Ресторантьор: Всеки, който иска затваряне, ще го третираме за терорист

Това е абсолютна смърт на бранша, настоя Евгени Зумпалов
30 юли 2021 15:37, Анисия Иванова
171

Собствениците на заведения и ресторанти готвят протести при ново затваряне на обектите им. Те се обявяват и против въвеждането на задължителната ваксинация за персонала и за клиентите им.

"Не може да сатанизираш една група хора и да фаворитизираш друга група", категоричен беше Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

Той обяви в студиото на "България сутрин", че е проведена вътрешна анкета сред служителите. Тя е показала, че 38% са ваксинирани, 14% от запитаните са заявили, че няма да се ваксинират, а 48% са прекарали болестта, но едва 8% от заболелите са били официално регистрирани. Другите са се самодиагностицирали с бърз тест.

"В нашите заведения трябваше да имаме план за тероризма и ние приехме общ план. Оттук нататък всеки, който заговори за затваряне, ще бъде третиран като терорист. Не може да се затварят заведения при условие, че имаме ниска заболеваемост и има ваксина - това е въпрос на избор", заяви Зумпалов пред Bulgaria ON AIR.

По негови данни 23 000 фирми са в ужасяващо състояние, а мерките за подкрепа определи като "смешни".

"30% от заведенията не са отворили или предвиждат затваряне. Работи се на ръба на оцеляването. Не може подкрепата за бизнеса да е 20% от оборота, които да се дават два месеца. Ще се борим никой да не спомената думата "затваряне" - това е абсолютна смърт на бранша", обяви Евгени Зумпалов.  

Той подчерта, че в заведенията работят около 300 000 човека, но непряко има ангажирани около 500 000 души - като изпълнители, охранители, озвучители.

"В нощните заведения процъфтява българската култура. Изпълнителите се срещат с публика в нощните заведения. Любо Киров например, прави един концерт тази година, другите му срещи с публиката са в заведенията", подчерта Зумпалов.

Той беше категоричен, че протестите на бранша този път ще бъдат по-категорични, защото при предишните не са били чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами както се разбира от това, което става в Европа, ресторантите ще работят само с ваксивирани. Да се готви изпотеният ресторантьор анти-терорист.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантъорите са прави смисьл никакьв от нови затваряния - герб сьсипа хората сьс техните безмисленни мерки , да се надяваме , че новите които и да са няма да повторят глупотевините на гробарите
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран дето ще ми разнася храната ли? Ами не благодаря! Ваксинираните разнасят мутации и не би следвало да са в ресторантския бизнес.
133
7
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всички ресторанти трябва да бъдат национализирани и храната,която се предлага трябва да бъде стандартизизана и съобразена с Българските традиции. Всички турски и гръцки *** трябва да изпезнат от Народната Трапеза. Тоя от репортажа е един типичен мутродегенерат. Връшане към Царство България и живковистка икономика. Мърльовците вън от Родината ни.
132
4
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Трябва да пазим лекарите. Те са важни за поредната вълна. ----///---- Балсам им майката на лекарите, те са виновни за целия театър. Да се пазят сами, ако не знаят как, значи не са лекари.
131
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да пазим лекарите. Те са важни за поредната вълна. ----///---- Налсам им майката на лекарите, те са виновни за целия театър. Да се пазят сами, ако не знаят как, значи не са лекари.
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете в тубата "Вся правда о прививках 2021.Вакцинация не является обязательной"Вижте какво казва руската докторка.Браво на жената.Бравоооо!!!
129
5
 
19
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 2 години
Пълно отваряне на кръчмите и бой до смърт с ваксъри, маскъри и хипохондрици, политици и всякакви здравни шмекери.
128
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Времето на глобалистите свършва!!
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Найдене, като не ходиш по заведения защо искаш да ги затворят? Освен зл.обата в теб, друга причина не виждам. Такива като теб не трябва да бъдат допускани в заведение. Дребна душица.
126
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е казал Дарвин оцеляват не най големите и най силните,а тези който са най приспособими.
125
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей , смехотворници, това ли ви е живота на вас бе? Да седите зад компютрите по цял ден и да коментирате ДРУГИТЕ? Нямате ли приятели, не излизате ли? Щото аз имам и излизам и ходя на кръчма! Някой да ви дърпа със синджира насила да ходите там? От.в.рат сте всички кибици и сеирджиии ..
124
5
 
8
 
! Отговори
А преди 2 години
Тоя мутрафон иска по-бързо да си купи новата С-класа и това го интересува
123
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и друга работа... Предполагам, че не си се родил с диплома за ресторантьор. Ако не спазвате мерките и застрашавате здравето на хората, ще ви затварят. Трябва да пазим лекарите. Те са важни за поредната вълна. А без заведения никой няма да умре...Много ви разглези вас Бойко....
122
3
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Ако на всички ресторантьори физиономиите са като на този разбирам кой е терорист
121
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази сутрин се каза, че министерството на здравеопазването е провалило ваксинацията и затова сега се очаква вълна. Но имам един въпрос към ресторантьорите: Защо на българското Черноморие персонала обслужва клиенти без маски? Защо не се спазват противоепидемични мерки и всички от персонала са ваксинирани? Това е много важно. Защото не мисля, че министъра е виновен за безотговорното отношение на персонала. И аз имам фирма, но не смятам да рева за пари. В ЕС колегите ви стоят затворени с месеци..
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долче вита кончита.Бел епок в окоп.
119
4
 
13
 
! Отговори
Въх преди 2 години
Гологлавите ресторантьори си мислят, че като са си обръснали главата, вече стават за председател на партия. Този се държи като фюрер, вече ще коли и ще беси.
118
0
 
16
 
! Отговори
ала бала преди 2 години
Ако зависе6е от мен и така бих ги затворил половината.Така ще има хем пове4е работа за тези които ще останат,хем другите които ще затворят ще се нау4ат да работят.Не да ме водят на 4 4аса на работа а да работя 10-11 на ден и да се бият 4е дават големи заплати види6 ли нпр на готва4 средно 1200-1500 лв месе4но,барман-1000-1200 макс,сервитиор-800 лв,а в същото това време да взимат помощи от държавата неясно защо.На мен никой с нищо не ми е помогнал,а такива като мен са безброй а те ореваха ......
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затваряй