Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот

В 4 области у нас Делта вариантът преобладава, до месец ще е доминиращ
Обновена: 29 юли 2021 09:01 | 29 юли 2021 09:00, Елка Василева
296
Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот
Снимка: архив, БГНЕС

„В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта варианта. В другите области процентът е малко по-нисък. Индийският вариант се различава по своето разпространение доста от британския, защото количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този щам ще доминира у нас”. Това заяви консултантът по ваксинации на столицата проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

По думите му хората са забравили за вируса и не се говори за ваксинация.

Още по темата

„Провежда се една невидима ваксинационна кампания. Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се имунизират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират. Колкото повече ваксини сложим, толкова по-подготвени ще бъдем“, заяви професорът.

Той коментира и изказването на Кацаров, че грешната стратегия за ваксиниране е отнела живота на 10 000 души.

„Първо, аз не съм член на щаба по ваксинирането, затова ще говоря като независим експерт, лекар и гражданин. Не е достойно лекар да говори така за лекари и точно тази цифра кой му я каза? Защо не 11 000 или 9000? Това създава недоверие и после се чудим защо хората не се ваксинират. Ако 2020 г. пролетта не бяха мерките и имахме по 5000 заразени, знаете ли какво щеше да стане със системата на здравеопазването? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава”, категоричен бе Тодор Кантарджиев.

И добави, че от както д-р Кацаров е министър на здравеопазването, броят на ваксинираните постоянно намалява.

„Първата компания, която предложи готова ваксина, беше AstraZeneca. За съжаление, видяхте какво стана в следващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега г-н Кацаров ще има възможност да дарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща”, уточни Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са основните симптоми при Делта варианта на COVID-19.

„Най-често заразените имат хрема и болки в гърлото. Ако имате подобни симптоми, останете у дома и си направете бърз тест”, каза още професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
28
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Сина ми изкара ковида с един ден леко неразположение , 37,5 температура и мускулни болки/като при грип/. Жена ми се ваксинира и три дена я тресе, вдигна почти 39 градуса и беше като ***.Един вид зорлем те разболяват .Освен това тази идиотска декларация че не можеш да имаш претенции към производителя е тотална идиотщина.Това просто означава , че самите производители знаят , че ваксината им е *** и си връзват гащите за всеки случай.
149
0
 
28
 
! Отговори
Мартине преди 2 години
Все ми е тази. Човек, който иска да ни избие и къртеше пейки от парковете, слагаше КППта и тн. простотии не ни интересува.
148
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пипайте децата, ей. Тоя път война ще стане. Не ни пипайте децата. Ваксинирайте си вашите деца щом искате, но не пипайте моето, на брат ми, на приятелите ми. Не пипайте децата на всички. Търпим ви всякакви плашещи глупости за чували, камиони и не знам си какво. Пипнете ли децата, не аз и брат ми и приятелите ни - всички ще ви скочат на главата и за 1 ден ни пандемия ще остане, ни ваксини ни никой от вас. Не пипайте децата....изобщо не си помисляйте да ги ваксинирате.
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМислим си. Аз лично го изкарах само със... с0поли. Тече ми носа и тва е. Тествах се и... ковид. Верно, 10 дни не пуснах кърпичката. Ама ни загубих вкус ни обоняние. За болница и лекар даже не отидох. Никакви лекарства, ама никакви. И аспирин не пиех даже. Само изхабих един кашон кухненска хартия и това беше ковида при мен.
146
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм съгласен да се ваксинирам, обаче искам въпросния господин дет ме агитира да го направя, подпише нотариално заверена декларация че ако нещо се случи с мен, лично той ще ми плати обещетение на мен или ако умра, на моето семейство, в размер на всичките му постъпления по банковите сметки от началото на пандемията. Няма проблем, кантар, ти си на ход.
145
1
 
35
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Деденце, ЩО не си гледаш старините, а си се олъщил на това слънце само и само да си главен някакъв и да те дават по телевизора? Впрочем, като какъв даваш съвети?
144
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пpocтотията превзе и парламента... е още по-накратко казано.".............................Там е работата, че след като се тествах и установиха, че съм болен, прекарах две седмици отпуск у дома без симптоми.
143
1
 
19
 
! Отговори
Свещения Граал преди 2 години
Намирате 25 човек, водите ги да се ваксинират и така ще си осигурите вечен живот. Алелуя братя и сестри.
142
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не си мислете, че с лека хрема и настинка сте изкарали ковида. Тествай се и ще видиш. Наивници!!!
141
1
 
10
 
! Отговори
ДоктарОхБоли преди 2 години
Понеже съм пич,Канарче,на тебе ще ти сложа само 24.Последната доза ще тия спестя и ще оставя Господ да реши дали да пукнеш или да живееш.Гледам,че много си мясате двамата-решавате кой да умре и кой да живее.
140
2
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
До ШашиТи какъв *** си, информирай се преди да сееш злоба. Жена му е починала.
139
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев да не е станал случайно милионер покрай пландемията, защо не проверите това?!?
138
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Останалите 24 са тези с усложненията.
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-vaccine-adverse-reactionshttps://translate.google/translate?hl=en&sl=***&tl=bg&u=https%3A%2F%2Fhumansarefree%2F2021%2F07%2Fmrna-vaccines-will-kill-most-people-through-heart-failure.htmlhttps://thebulgariantimes/%D0%97%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%A2%D0%92-%D0%91%D0%A2%D0%92-%D0%91%D0%9D%D0%A2-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-2/
136
3
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ха, ами аз преди няколко седмици имах болки в гърлото и хрема, да ви кажа. Как не отидох да си направя 1 тест? Хем продължи повече от седмица, което е необичайно за мен, и то при положение, че пих бисептол. Сега, като разбрах, че може да е било Делта, много ме е яд, че пропуснах да вляза в статистиката.
135
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 140То защото няма много млади хора с диабет или затлъстяване. Но дори и да нямаше, старите хора не ви интересуват, нали? Предпочитате парите, които са изработили, да отидат за "просперитета на държавата", или, с други думи, за вас? Много сте патриотични, неблагодарници.
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
истината е да изнамерят лекарство, а не да ни тровят ежегодно с ваксини
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"- А какво бихте казали по повод комбинираната разрушителна сила от няколко ваксини, които получават децата в наши дни?<br>- Това е карикатура и престъпление едновременно. Не е имало и няма никакви действителни изследвания, още повече задълбочени. Но истината е, че ваксините не са безопасни. Следователно, потенциалната опасност нараства, когато правите много ваксини за кратък период от време."
132
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Производителят отказва да поеме отговорност за своята ваксина. Правителството и то отказва и те кара да подпишеш декларация, че няма да имаш никакви претенции ако нещо се случи след ваксинация. Всички обаче в един глас казват ти си БЕЗОТГОВОРЕН, ако не си сложиш ваксина, за която те отказват да поемат отговорност."
131
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всички животни, които са били набодени с експерименталките преди 5 години са починали. Макаците, не са подписали информирано съгласие и както се вижда от доклада на този италиански учен, водещ на проучването, резултатът е плачевен за тях. Надявам се с подписалите такова у нас, да няма такива последствия, но предстои да видим с добра надежда!".