Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?

Проф. Песталоца: Рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят
31 юли 2021 09:12, Елка Василева
648
Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Задължителна имунизация срещу COVID-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

Още по темата

„Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност“, каза проф. Песталоца.

„Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните“, смята експертът.

„Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация“, коментира още проф. Песталоца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговорност да носят тези, които пуснаха вируса и сега са решили да " спасят" населението с ваксини. Не съм виновен аз, че има толкова зли хора, които искат да навредят на цялото световно население. А пък ако оставим настрана ония *** и се замислим за обществото, заради което трябва " отговорен" да се ваксинираш, лично аз не бих проявил никакво усилие в каквато и да е форма за това общество. В общуването с хората предимно съм си патил яко- злоба, предателства, лицемерие( " загриженост")...
444
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 501: двама човека, които познавах починаха от Коронавируса, едното момче на 33 години! Наистина има смъртност, но определено НЕ оправдава този брутален фашизъм, който ни готвят! Наистина на война отива. Българите наистина няма да се борят, но единиците, които ще се борим, най-много към някоя будна държава да се изнесем!
443
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ще ме ваксинират насилствено, но ще гледам преди това лично да извадя от строя за винаги колкото се може повече фашисти - насилници. И няма да съм само аз! Изкарахме го всички край мен-от незабележимо, през леко до средно тежко, като гриповете всяка година. Няма нито една причина да се подлагам на медицинския експеримент. Освен ако вече не е експеримен,а средство за държане на хората в робство. Защото това правят постоянните ваксини /тези са такива-ще се бодете на няколко месеца/-съсипват ви
442
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната идва, хора, война за вашине права и срещу световния фашизъм!
441
3
 
30
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Как ще ме задължат? Ще ме изгонят от работа? Няма проблем, ще умра от глад ако се наложи но няма да си бия ваксината им... Най много да ходят да я бият насила, надали ще изнаглеят толкова. Тогава ще видиш какво е протест. А и тук трябва да сменят конституция та... Поне на местна почва няма да стане.
440
16
 
3
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Правилно говори човека. Преди седмата игла опасностите са големи. А всички неваксинирани най-добре да се вкарат в затвор на Пфайзер
439
18
 
5
 
! Отговори
Равносметка преди 2 години
Над 1 млн. ваксинирани българи няма да стачкуват, ромите също, членовете на партии - също, хайде да видим колко стачкуващи ще излязат на улиците. Когато ваксините станат задължителни за целия ЕС, всички коментари под статиите за ваксини ще бъдат забранени.
438
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
странно цялата рода изкарахме тоя вирус и почти всички познати и приятели никой не се разболя сериозно
437
19
 
1
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Познавах 9, които починаха от Ковид, но нито един от тях не беше ваксиниран.Някои чакаха да внесат Спутник, но не дочакаха.
436
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някак си не минстана ясно ? Щом вируса живее във ваксинирани значи няма да изчезне .Следва постоянна "наркоза"
435
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права?"-------------------Ти май забравяш, че ваксината не предпазва от заразяване. Освен това да предлагаш да нарушаваш правата на всички за да облагодетлстваш ваксинираните е пълен нонсенс.
434
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука ако предложите подобно нещо, ще висите по дърветата.
433
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така нареченият Делта вариант най-вероятно е от семейството на Корона-вирусите, но няма нищо общо със SARS-CoV 2. Съвсем друг Корона вирус е. Хрема и дракене в гърлото. Това е. Световните престъпници обаче са яхнали вълната на заробване на хората и доброволно няма да слязат от нея. Трябва ние да ги свалим, иначе няма да имаме живот повече.
432
2
 
18
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
В другите държави също слагат такива статии - може би ваксинирането в другите държави ще е задължително . ама кои точно не се знае .
431
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам познати.Всички измряха след убождането.
430
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам познати, които изкараха вируса, други починаха. От тези дето се водят оздравяли, някои още не могат да се оправят от преболедуването, което едни минаха през ноември 2020, други през март 2021. Повечето оздравяли казват, че вече са се възстановили почти напълно, но нито един не каза, че е напълно възстановен. Говоря за моите познати
429
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви кара насила да не се ваксинирайте. Защо го правите? Защото някой друг от стадото нещо ви е излъгал...
428
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо ваксинираните се притесняват от хремата, а не от ужасните странични ефекти на препаратите?Изкарах делта вируса.Пълна гавра с милиарди хора.Болко в гърлото и хрема.Едно е сигурно. Напъните на фармамафията и въпреки милиардния финансов ресурс не могат да създадат биологично оръжие.Господ е един и всеки, които му се меши в делата ще бъде жестоко съден.В Библията е описано.
427
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Всеки да си прави сметката и ако може да я направи в дългосрочен план, за поне 30-40 години напред, ако изобщо живее толкова. Почти всички правят сметката от днес за утре и то само за себе си без да отчитат останалите.
426
3
 
26
 
! Отговори
ала бала преди 2 години
убедих се за пореден път колко манипулиран е този форум на това днес.бг и то само за последните 15-20 мин.Както и да е но като неваксиниран кам ваксинирани ще кажа само 4е така както вас-вси4ки надуп4ени,никой не ви е карал на сила да се ваксинирате нали-това е ва6е суверенно ре6ение неповлияно от никакви ограни4ения и принуди.Също така вие нямате право да ре6авате дали аз трябва да се вакс заради вас или не-това си е мое ре6ение-вие нали сте в безопасност бе хххх-ди6айте дълбоко и помнете-маски