Ресторантьор: Всеки, който иска затваряне, ще го третираме за терорист

Това е абсолютна смърт на бранша, настоя Евгени Зумпалов
30 юли 2021 15:37, Анисия Иванова
171

Собствениците на заведения и ресторанти готвят протести при ново затваряне на обектите им. Те се обявяват и против въвеждането на задължителната ваксинация за персонала и за клиентите им.

"Не може да сатанизираш една група хора и да фаворитизираш друга група", категоричен беше Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

Той обяви в студиото на "България сутрин", че е проведена вътрешна анкета сред служителите. Тя е показала, че 38% са ваксинирани, 14% от запитаните са заявили, че няма да се ваксинират, а 48% са прекарали болестта, но едва 8% от заболелите са били официално регистрирани. Другите са се самодиагностицирали с бърз тест.

"В нашите заведения трябваше да имаме план за тероризма и ние приехме общ план. Оттук нататък всеки, който заговори за затваряне, ще бъде третиран като терорист. Не може да се затварят заведения при условие, че имаме ниска заболеваемост и има ваксина - това е въпрос на избор", заяви Зумпалов пред Bulgaria ON AIR.

По негови данни 23 000 фирми са в ужасяващо състояние, а мерките за подкрепа определи като "смешни".

"30% от заведенията не са отворили или предвиждат затваряне. Работи се на ръба на оцеляването. Не може подкрепата за бизнеса да е 20% от оборота, които да се дават два месеца. Ще се борим никой да не спомената думата "затваряне" - това е абсолютна смърт на бранша", обяви Евгени Зумпалов.  

Той подчерта, че в заведенията работят около 300 000 човека, но непряко има ангажирани около 500 000 души - като изпълнители, охранители, озвучители.

"В нощните заведения процъфтява българската култура. Изпълнителите се срещат с публика в нощните заведения. Любо Киров например, прави един концерт тази година, другите му срещи с публиката са в заведенията", подчерта Зумпалов.

Той беше категоричен, че протестите на бранша този път ще бъдат по-категорични, защото при предишните не са били чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
14
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Всъщност нас ваксинираните затварят заради неваксинираните. Неваксинираните сами са избрали да не се ваксинират, значи никой не им е длъжен
75
4
 
11
 
! Отговори
Приоритети преди 2 години
Високо образование, технологии, инженерство, аеронавтика и космонавтика, високи технологии, атомна енергетика, изкуствен интелект, големи бази данни, медицина, хирургия, медицинска апаратура, зелени технологии. Това са част от приоритетите на една истинска държава. Който налага: кръчмарство, компаньонство, еротични масажи, елементарна музика и чалга трябва да бъде обявен за терорист.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми дори модчетата на Днес са терористи, накараха ме да ползвам неограничен ВПН, справедливост нема :)))
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който ме трови с фалшив алкохол и стари манджи, ще го считам за терорист!!!
72
9
 
12
 
! Отговори
Рака преди 2 години
Кой си те, бе, другарю, да третираш хората като терористи? КОЙ?
71
8
 
10
 
! Отговори
Майор Майор преди 2 години
Докога с тези безумни и наивни закани, господа ресторнтьори? Явно нито разбирате проблема, нито начина за решаването му. Вместо такива закани, искайте нормални обезщетения от държавата, ако има затваряне. А, всъщност, ваксинирахте ли се?
70
5
 
4
 
! Отговори
до62 Пумпалов преди 2 години
Пумпалов- кога те пуснаха неизлекуван от психото? Не разбра ли че Делта летен грип не вирее в България!?!?
69
1
 
15
 
! Отговори
Мия преди 2 години
През студентските години една приятелка работеше в заведение до семейните блокове в Студентски град и тя, и останалия персонал - все студенти. Хвалеха се,бче плюят в пиците на хората, а като изпуснеха на пода грозде за мелбата, го слагаха обратно, без да го мият / последното съм го виждала/
68
7
 
11
 
! Отговори
Йедини и пийни брат преди 2 години
Денят в който последната кръчма затвори ще започне новия възход на България. Дано да е скоро. Амин!
67
3
 
15
 
! Отговори
да преди 2 години
Съгласен съм. Който умрял - умрял. Има ваксина, за страхливите. Повтарям - за страхливите има ваксини. Аз изкарах кромида за два дни подсмъчайки, а ваксинираните също го разпространяват. Факт. Вижте Исландия! Ваксинирани 97% и пак ги затвориха. Защо? Колко процента трябват??? 200%? 300%? Оставете ни да живеем! Това е тероризъм.
66
3
 
11
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Защо всички ресторантьори приличат на мутри?
65
3
 
13
 
! Отговори
м,да преди 2 години
В Тексас и Калифорния са забранили ковид паспортите. Свобода трябва да има!
64
4
 
16
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Никакво затваряне на нищо повече. Хипохондриците да се ваксинират и да се заключват, ако искат и скафандри да носят. Аз заради ковид психари в концлагер няма да живея. Справка - Австалия!
63
2
 
2
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
или всичко или нищо
62
1
 
2
 
! Отговори
anon преди 2 години
"ще го третираме за терорист"Може би иска да каже, че ще бягат от него? Не знам. Аз лично така третирам терористите.
61
0
 
2
 
! Отговори
ха ха поправка преди 2 години
Моля ,чети Нагли , а не Тагли....
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лелеее че то в тая държава само сервитьорки, охрана, диджеи и озвучители ...." Е затова не произвеждаме нищо и всичко си внасяме. Затова сме най-бедни в Европа, скоро и в света. Заради такива като този.
59
1
 
2
 
! Отговори
панелен софиянец преди 2 години
До Тухлен софиянецПо черноморието е по-добре, наистина, напук на плюенето по него. Пловдив не съм пробвал.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години имах нещастието да имам достъп до кухня на заведение. Това което видях там като хигиена и отношение на персонал ме отказа трайно да посещавам такъв тип заведения. Предпочитам домашното, вече има клипове за всичко така, че всеки може да се научи да си приготвя вкусна храна.
57
2
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Тия са много тагли. Единствени плащат само 9% ДДС /сигурен съм че и това перат, не плащат/. Никаква хигиена, гнусни манджи, сирене с палма,.....Ако ги затоворят всичките -никаква загуба