Учени: Ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи години

Отмяната на ограниченията е виновна за разпространението му
86
Учени: Ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи години
Снимка: БГНЕС

Учени от Австрия изброиха факторите, които са допринесли за възникването на новите щамове на коронавируса.

Новите варианти на SARS-CoV-2 започнаха да се разпространяват, след като в много страни ограниченията бяха премахнати, твърдят изследователите от Института по наука и технология, а резултатите от работата им са публикувани в научното списание „Scientific Report“.

Те разработили епидемичен модел и установили, че рискът от появата на мутации зависи от два фактора: дела на ваксинираното население и прага на заразените. Изчисленията довели до извода, че е необходимо да се ваксинира по-голямата част от населението - най-малко 60%.

Учените прогнозират, че ваксинацията срещу COVID-19 ще продължи „години наред“.

Изследователите потвърдиха също, че хората трябва да продължат да носят маски и да спазват мерките за социално дистанциране и след ваксинация. Според експертите, свободното движение носи рискове от инфекция заради различните нива на ваксинация по света, както и заради появата на нови опасни щамове в населението. За да се предотврати това, епидемиологичните ограничения трябва да бъдат договорени на международно ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
19
 
! Отговори
ЯмВаксиниЕлМагнито преди 2 години
Драги сънародници "съвсем случайно" се появи "свръх" смъртоносният вирус Ковид-19, разпространил се от "недосготвен" прилеп на пазара в Ухан (Китай), който "по случайност" се намира точно срещу Института по вирусология. Човечеството бе изправавено пред своята гибел, но за наше щастие, тъй като отдавна достигнахме менталната и духовната си еволюция като вид, имахме честта да поставим възможно най-възвишените и хуманни същества сред нас на управленските позиций начело на държавите си! Тове бе и най-правилното решение.Нашите лидери, не само, че бяха подготвени за "пандемията"..те бяха осъ
51
3
 
31
 
! Отговори
Много съм УМЕН преди 2 години
Всеки знае ,че ваксината е експериментална ,ама не знае след експеримента на какво ще мяса .Това е все едно за прастарата ми баба, но съвсем не е същото за дете на 12 години.
50
3
 
22
 
! Отговори
Много съм УМЕН преди 2 години
И разбрах във България ще са карантинирани всички докато имунизират по 5 или повече пъти и последния криещ се амазонски индианец ,там разни стрелящи талибани ,пакистанци из планините индииците в джунглите а пък във Африка където се стрелят дрогирани пионерчета -там ще е още по-лесно ! Той щял да си прави мутации ( ковидчо ),а аз ще си седя във къщи без пари да не заразя някой влиятелен 85 + господар -- без воини няма да се оправим от този замисъл ! Още от Септември ще ни порежат .
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоша новина за някои индивиди...
48
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В наше село "учените" ги биемЕ.
47
13
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Радев е ваксиниран със Спутник V. Тайно получил от Решетников подарък още миналата година след като го изгониха от Естония заради контакт със заразен в България.
46
2
 
25
 
! Отговори
Вирусолог преди 2 години
Пет кила захар, осем литра ваксина вади!
45
1
 
44
 
! Отговори
fff преди 2 години
"Отмяната на ограниченията е виновна за разпространението му" - ей лъжци, нали в Австралия и Нова Зеландия не са спирали ограниченията, освен това са отделени от всички...Карат ни да не се замисляме вече над лъжите и манипулациите!!!
44
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През зимата бяхме на греяна ваксина, през лятото минахме към ваксина на кристали.Наздраве!
43
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като седнахме в петък, не знам колко ваксина сме изпили ама днес гледам три бутилки олио е отишло за салати!
42
17
 
7
 
! Отговори
зевзек подстрекател преди 2 години
Бойко се ваксинира.А останалите?Искаме да видим първо президента.Да покаже личен пример както показа президентта Макрон!Ами кака Корни-кога ще поведе твърдият червен електорат към ваксинационните центрове?Нека Същото направи и Слави Трифонов-като новият лидер на нацията да призове гласувалите за него да се ваксинират,както Бойко Борисов призова гласувалите за ГЕРБ.Ами господин Каръдъя-той кога ще покаже личен пример както президента Ердоган показа?И какво излиза -само Борисов ваксиниран!
41
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските учени упорито работели над ваксина за Ковид-19, но непрекъснато се получавало ракия.
40
6
 
31
 
! Отговори
Дам преди 2 години
Някои тук бълнуват за тояга Смея се с глас! Няма вече да има тояги - ние допуснахме да ни затварят, да ни ваксинират и т.н. От тук нататък така ще е световния ред - богатите няма да усетят много много, но обикновените хора ще бъдат ограничавани, затваряни, фалирани, принуждавани да се ваксинират с експериментални препарати. Това ни е новото нормално. Тежко и горко на децата ни
39
6
 
27
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
До 48 - Тоягата е в нас... над 80% нормални... Трайте там наивните психясали ковиваксъри, да не я усетите по гърбината.
38
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо закъсняхме с тоягата и им се развихри въображението
37
2
 
41
 
! Отговори
марги преди 2 години
Мдааа...много удобно е за някои хора да сме им абонати за ваксината години наред. И ако посмеем да се откачим, ще ни пускат нови "варианти"...
36
3
 
56
 
! Отговори
Ваксин Ваксинов преди 2 години
''Изследователите потвърдиха също, че хората трябва да продължат да носят маски и да спазват мерките за социално дистанциране и след ваксинация.''--------И к'ва е файдата от ВАКСИНАЦИЯТА тогава?!
35
2
 
39
 
! Отговори
КОН С ПИРАЦИЯ преди 2 години
До Мокър песък - Айде да не се морим със сложни писания - примерно "конспирацията" че експерименталните псевдоваксини са напълно безполезни вече се потвърди напълно и категорично.
34
33
 
11
 
! Отговори
Мокър песък преди 2 години
Събрали се антиваксър и конспиратик и родили антиконтивакспир. Кои конспирации са верни точно? За рептилите, за извънземните, за сатанистите, за чиповете, за третото орехче? Може ли да сте такива пъпеши?
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терминът "Бяла мафия" дали е измислен, защото звучи поетично, а в действителност няма такова нещо?