На прага на нова COVID вълна: Подценяват ли младите опасността?

България продължава да е на последно място в ЕС по ваксиниране
Обновена: 31 юли 2021 18:52 | 31 юли 2021 18:40, Красимир Ангелов
201

Ръст на случаите на заразени с Ковид-19 у нас. Положителните проби са вече 1,5% от направените тестове, а само в две области на страната няма новорегистрирани.

Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Още по темата
България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране. Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита.

"Никоя ваксина не е 100-процентова. Има известен процент, който не може да се покрие. Това се дължи на имунния отговор при хората, защото не при всички той е достатъчно добър. И второ - имунитетът е добър първите шест месеца, след това започва да намалява", допълни тя.
 
Преди седмица стана ясно, че първият етап от тестовете за ново лекарство за Ковид-19 е завършен. То е ефикасно при по-леки случаи или умерено тежки, но не е достатъчно за лечение на тежките.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянинМаксиме, леко с бeлoто.
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрутру на чипираните!Мене вирус не ме лови!
152
1
 
3
 
! Отговори
До 1-188 преди 2 години
КУКУРИГУУУУУУУ !!!
151
3
 
0
 
! Отговори
34535 преди 2 години
До Така трябваАз пък мисля, че такива като теб празноглави трябва да бъдат убивани бавно понеже и без това са безполезни - какво ще кажеш?
150
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 177 Славянин, много точно казано! Те не печелят от население, те си имат всичко! Поздравявам те за точния коментар!
149
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Да ти кажа, спорно е. Никъде не съм видял статистика - какъв процент от починалите са ромско население. Ако имаш такава статистика - дай линк.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 168 - защото експлоатират системата. Остави ги сами да си изкарват парите, да видим колко от децата им ще оцеляват. Да не говорим в каква мизерия живеят все пак. Това опира и до самоуважение и желание за израстване като човек.
147
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Случаен минувач - на конспиративните теоретици яко ви куца логиката. Нали "господарите" забогатяват от вас самите - консуматорите и работниците. Като ви намалят в пъти откъде ще си правят парите? Защо да се прострелват в крака, като сега си им е супер?
146
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Костелива Слива - по-добре да не ги плашат, глупавите хора естественият подбор ги почиства автоматично - дали ще се размажат в някой стълб с 200, ще се назобят с амфети и ще пукнат в някоя канавка или ще се душат в интензивното с тръба в гърлото - разлика няма. Такъв генетичен материал на еволюцията не й е нужен.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еибтози делта вариант седи в България от април месец ама реши да ни тръшка август. Що ли? Явно и той знае кога са отпуските. Ваксините като не пазят от Делта що хората да се бодат някой може ли да даде смислен отговор. Ако може Алфа ресърч да проучи що и антителата не се вземат нпод внимание.
144
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българите сме малък но див народ, който се гордее с простотията си.
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжата много се изтърка. Не само младите, а нико разумен човек вече не им вярва. И целите на пландемиците са ясни отдавта на всички.
142
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Трябва хората да се намалят, прекалено много са 7 милиарда като население. Така разсъждават "господарите", хората, притежаващи повече от 100 милиарда $ всеки. Човешкото въображение е твърде бедно, за да си представи такава сума. В момента те са 10 души. Но ние, простосмъртните, им дишаме въздуха, замърсяваме им водата, произвеждаме много б.о.***... Трябва да намалеем... Ако може, до "златен" 1 милиард...
141
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Още от края на 20 век се опитаха да направят пандемия чрез СПИН. Не се получи. След това, от началото на 21 век, се опитват по всякакъв начин. През 2006 - луда крава - не стана. През 2010 - свински грип - не стана. През 2012 - птичи грип, пак не се получи. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А измислиха и лекарства за нея. Е най-сетне през 2020 успяха! Отдавна търсят начини да намалят световното население!
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си го преместя фара от другата страна на борда.
139
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 151 анонимен Ами така ще я караме, да. На 6 месеца - боц. Ставаш абонат на световната фармацевтична мафия. Веднъж щом се боцнеш, спиране няма. Това е Минке положението.
138
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 149 Хмм Тези свръхбогати психопати са ясни - Бил Гейтс и представителите на банкерските фамилии: Рокфелер, Ротшилд, Морган и още няколко. Срещат се на банкет на 19 октомври 2019 и там си дискутират спокойно как светът ще се промени при пандемия. Това е събитие 201, "event 201", https://youtube . com/watch?v=Vm1-DnxRiPM. Ужасното е тяхната безцеремонност, смятат, че като притежават страшно много пари, могат да правят с нас каквото си искат!
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите са основните виновници за тази психопандемия. Насяване на страх от сутрин до вечер, пропаганда и реклама на така наречените ваксини. Медиите са като един филтър, който допуска като "истина", само това, което им позволят господарите. Всичко останало е обявено за конспирация, фейк. Дре-бни, нещ-астни, прод-ажни журналистчета, без доблест, чест и достойнство. Изтри-валки!
136
8
 
7
 
! Отговори
Тц тц тц преди 2 години
Ковид ни изненада с Делта вариант отново и то по рано от предвиденото, въпреки високите температури. Факт ,за изминалото денонощие заразените са с 100 повече от предходното, полниците започват да се запълват , чалга поколението , мисли,че е безсмъртно ,слуша СлаФчу , не се ваксинират, не спазва дистанция , а за маски и дума да не става. Тока,парното и водата се увеличават , но погребалните агенции нямат проблем с увеличението ,защото докато има балани, бизнесът им ще просперира.
135
6
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
Пpocтият човек вярва на нещо едва, когато му се случи лично на него... Безсмислено е да се убеждава с думи...