Д-р Миндов: Всички сме в експеримент - и ваксинирани, и неваксинирани

Няма указания и това ще е проблем при очакваната нова вълна, посочи той
30 юли 2021 10:45, Красимир Ангелов
164

Процентът на положителните проби за Ковид-19 вече е над 1%. Ваксинираните у нас с приключила имунизация са близо 1 милион. Готови ли са болниците да посрещнат четвърта Ковид вълна и пред какви трудности са изправени лечебните заведения у нас?

Бургас е в жълта зона. Към вчерашна дата са 43 на 100 000 души, за 14 дни заболеваемост, но хубавото е, че няма такова голямо натоварване към лечебните заведения. Причината за високия брой не са само туристите, може би е Делта вариантът. Имаме известен процент, в който се крие Делта вариантът, заяви в ефира на "България сутрин" директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Още по темата
Той посочи, че вече подготвят допълнителни Ковид легла.

"В изпълнение на Плана на министерството в цялата страна бяха проведени щабове и се предприеха първите стъпки по фаза 1 - разкриване на допълнителни легла за Ковид отделения. В Бургас те са 70", допълни д-р Паздеров. Според него мерките не се спазват, а ваксинираните в Бургас са около 28% с първа доза, а близо 58 000 лица са изцяло ваксинирани.

Д-р Георги Миндов пък алармира, че няма указания и това би представлявало проблем при очакваната съвсем скоро нова вълна.

"Личните лекари, относно предпазни средства, "зелени коридори", дезинфектанти и след три вълни няма как да не сме готови. Но на институционално ниво - при очаквано двойно по-голямо натоварване, ние нямаме указания и ясни критерии. Трябва да имаме ясни и точни критерии кога и с какво ги лекуваме, и кога трябва да постъпят в болнично заведение, за да не се натоварва системата. Не трябва да я претоварим, ще увиснем, ще обикалят пак линейки, всички лечебни заведения пълни и хората умират", категоричен бе председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

"Аз съм ваксиниран и имам най-много ваксинирани в своята практика. Оказва се, че е биопродукт, който е разрешен под условие във фаза 3, не е минал изпитателен срок, така че ако имаме протокол и препарат за лечение, не трябва изобщо да ги използваме. 2024 г. ще получат разрешение. За мен самите фирми трябва да си ги изтеглят. Всички сме в експеримент в момента -  и ваксинирани и неваксинирани", подчерта общопрактикуващият лекар пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира новото лекарство срещу Ковид-19, което Европейската комисия вече поръча.

"В Италия текат протести, именно поради тази причина - вярват, че има лекарства, които действат. Това лекарство обаче - не се знае цената и как ще бъде прилагано. Това означава много добра организация и това ние трябва да го създадем. Имаме добра комуникация с министерството, но всичко е на по-високо ниво - на международно", каза медикът.

И обясни, че по-генномодифициран ще е този, който ще се разболее, а не този, който е ваксиниран.

В София също започва подготовката по изпълнения на Плана за действие при нова Ковид вълна.

"Започва организация и се надяваме да не се случи тежкото положение, да се препълнят отделенията и трябва да се съобщават само хората в интензивните легла. Има и положителни безсимптомни, те не са показател", посочи д-р Миндов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава само да си признаят, че във ваксата има чипове! Цирка ще е върховен. IT бизнеса ще има много течове на данни!
135
0
 
15
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Миндов потвърждава, че всичко свързано с ковид ваксините е на фаза експеримент с неясен край. Не случайно само 20% от лекарите в БГ, които имат повече инфо по въпроса с ваксите, са имунизирани. Затова пък Пфайзер са увеличили печалбата си за 3 месеца с 60%. Експериментът е суперпечеливш за тях без да носят отговорност, ако лъжебалонът накрая се спука.
134
7
 
8
 
! Отговори
Фани го преди 2 години
Ако наистина е казал тези неща, във вида, в който са цитирани, то този човек е поне аутик. Тотално може да му се завие свят на човек ако прочете въпросните глупости - несвързана мисъл, изобщо пълна салата.
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба.хт.и глупостите 43 в Бургас на 100 000, за 2 седмици, значи 170 човека за 2 седмици, какво натоварване да има в болниците, то на практика е нищо за цяла област с над 400 000 население. Никъде в света няма такава глупост на 14 дни. 7 дни се гледат, демек в Бургас имаме 22 на 100 000 за седмица, което е буквално нищо, защото за граница е прието 50 на 100 000 за седмица. Отделно Делта варианта е сополи и червено гърло при 995 от 1000. Самият Кантарджиев, каза ако имате хреме стойте в къщи.
132
2
 
12
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
Напишете в някоя търсачка ала Гуггъл или ДъкДъкГо VAERS covid 19 vaccine и ще ви излезе сайта в който са регистрирани (а стотици хиляди , милиони не са регистрирани) на хора специално за Америка мисля ,че ставаше дума какво им се е случило след ВАКСВАНЕ , при Свети Петър , брутални странични ефекти и авто-имунни болести отключили !!! Неможе нещо което има животински шипови протеини , ГМО организми , и други химии да ми го рекламирате ,че ПОМАГАЛО !!! Мозъка на ваксърите не бачка в отпуска е !
131
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧИТАТЕЛ - Ти си поредният щраус или ***. Едното от двете. Ако не си се ваксинирал, да се боцнеш задължително, а нас не ни мисли. Важно е ти да си предпазен... :) ... Явно много хора изпитват невероятно желание да са опитни миш_ки. Еми ОК, бъдете, но нас другите не ни занимавайте със странните си желания... Те са си само ваши!
130
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #141, много правилно казано за експеримента. Жалко не, а направо трагично,че много възрастни хора си отидоха, за да угодят на интересите на някои правителства( говоря за пенсионерите и съответно пенсионните фондове). Това, което става сега, мога да определя с една дума- геноцид над човечеството .
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кое е важното да спасиш милиони или да се хванеш за тия единици" - При ваксините тествани 5-10 години е ясно, че примерно при 10 000 000 ваксинирани има да кажем 1-2 случая с тежки странични ефекти. Тук риска си заслужава. При Ковид-ваксината, която е тествана има-няма една година може да се окаже, че тези случаи не са 1-2, а примерно 10-20 000 и тогава определено е по-добре да не се използва ваксина, а да рискуваш с вируса.
128
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе *** о т иЯ кажи според теб редно ли е някой да задължава хората да участват в експеримент? ... си ти, защото не разбираш какъв е проблема на антиваксърите. Ние нямаме против доброволците да си бият каквото си искат в тялото. Щом си е преценил, че е ОК с това да е част от експеримента, ОК. Аз също нямам против. Въпросът е да няма ограничения и дискриминация за тези, които не искат да участват в експеримента. Елементарно...
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шекспир, Абе, муйко, чул не до чул, и плямпаш. Как ще отменят пи си ар теста, като един тест е над $200, нали тези лаборатории трябва и те да печелят. Кой каквото и да ти говори, знай, че става въпрос за пари! Не може супер печеливш бизнес да спре ей-така. Нека корумпираните от СЗО да кажат, защо първо беше създадена ваксината и чак сега се заговори за лекарство, може и оня гологлавко( който плашеше хората за чувалите с трупове), да направи едно изказване. Всичко е за пари.
126
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само че... неваксинираните участваме само в един експеримент, а ваксинираните в два...
125
22
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Като измрат антиваксерите, пандемията ще отмине.До тогава - кухи приказки на кухи хора.
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кат отмине всичко, после фармата да не каже "извиняваме се на ваксинираните, беше грешка, но ..."
123
2
 
22
 
! Отговори
Шекспир преди 2 години
До Хаха Да! А в САЩ - скандал с пи си ар теста! Тотално не различава вирусите и отчита всичси като ковид! Ето защо другите вируси "изчезнаха"!
122
5
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Потърсете какво се случва в Германия. Болниците са подавали завишени бройки за заети легла в интензивните отделения през 2020, за да получават повече коронасубсидии. Фалшиви данни е подавал и института Робърт Кох. Въз основа на такива данни са вземани решения за всички мерки, вкл. локдаун. Скандалът е сериозен, оказва се, че не е било такова мране, само дето хиляди хора си изгубих хляба (а някои и здравия разум).
121
2
 
30
 
! Отговори
Шекспир преди 2 години
Има два начина за налагане на тотален световен контрол - война и пандемия!
120
4
 
18
 
! Отговори
до 134 преди 2 години
Когато са ти слагали ваксини, като дете, имаше ли нужда от извънредно положение. За да бъде позволено?
119
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 134 като деца квото са ни били, никой не се е подписвал, или не виждаш ква е разликата?
118
12
 
5
 
! Отговори
до 133 преди 2 години
ти ги прегледа и знаеш...ха ха ха, като деца по колко ваксини ни слагат знаеш ли? И? Пак има тежки случаи на реакция...редко са верно но има...и? Пак питам и какво....? Кое е важното да спасиш милиони или да се хванеш за тия единици , които...знаеш, ли че аналгина ако му прочетеш листовката нема пийнеш повече у живота си? Пие се за главобол-не е болест да те боли глава нали?)
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До а бе и дио тиВаксините не са лекарства. Те се прилагат на ЗДРАВИ хора. Разликата е огромна.