PCR тестът на Терминал 2 ще става за 2 часа, антигенният – за 20 мин.

Ковид лаборатория отваря до дни на столичното летище
30 юли 2021 14:26, Анисия Иванова
26
PCR тестът на Терминал 2 ще става за 2 часа, антигенният – за 20 мин.
Снимка: Летище София

До дни на Терминал 2 на столичното летище ще отвори врати Ковид-19 лаборатория. Всички преминаващи ще могат да направят PCR, бърз антигенен тест и други изследвания на конкурентни цени. За удобство на пътниците преди тяхното пътуване PCR тестът ще бъде готов в рамките на 2 часа, а антигенният – за 20 мин.

За осигуряване на безопасността на пътуващите са положени усилия и в рекордно кратки срокове летище София бе сертифицирано от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe) с най-високата степен за работа в условия на коронавирус.

За повишаване на пътническия комфорт са предприети конкретни действия за подобряване на хигиенните условия в санитарните помещения. Всички те ще имат изцяло нов дизайн и ще предлагат безконтактно обсужване на вода, сапун и дезинфектант във връзка с изискванията, наложени от пандемията. В процес е ремонтът на тоалетните, който се извършва поетапно, за да не затруднява пътуващите.

„Едновременно се работи по ключови проекти, които ще създадат повече удобство на пътниците. Проектирането, избирането на изпълнители и постигането на качествени и устойчиви решения отнемат време, но резултатите ще бъдат в услуга на пътниците“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“. „Полагаме огромни усилия да предложим на пътуващите най-доброто в отговор на съвременните изисквания за комфорт, обслужване и безопасност“, допълни той.

През септември ще започне монтажът на иновативните мебелни модули с интегрирани станции за зареждане на мобилни устройства на Терминал 2. Изненада за най-малките посетители на летището са безопасните и модерни детски кътове, по които се работи усилено.

В следващите дни ще бъдат инсталирани автомати за храни и напитки. В разгара на лятото от магазините на летище София ще могат да се купуват студени напитки и в зоната за получаване на багаж. Пътниците ще се възползват от нови предложения в  магазините и заведенията за хранене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
15
 
! Отговори
И най-важното преди 2 години
Цената?