На прага на нова COVID вълна: Подценяват ли младите опасността?

България продължава да е на последно място в ЕС по ваксиниране
Обновена: 31 юли 2021 18:52 | 31 юли 2021 18:40, Красимир Ангелов
201

Ръст на случаите на заразени с Ковид-19 у нас. Положителните проби са вече 1,5% от направените тестове, а само в две области на страната няма новорегистрирани.

Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Още по темата
България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране. Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита.

"Никоя ваксина не е 100-процентова. Има известен процент, който не може да се покрие. Това се дължи на имунния отговор при хората, защото не при всички той е достатъчно добър. И второ - имунитетът е добър първите шест месеца, след това започва да намалява", допълни тя.
 
Преди седмица стана ясно, че първият етап от тестовете за ново лекарство за Ковид-19 е завършен. То е ефикасно при по-леки случаи или умерено тежки, но не е достатъчно за лечение на тежките.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
9
 
! Отговори
До Красимир преди 2 години
Ще продължи още няколко години до датата на която планирано официалното откриване на световното правителство под ръководството на Антихриста и самия Дявол. После под неговото управление светът ще бъде превърнат в истински Ад и накрая ще има Армагедон трета световна ядрена война с която всичко ще приключи. В световния икономически форум го наричат "големият рестарт". Но рестарт всъщност няма да има. Това ще е краят на човешката раса.
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лесно затварят ви капепета какво ли не и сте си в къши как искаш да ти го обясня
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше коментар, че българите глава не скланят. Истината е, че българите одавна са склонили глава и са се надупили, само че повечето са толкова зле, че не го осъзнават. Много лошо така като стане, няма излизане. Глупостта ше ни затрие.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хмм: Нямам ваксина и не го навирам тоя факт на никой в лицето. Но статия в Днес против маските и ваксините не е имало. Направи си извода защо се води тая словесна война.
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже при първата вълна стана ясно че вирусът е дефектен и не разболява качествено младите сега му направиха нова версия да поразява наред. Глобалистките комунистически свинни нямат спирка. Сега идват за децата. Уж че ни спасяват а те ни убиват.
69
10
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
То не е само младите. Всички антиваксъри. Няма лошо. Всеки сам трябва да извърви пътя си. Омръзна ми от натъпквана агресия. Аз съм се ваксинирал *** не го навирам в на другите лицето. Аре стига а глупости. Всеки си решава за себе си.
68
7
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Българите не коленичат!
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77 Ами за да ни накарат да се ваксинираме. Очевидно е. И на кьoравите вече им стана ясно - това не са мерки против вирус, а мерки, целящи масова ваксинация.
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На прага на нова ковид вълна сме" А защо ни я вкарахте тази ковид вълна в Бг, защо бре? Вкарахте ни и делтата и гамата, нима не знаехте, че отново ще ни вкарате в същия кошмар от миналата година. Затваряйте ги тези граници, щом отиваме към нова вълна, какво чакате или само статистики пак ще отчитате. Писна ни!
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този Шваб ли е Швайн ли е, искам да му стъпя на врата, да бръкна с две ръце в кривата му уста и да дърпам докато се скъса, каквото се скъса, колкото ...
64
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия Мангъров, като им обясняваше, че има малка полза от ваксините, понеже ще има нови щамове го хулеха.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66Абе те и кумънистите строяха светлото бъдеще,ама се оказа,че светлината от края на тунела било фара на идващия насреща влак!
62
0
 
7
 
! Отговори
Тариката преди 2 години
До Чочи Ти под коя маса ще се скриеш когато господарите ти се опитат да ни чипират? Ще излезеш ли да биеш нечипирани? Кажи, хапчо?
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засрамете се това намалява печалбите на мега фарма.
60
1
 
16
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 59. Това са фантазии на платен ***. Вече никой не се бие по улицата, хората са въоражени и изнервени. Аз лично ходех с бокс и нож, но вече съм с жандармерийска телескопична палка и бокс в джоба. Представям си как ме изхвърля от магазина пред жена ми и детето и аз мълча ...здравей затвор, дано да не ми се случва. Нека първо да се дестабилизира държавата, тогава ще си проличи кой какъв е.
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кагато стигнем до омега, оживелите ваксъри ще са на 50-та игла.
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клаус Шваб е казал, че първо са ковид паспортите и сертификатите след това ще въведат и микрочипове.
57
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ковид вече се плашат глупавите, наивните и хипохондриците.
56
3
 
15
 
! Отговори
Глупотевини преди 2 години
Процента на ваксинирани в МВР е 7% и то само началници.А да видим как ще я направят задължителна?Кой ще ги пази от народната любов?
55
1
 
10
 
! Отговори
Негъра от БАН преди 2 години
С голямата игла:Къдей таз мисирка Златена да я ваксинирам срещу Африкански КОВИД с неколко дози?