94 са новозаразените с коронавирус, над 1 млн. души са напълно ваксинирани у нас

9 души са оздравели за денонощието, починали са двама
2 авг 2021 06:20, Анисия Иванова
129
94 са новозаразените с коронавирус, над 1 млн. души са напълно ваксинирани у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

94 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6691 теста. Положителни са 1,4% от пробите, показват данните в Единния информационен портал.

Двама души са починали за последното денонощие, а общият им брой от началото на пандемията е 18 215.

Като оздравели са отчетени деветима, а от началото броят им е 398 554 души. 810 са пациентите в болница, 81 от тях в интензивни отделения.

В осем области няма нито един нов случай. Най-много са новите случаи във Варна - 19 души, Бургас - 15, Пловдив - 11, София - 7, София област - 8

Над един милион са вече ваксинираните срещу COVID-19 в България. Хората със завършен ваксинационен цикъл - такива, които са получили една доза от препарата на "Янсен" или две дози от останалите три одобрени ваксини в ЕС - към днешна дата са 1 001 143.

През изминалото денонощие са инжектирани 2171 дози ваксина, а от началото на имунизационната кампания - 2 030 301.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новата партенка Варна голям скок, просто във Варна са правени и отчетени в неделя тестове, утре в София като бъдат 50 какво ще кажем .....две години не разбраха че реални данни има сряда чк петък и събота да не говорим че в Бургас второ лято РЗИ играе с хотелиерите да не им разваля сезона крият бройки.
112
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Очаквайте скоро- храната невъзможна за купуване от мнозина. Целта на Ционистите е неваксинираните да не могат да влизат в магазини, т.е. глад. Гладът води до вълнения, граждански бунтове и войни. Но, виждате ли, Йосиф Байдън ще спаси, като древния Йосиф, всички гладни хора от смърт, като ги направи послушни на Фараона. Пред очите ни Ционистите си вършат злите дела и насилия. Играят си на богове и царе. Пуснаха вируса на Изток, защото е писано, че "известия от Изток ще излязат" и ще смутят света.
111
2
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Пак да кажа, тоя кавал Витанов до сега нищо не е познал :)))))))))))))))))))
110
1
 
4
 
! Отговори
ВИТАНОВ преди 2 години
Ако на 3 август не надвиши 300 - 400 парчета,аз ВИТАНОВ ЩЕ СИ ОБРЪСНА БРАДАТА!!!А ХА ХА ХА
109
1
 
5
 
! Отговори
Козелът брадат преди 2 години
Къде е брадатият Козел...Витанов!!!!!???? Нали на 3 август..щяха да са на д 300-400 заболели? Или ще ги "направят" статистически???!!! Още сме 2 август..вечерта! Тц тц тц. ЕЕЕй народе!!!!!!
108
0
 
1
 
! Отговори
КАЛУДКО преди 2 години
До ЛудкоАма "Те"..и на това имат отговор!!!..Видите ли...ваксините не са ефективни на 100%...затова се заразяват и ваксинирани...ама преболедуват по-леко. А иначе....трета доза!!!
107
0
 
4
 
! Отговори
54895 преди 2 години
Чудо ми е защо не се коментират съобщенията в западните медии за още един страничен ефект от препаратите пайцер и модерна. Става дума за сериозни менстулани смущения при момичета, които са ваксинирани с тях.
106
0
 
2
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До "До Лудко" (111) - А осъзнаваш ли, че все пак е летен сезон и е нормално да има по-малко хоспитализирани и починали?
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ѝби кво ни заплашвате с тия спринцовки? Я да се гръмнете.
104
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един милион? Вие кого мислите, че лъжете?Човек може да падне от смях дори само със заглавията ви!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Лудко А случайно да ти минава през ума,че новият вариант дори да е по-заразен не е по-смъртоносен???Което е нормално за всеки вирус.И те го знаят.Защото въпреки големият брой нови случаи премахнаха всякакви ограничения.
102
0
 
1
 
! Отговори
357 преди 2 години
До Кал-Ел Никой сериозен икономист не залага името си с гледане на кафе.Чакат есента какво ще се случи в Русия,за това бъзикат първосигналните със задължителна ваксинация както в Германия и Франция.Ще се чуе скоро
101
2
 
6
 
! Отговори
До Лудко преди 2 години
Това няма никакво значение, колко са заразени. Въпроса е колко стигат до болница, товарят здравната система и влошават положението. В Англия за миналата седмица има 200 000 (двеста хиляди) новооткрити заразени и само 500 (петстотин) смъртни случая. Иначе казано - 0.25 % смъртност и то при все че там всичко живо е с делта варианта. А сега го сравнете с предните им вълни преди ваксинация и ще осъзнаете (ако имате акъл) работят или не ваксините.
100
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Мунчев преди 2 години
1 милион полезни "хора с много идеи".
99
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Мунчев преди 2 години
1 милион полезни ***.
98
1
 
17
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
Супер, но кога ще почнете да съобшавате и колко от новозаразените са и вксинирани???
97
1
 
3
 
! Отговори
357 преди 2 години
До Кал-ЕлСпоред някои анализатори провала е пълен и ще делят света на валутни зони.Единия вариант обединение на Русия и ЕС,втория разпад на ЕС чрез джихадистите,разделяне на Германия и некво подобие на Австро-Унгария.Не случайно Англия се измъкна от ЕС.....
96
1
 
2
 
! Отговори
357 преди 2 години
До Кал-Елето ти целта,но провала е пълен и следва БРАДАТ ИСЛЯМСКИ ВИРУС и разпад на ЕС!FunVax Lecture at the Pentagon - Must See to Believe!
95
0
 
16
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"...над 1 млн. души са напълно ваксинирани у нас" Все още не мога да разбера какво се цели с лъжата за завишените бройки чипирани. Българите не сме стадно-кошерен народ и не се увличаме от това което правят другите. Единственото обяснение е, че пропагандата е една и съща навсякъде и не се обръща внимание на народопсихологията на всяка нация. Това ме навежда на мисълта, че се действа хаотично, по общ сценарий, което няма да пожъне особен успех. Инжекциите не са истинската цел на тази операция.
94
0
 
6
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Реална ли е цаната на пср? Защо не го поеме държавата? В Германия май го поема и е 15 евро!!! За какво става въпрос тук?