Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?
305
Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп
Снимка: БГНЕС

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден

Според доц. Ангел Кунчев вече се намираме в началото на четвъртата вълна на коронавирус и е възможно в началото на септември да достигнем по 3000 заразени на ден.

"От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст на заразените. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500", прогнозира Кунчев в ефира на Нова тв.

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден, цифра, която бе посочена и от математика проф. Витанов като песимистичен вариант.

"Колко точно ще бъдат заразените и колко бързо ще дойдат, зависи от много фактори като се започне от процента на имунизацията, където не можем да се похвалим кой знае с какви успехи и минем през спазването на мерките, където още по-малко можем да се похвалим с някакви успехи. За съжаление, можем да очакваме и по-тежки от възможните варианти", коментира доц. Кунчев.

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?

"От медицинска гледна точка в това има логика. Имунизираните са много по-защитени от останалите. От чисто социална гледна точка обаче избягвам да правя коментари, защото обществото е много изморено и никак не е склонно да приема нови ограничителни мерки. Предполагам, че всяко едно управление, каквото и да е то, ще се съобрази с този факт. Бих препоръчал нови и тежки ограничения само като крайна мярка, защото натрупаната умора и желание за нормален живот са много силни. Ако обаче кривата е твърде стръмна, ако имаме 3000-4000 заразени на ден, това не е невъзможно да се случи. Всичко зависи от обстановката", посочи още Кунчев.

По думите му ваксината с две дози пази в огромна степен този, който си я е направил.

"Всички данни за смъртност и тежко протичане показват, че тя работи и то много добре. 95-96% от хората в интензивни отделения са неваксинирани", каза още той. И добави, че въпреки факта, че ваксината в пъти намалява възможността да се заразим и да носим вируса, възможността за заразяване не може да се изключи.


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
5
 
0
 
! Отговори
Бощ лаф преди 2 месеца
Темпът не е бавен! Просто по абсолютна стойносост цифрите са (все още) малки... Но в % е експоненциално нарастването, което е ЗЛЕ
206
24
 
3
 
! Отговори
Ларавел преди 2 месеца
Не ми пука. Ваксинирах се в самото начало и на практика за мен няма ограничения в нищо, освен отвратителната маска в магазините
205
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината няма нужда да се обяснява - тя се вижда. Лъжата трябва да я обясниш и украсиш.
204
2
 
10
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 месеца
СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ШАМАНИ,"МАТЕМАТИЦИ" И ТЕМ ПОДОБНИ ***.КАТО Е СЛАБ ТЕМПА НА ТАЗИ ВЪЛНА РАБОТЕТЕ ПО ОСЪРДНО ЗА ДА Я ЗАСИЛИТЕ. КОЛКО ОЩЕ ВЪЛНИ ЩЕ НИ ИЗМИСЛИТЕ?
203
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обърнете внимание какви пари започнаха да правят фирми който се занимават с ваксини и всичко останало свързано с измамата на века другото е почети излишно да се коментира. А народите тези който ходят по земята просто смъртните те си броят стотинки те и се чудят как да скалапят двата края.
202
1
 
14
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 месеца
Наивник кунчев, кой би ти повярвал..
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 208: плюс тези, участвали в общата измама
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Шаши.....А какво общо има това с ваксинирането? Парите в брой така или иначе ще изчезнат рано или късно. И пак всичко ще минава през банките. И отново всички ще си имат "чип". Липсва последователност в апокалиптичните ти теории.
199
1
 
23
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 месеца
Този ТРЯБВА ДА ГО СЛОЖАТ НА ДЕТЕКТОР И ИСКАМ САМО 1 ВЪПРОС ДА МУ ЗАДАМ КОЛКО БЯХА ДЕБЕЛИ ПЛИКОВЕТЕ С ПАРИ КОЙТО ВЗИМАХТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ
198
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САМО НИСКО ОБРАЗОВАНИ И ХОРА С РОБСКА ПСИХИКА МОГАТ ДА СЛЕДВАТ ЛЪЖИ ПРОРОЦИ КАТО КУНЧЕВ
197
0
 
0
 
! Отговори
До 205 преди 2 месеца
за сега...
196
2
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
От няколко години банките не искат пари на влог- имали много. Всеки се оправя сам. И една сутрин се събуждате в свят без пари. Тези който сте имали не важат. Вече има ваучери на чип. Ваучер за хляб и сирене. Ваучер за обувки и дрехи. Други работи няма да ви трябват. Вие сте ваксинирани. И сте собственост.
195
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 193...........Е защо тогава даваш за пример такава сбъркана държава:) Виж, колегата от Швеция твърди обратното на това, което се твърди за Сингапур. Общото между Швеция и Сингапур обаче остава това, че над 70% от населението е ваксинирано и сред ваксинираните смъртността е ниска (ако въобще я има). Следователно заедно стигнахме до извода, че ваксината не вреди, а вероятно съществено помага.
194
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕДИН ДЕН НА СВЕТА ЩЕ МУ ПИСНЕ. НЕ МОЖЕ ЕДНА ШЕПА ТАРИКАТИ ДА РАЗВЪРТАТ 8 МИЛИАРДА
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 192В началото на Пандемията в Америка се раздадоха безвъзмездно по 10 000$ на малък и среден бизнес. Всичко това се уреждаше документално и превод на пари за часове. А в България раздаваха страх ....А и за какво да стрелят по протестиращи у нас? Протестиращите си хвърлят яйца, а политиците си правеха каквото си искат хахаха
192
1
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
Сребролюбиво нищожество!
191
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
аз съм антиваксър, ваксинираните може спокойно да злорадстват като започнат от сега ;)
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Понеже не си затормозявам мозъка да следя къде колко умрели има, ми е по - лесно да видя кой се облагодетелства от това престъпление. Много е лесно. Математик съм и си смятам даже наум.
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ще ви наритам и натаковам задници безподобни. Стига сте ми тровили живота с тоя вирус. Ще почна да ритам наред.
188
18
 
2
 
! Отговори
Ваксър преди 2 месеца
Чук-чук, Ковид е тук! Благодарение на антиваксърите