Проф. Александрова: Дори най-обикновените маски дават защита

Очевидно е, че вирусът ще остане с нас, смята вирусологът
Обновена: 30 юли 2021 09:45 | 30 юли 2021 09:45, Елка Василева
82
Проф. Александрова: Дори най-обикновените маски дават защита
Кадър: БНТ

Дори най-обикновените маски дават защита срещу коронавируса, макар и не 100-процентова, без значение за кой вариант. Между 30 и 70 процента е защитата, важно е и да се сменят маските. Това заяви вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова пред БНТ.

Още по темата

"Ваксинацията е посоката, в нашата страна процентът на ваксинираните е доста нисък. Очевидно е, че вирусът ще остане с нас. Трябва да има официална препоръка от здравните власти за трета доза", допълни проф. Радостина Александрова.

По думите ѝ уязвимите групи трябва да бъдат внимателно следени.

"Ваксините ни предпазват от тежко боледуване. Ако има човек с тежък имунен дефицит, няма да реагира с имунен отговор, но тези случаи са редки. Клетките на паметта остават", каза още проф. Радостина Александрова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
24
 
! Отговори
Това е Перфектната преди 2 години
Измама - Ваксините са Фалшиви и НеРаботят, но не Мошениците са Виновни - а НеВаксинираните - ти ако си Ваксиниран и Ваксината Работи, какво ти пука аз дали съм ваксинират или не - нали аз ще се разболея и умра - живота си е мой!
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В Топ ... А това с размера на порите на маските и размера на вирусните частички го забравете - вирусите не хвърчат свободно във въздуха, както ги изобразяват на картинките по медиите. Обикновено се разпространяват чрез малки капчици слюнка и други секрети, чиито размери са много по-големи. А и тъканта на маската не е просто механичен филтър - механизмът на уляване на частиците е друг.
18
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради антиваксърите ще продължаваме да носим маски, да работим от вкъщи и да буксува целия живот. Гадост!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха. Значи според тази чапла трябва да се носят маски ама маските могат да причинят бактериална инфекция в белия дроб и след това ще поставят диагноза Ковид. Почнаха и за трета доза да говорят, което не в ок.
16
1
 
15
 
! Отговори
оох преди 2 години
Па бива ли точно в петък да ми я показвате тази страшната? Тъкмо се бях настроил за съботата.
15
2
 
18
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Ваксините за КОВИД до момента са Създали над 100 Нови Милиардера - така, че всичко е за Бенджаминките, честито на Р0бете, които с пр0стотията си да следват Стадото като 0фцъе се Зар0биха още повече! Сега, новите 100 Юдею-Семите Милиардера ще насилват дъщерите им както Харви Уайнщайн и ще раждат Мел3зи, докато Бялата Раса изчезне Завинаги!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В Топ--Само за справка - над 50 научни изследвания за две години в медицински списания е безкрайно малко, за да е достоверен въпросния факт. Не сте наясно с броя на списанията и броя на научните колективи в световен мащаб. Всеки добър колектив публикува на практика непрекъснато, десетки статии на година. А колективите, които се занимават с медицински проблеми, са десетки хиляди ...
13
5
 
29
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Тази,тролка и водещите защо не са с маски? Нали е много страшно, бре ? Улиците и заведенията се пукат от народ и жега. Хайде къде са камионите, къде са чувалите. Има ли нормален да вярва вече на тази жалка постановка.Вече не пишете и годините на починалите от кромид_19 понеже се вижда ,че са престарели старци,но те има ли по силен имунитет от младите. Нова медицина ще измислят да ви излъжат се бодете.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече имам чувството,че като пуснеш водата в тоалетната и от там ще тръгне реклама на страшния вирус и чудодейните ваксини.
11
1
 
16
 
! Отговори
Сервирайте й преди 2 години
Кюфтаците поне да не говори и да се показва колко е пр0ста!
10
1
 
19
 
! Отговори
Само преди 2 години
Лу ди и Т ъ п и говорят и правят 18 месеца едно и също и очакват различен резултат, очевидно маските и всичките предприети мерки са грешни, ако за 2 седмици са неспособни да спрат епидемията!
9
1
 
25
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Защо да вЕрваме на тази лелка, стар номенклатурен кадър?
8
2
 
23
 
! Отговори
18 Месеца преди 2 години
носиме Маски - абсолютното и нагледно доказателство, че не помагат, ако помагаха, защо още сме в Пандемия, каква е причината? нала Март 2020 само 2 седмици и Маските щяха да спрат Пандемията?! Вярвайта на Собствените си Очи и Опит!!
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4-тата вълна по всичко личи ще бъде от болни ваксинирани.
6
5
 
29
 
! Отговори
В Топ преди 2 години
Медицинските Списания по Света, само за последните 2 години са публикувани над 50 научни изследвания, че Маските - Не помагат! А и как могат да помагат като Вируса на КОВИД е 500 000 пъти по малък от порите на маската през които дишате!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че преди 2 часа си хапнах закуската. Кога ще пуснете и Аргировата , че да си планирам обяда.
4
4
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Боже, прибери си вересиите! И журналистическите, и медицинските, и алчните, и простите!
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е това. Моята масчица скоро ще стане на годинка и половина, струва само тридесет стотинки, а кьорав бацил не е пропуснала до момента. Пази ме от уханска кихавица денонощно.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Очевидно е, че вирусът ще остане с нас"...То вирусът може и да остане, ама ние дали ще останем ...
1
6
 
36
 
! Отговори
Айде сега преди 2 години
ни Покажете и Научно Изследване публикувано в научно списание, доказващо думите Ви! Клинично Затлъстяла Калинка!!