Армия по улиците на Сидни следи за мерките срещу COVID-19

Австралийската столица е под блокада до края на август
2 авг 2021 12:48, Анисия Иванова
70
Армия по улиците на Сидни следи за мерките срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Войските излязоха по улиците на Сидни в понеделник, за да помогнат за налагането на продължаване на затварянето, след като заповедите за оставане у дома в третия по големина австралийски град Бризбейн бяха удължени, за да се ограничи влошаващото се разпространение на вируса.

Около 300 служители на австралийските сили за отбрана ще бъдат изпратени в най-големия град в страната, след като полицията на щата Нов Южен Уелс поиска военна помощ за прилагане на правилата заради COCVID-19.

Властите се борят да спрат разпространението на силно заразния щам Делта в Сидни и да гарантират, че жителите спазват правилата за ограничаване - с повече от 3600 случая, регистрирани от средата на юни.

С хиляди близки контакти по случаите на коронавирус, за които е казано да се тестват и да останат вкъщи в продължение на 14 дни, полицията заяви, че им липсва капацитет, за да се увери, че всички се съобразяват.

Очаква се войските да помагат на полицията да доставя пратки с храна и да проверяват дали хората спазват заповедите за самоизолация.

Повече от пет милиона души в Сидни и околните райони навлизат в шестата седмица от блокирането, което ще продължи до края на август. На жителите е позволено да напускат домовете си само за упражнения, съществена работа, медицински причини и да пазаруват неща като храна.

Но спазването на ограниченията не е стриктно и полицията все повече раздава глоби на нарушителите на ограниченията.

В Бризбейн и няколко околни региона милиони хора ще останат под блокиране до неделя, след като "ескалираща" епидемия нарасна до 29 случая. Тези ограничения трябваше да бъдат вдигнати във вторник.

"Това ще го направи осемдневно блокиране. И ние отчаяно се надяваме, че това ще бъде достатъчно, за да могат нашите проследяващи контактите да поставят под домашна карантина абсолютно всеки, който би могъл да бъде изложен на щама Делта", каза премиерът на щата Куинсланд Стивън Майлс.

С около 15 процента напълно ваксинирани от 25-те милиона австралийци, властите все още разчитат на блокиране, за да забавят разпространението на вируса. Премиерът Скот Морисън очерта дълъг път от ограниченията - поставяне на цел 80 процента от пълнолетното население да бъде напълно ваксинирано преди отварянето на границите и премахването на блокирането.

Австралия е регистрирала повече от 34 000 случая и 925 смъртни случая досега по време на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко милиона затвореници понеже имало 29случая на заразени?! Нямам думи!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 62 от славянинА кой е създал тези космически и природни закони, а, умнико?
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е в България всички ваксинирани да са със значки, за да знаем и да се пазим от мутациите им. Все пак може и с лек допир да заразяват
57
0
 
4
 
! Отговори
До DA преди 2 години
Всъщност е Канбера. Интересно ми е как австралийците възприемат тази "превенция". Не съм чула да протестират..
56
1
 
15
 
! Отговори
Това е демокрацията! преди 2 години
Армия по улиците следи за мерките... Боже Боже!
55
4
 
3
 
! Отговори
виж св. Библия преди 2 години
До славянин Не приятелю! Кармата е източна измишльотина....сляпа и неперсонифицирана. Тук става дума за Съд Божий ! Отвори Библията и ще се увериш.
54
1
 
24
 
! Отговори
Ян Козина преди 2 години
Оруеловият свят започва да става реалност. Това, което написано в творбата до преди няколко години изглеждаше илюзия или фантазия, а сега изглежда напълно възможно. Това е пълно унищожение на човешките права и свобода.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58.Но ти нали си ваксиниран? Какво се притесняваш, защитен си. Това, че ще се разминем на улицата без да се познаваме, не значи нищо за теб. Ваксинно осигурен си. А това, че ще умра евентуално от Коко 19, не е твоя работа.
52
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-жалката и нещастна страна след Китай. На трета позиция е Нова Зеландия. Трите страни ще се качат на почетната "олимпийска" стълбичка. Абсолютни рекордьори по позорно "цивилизационно" тъпоглавие.
51
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се стреля на месо по неваксинираните!!!
50
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия е известна с това, че има най-много офце на глава от населението. Сега това се потвърди.
49
4
 
30
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
ако това стане в Москва или Минск ще им санкции рев от нпо цру сорос и всяко друго западно изчадие и медия, че не е демократчно и не отговаря на ценност номер 11 от десетте божии заповеди.
48
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако си спомняте в матрицата всеки човек е затворен в една капсула ,като мехур и му подават хранителни вещества и въздух през тръби докато умре.Ползват го като батерия за подържане на армията роботи и изкуствения интелект ,който управлява всичко. Да имате чувство на дежавю или накъде ни тикат тези психопати трилионери .
47
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро няма да е позволено въобще да се излиза от вкъщи по принцип, да не би да се заразиш от нещо, не само ковид. Всеки в клетката за негово добро и отвън армията да пази някоя офтса да не избега.
46
4
 
19
 
! Отговори
Шопов от Павликени преди 2 години
- Бе, от къдя на къдя, бе! *** от дек на дек, бе! *** тия имат ли акъл там, бе?
45
6
 
33
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Да ви прави впечатление, че такива ''адекватни'' мерки се въвеждат при народи, които са извършвали геноциди над покорени народи!? За карма вероятно сте чували!?
44
4
 
27
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 2 години
Аз вече това и предлагам - да ви затворим поне до 2025-та, ''умните и образованите'', в подземни изолатори, където слънце не влиза, на ''чист'' въздух, на ГМО-диета и на редовна ежешестмесечна ваксинация с вериги на вратовете, ръцете и краката и с противогази на главите, за да се чувстватe ''щастливо и сигурно защитени'' от ''страшно страшния'' вирус, ''страшно страшната пандемия'' и ''страшно страшната смъртност'' от нея! Тези ''предпазни'' мерки би трябвало да ви устройват!?
43
2
 
34
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"В Бризбейн и няколко околни региона милиони хора ще останат под блокиране до неделя, след като "ескалираща" епидемия нарасна до 29 случая" Някой разбра ли нещо? Затворнически режим заради 29 случая? Какво трябва да причинят на хората за да ги събудят? Очакваме новини от типа на "Няма нови случаи на ковид, но ще си стоите вкъщи, защото на правителството така му е кеф" Най вероятно и тогава няма да има реакция. Делта съня на човечеството продължава.
42
0
 
16
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 2 години
Ти постоянно спиш на челна стойка и на течение щом навсякъде ти се привиждат ''страшно страшни'' вируси, ''страшно страшни пандемии'' и ''страшно страшна смъртност'' от тях, заради които си съгласен да живееш ''щастливо и сигурно'' в клетка с вериги на врата, ръцете, краката и противогаз на главата поне 5 години напред!
41
1
 
16
 
! Отговори
ДО 41 преди 2 години
Само стой и гледай, като ги налази делта варианта, колко изпонатръшкани австралийци ще има по болниците и по интензивните отделения, предимно ваксинирани!