Ресторантьор: Всеки, който иска затваряне, ще го третираме за терорист

Това е абсолютна смърт на бранша, настоя Евгени Зумпалов
30 юли 2021 15:37, Анисия Иванова
171

Собствениците на заведения и ресторанти готвят протести при ново затваряне на обектите им. Те се обявяват и против въвеждането на задължителната ваксинация за персонала и за клиентите им.

"Не може да сатанизираш една група хора и да фаворитизираш друга група", категоричен беше Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

Той обяви в студиото на "България сутрин", че е проведена вътрешна анкета сред служителите. Тя е показала, че 38% са ваксинирани, 14% от запитаните са заявили, че няма да се ваксинират, а 48% са прекарали болестта, но едва 8% от заболелите са били официално регистрирани. Другите са се самодиагностицирали с бърз тест.

"В нашите заведения трябваше да имаме план за тероризма и ние приехме общ план. Оттук нататък всеки, който заговори за затваряне, ще бъде третиран като терорист. Не може да се затварят заведения при условие, че имаме ниска заболеваемост и има ваксина - това е въпрос на избор", заяви Зумпалов пред Bulgaria ON AIR.

По негови данни 23 000 фирми са в ужасяващо състояние, а мерките за подкрепа определи като "смешни".

"30% от заведенията не са отворили или предвиждат затваряне. Работи се на ръба на оцеляването. Не може подкрепата за бизнеса да е 20% от оборота, които да се дават два месеца. Ще се борим никой да не спомената думата "затваряне" - това е абсолютна смърт на бранша", обяви Евгени Зумпалов.  

Той подчерта, че в заведенията работят около 300 000 човека, но непряко има ангажирани около 500 000 души - като изпълнители, охранители, озвучители.

"В нощните заведения процъфтява българската култура. Изпълнителите се срещат с публика в нощните заведения. Любо Киров например, прави един концерт тази година, другите му срещи с публиката са в заведенията", подчерта Зумпалов.

Той беше категоричен, че протестите на бранша този път ще бъдат по-категорични, защото при предишните не са били чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
8
 
! Отговори
фигаро преди 2 години
съберете се , направете една онлайн платформа по градове и продавайте по интернет , ама там не се крият данъци , всички продажби са с касове бележки .
55
1
 
2
 
! Отговори
Тухлен софиянец преди 2 години
И при мен е така. В София много гадно се готви в повечето заведения. Веднъж е хубаво, другият път - не. В Пловдив и на южното Черноморие по-хубаво готвят.
54
1
 
11
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
500,000 заети в индустрия с 0% добавена стойност? а не са ли терористи ресторантьорите предлагащи отровни напитки, стари манджи и недодялан персонал? според мен е добре да по-фалират повечкото заведения ; )
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато държавата и света преживяват криза, *** трябва да си отидат. Да се концентрираме върху важните неща в това тежко време, а не да дърпаме дявола за опашката с тези кръчми.
52
2
 
6
 
! Отговори
Не само обслужващ преди 2 години
персонал, но и поДСлушвачи има много в тази държава.Точно кръчмарите са доносници на полицията.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този е слънчасал и главата му дава заето!
50
6
 
10
 
! Отговори
Пумпалов преди 2 години
Абе Мутро, през зимата когато се напълниха болниците и моргите, колко процента от работещите в тая сфера на затворени ресторанти и хотели отидоха да работят като доброволци или санитари по КОВИД отделенията. Айде къш!
49
0
 
10
 
! Отговори
панелен софиянец преди 2 години
До сега не съм попадал на заведение, в което да ми хареса как готвят. Това дето си направя у нас винаги ми излиза по-добре.
48
0
 
12
 
! Отговори
Защо ли преди 2 години
Онлайн групите за готвене процъфтяват. Все повече заведения стоят празни.
47
3
 
11
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
В Чалгария е така. Много ми е странно, ако медиците го контират със същата логика, какво ще правя маминия. И без това трябва да им се вдигне паметник за условията в които работят и не напускат.
46
0
 
5
 
! Отговори
До Сертификат преди 2 години
Какви чужденци, какви болници. Ние сме зелена зона.
45
0
 
7
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Гена много си краен бе .те точно терористите мислят крайно.
44
1
 
13
 
! Отговори
mazen преди 2 години
Изобщо не ми трябват тия.Ореваха орталъка, заедно с мутрите хотелиери и други от сорта.Аре, баста!
43
1
 
9
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
Лелеее че то в тая държава само сервитьорки, охрана, диджеи и озвучители ....
42
3
 
2
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
По твоята логика половината от БГ трябва да са изпукали. Нищо не се връща. Това е верую за наивници.
41
6
 
8
 
! Отговори
До Рашков преди 2 години
Ало, Рашков, то хубаво движиш за ареста на Тиквата, ама това изказване тук плаче за 6 месеца посещение при бай Ставри. Не може всяка треторазрядна мутра изпрала парите си и направила кръчма да дава условия на държавата. Защо тоя Пумпалов не отиде и приказва тия неща в Сидни, Австралия - ще го застрелят военните директно.
40
1
 
8
 
! Отговори
чест и достойнство преди 2 години
Максимална съпротива!
39
3
 
6
 
! Отговори
кръчмар-алхимик преди 2 години
Ако знаехте до днес какво сте яли, 100 пъти да сте ми кожата одрали.
38
7
 
21
 
! Отговори
Седераст преди 2 години
Гологлавите почват да ми идват в повече днес!Ако болниците се препълнят, смятам за логично дискотеки, барове и казина да са затворени! Добрите ресторанти работят успешно и само с доставка. Некадърниците нека фалират!
37
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
А защо не като революционер ?