Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?
305
Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп
Снимка: БГНЕС

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден

Според доц. Ангел Кунчев вече се намираме в началото на четвъртата вълна на коронавирус и е възможно в началото на септември да достигнем по 3000 заразени на ден.

"От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст на заразените. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500", прогнозира Кунчев в ефира на Нова тв.

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден, цифра, която бе посочена и от математика проф. Витанов като песимистичен вариант.

"Колко точно ще бъдат заразените и колко бързо ще дойдат, зависи от много фактори като се започне от процента на имунизацията, където не можем да се похвалим кой знае с какви успехи и минем през спазването на мерките, където още по-малко можем да се похвалим с някакви успехи. За съжаление, можем да очакваме и по-тежки от възможните варианти", коментира доц. Кунчев.

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?

"От медицинска гледна точка в това има логика. Имунизираните са много по-защитени от останалите. От чисто социална гледна точка обаче избягвам да правя коментари, защото обществото е много изморено и никак не е склонно да приема нови ограничителни мерки. Предполагам, че всяко едно управление, каквото и да е то, ще се съобрази с този факт. Бих препоръчал нови и тежки ограничения само като крайна мярка, защото натрупаната умора и желание за нормален живот са много силни. Ако обаче кривата е твърде стръмна, ако имаме 3000-4000 заразени на ден, това не е невъзможно да се случи. Всичко зависи от обстановката", посочи още Кунчев.

По думите му ваксината с две дози пази в огромна степен този, който си я е направил.

"Всички данни за смъртност и тежко протичане показват, че тя работи и то много добре. 95-96% от хората в интензивни отделения са неваксинирани", каза още той. И добави, че въпреки факта, че ваксината в пъти намалява възможността да се заразим и да носим вируса, възможността за заразяване не може да се изключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така ще ни карат да се ваксинираме с нещо което не се знае как ще се понесе от всеки ,а отговорността за това ще си я носим ние ,а този доктор и останалите като него продължават да всяват страх у хората които и без това са смазани от ,,демократичният'' ни живот
168
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плановете ги знаем от месец Март .. мръсни продадени бчклуци ...
167
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните защо са нервни и злобни? Недоспали ли са или са странични ефекти?Радвам се,че изкарах делта варианта. Нито ме вълнуват ваксини, нито стакмистики. Спя спокойно.
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аsd: Ваканцията е време за почивка, но можеш поне да научиш каква е разликата между синоптична прогноза и ваксиниране.
165
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди неколко години, се бех объркал, влязох в погрешен кабинет (за работа ми искаха тестове), казах им за какво съм дошъл, те мазно се усмихнаха и ми прибраха парите, въобще не ми обясниха че съм сгрешил кабинета :))) Да не говорим че повечето линейки немат елементарни пособия, като носилки например :)) Така че вервам ти Кунче, вервам ти безрезервно.....хихихихихи :)))
164
4
 
5
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Колко синоптици трябва да сме им разказали играта, когато прогнозират градушки и наводнения или опасни жеги. И те ли ви страхъват и тероризитар и трябва да ги наказваме? Неандерталци!
163
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение да направят задължителни ваксините. Да видим как ще гори Парламента. Отдавна не е бил окупиран. Сега само си лаят. И разбира се ще има овце, които ще се набодат, че ще станат едва ли не привилигировани , може и тиквен медал да получат. Като гледам ще са в кюпа с неваксинираните .Изкарах делта варианта. Упорита хрема и болки в гърлото. От рода на детските болести, които се пренасят бързо. Затова децата го изкарват леко. Възрастните го изкарват на крак и затова има случаи на пнев
162
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев защо не е още в затвора за насаждане на страх и тероризъм
161
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 170"Много ми е интересно колко бързо успяха да направят ваксина,"...Ами това е добре. Любопитството е полезно качество. Можеш да потърсиш специализирана литература и да разбереш, ако имаш заложби в областта на медицината и природните науки.
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 165: Ние със жълтите книжки не сме крали. А вие още ли не разбрахте, че ви чака линч?
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой каже на нашите политици, че страна, която се пребори с ковид и няма нито един заболял, ще получи милиарди.....Гаранция, че няма да има по статистика нито един болен.
158
1
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
В природата милост няма. Цялата милост на света е измислена от човека. Има семейство, род, и така са се образували държави. За да се пазят и развиват. Никой, няма да ви срещне и е така да ви даде 1000лв. А тук, искат да ни тъпчат с нещо уж са загрижени. Каква е цената? Не е ли нещо друго? Замислете се!
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Побеснявам! Дигайте си дебелите *** и излитайте в космоса с Илон Мъск, фреди Меркюри или който ви кефне. Нахални твари. Били загрижени за здравето ми. Я се пръждосвайте.
156
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези с математиката ли са зле, или нещо им има на мозъка... Ще взема да изчисля по *** метод, като се върна назад, колко заболели и измрели има само в България... Да не се окажем повече от индийците и китайците ми е дерта...
155
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно колко бързо успяха да направят ваксина, която ще стане най-вероятно задължителна, но ние ще си носим отговорността за нея....Обаче още не може да се докаже как се е появил този вирус? Републиканците в Америка твърдят, че е изкуствено създаден в лаборатория в Ухан, съвместно с американски служби...Другите отричат...Това с прилепите вече съвсем не издържа...Изглежда, че с този вирус всичко ще бъде руска рулетка....
154
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Вас докторята ,които дават интервю на хонорар ли са или на заплата от фарма мафията? Делта вируса е една обикновена хрема , упорита, но се лекува , болки в гърлото, това са симтоми , които всеки изпитва поне веднъж годишно. Защо аз трябва да се бода с опасни препарати, да подпиша насила декларацията, че същия този гнусен поми.р при увреда на здравето ми няма да мога да го осъдя и да ми плати солидно обезщетение?Тогава трябва да взема един пистолет и да го отрепя, а?
153
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ограничения за неваксинирани като ваксинираните също могат и се разболяват? Кунчо,ти нормален ли си на Хитлер ли се правиш? От къде на къде престъпници ще ограничавате хората,които не са извършили никакво престъпление?
152
0
 
17
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
И тоз е някакво мекотело. Лесно му е да говори, като никой не може да го пипне. Един път не го видях на дебат да обясни, защо най-ваксинираните са болни, или защо при нас вълните идват само като има сериозно количество ваксинирани (справка 3тата вълна).
151
0
 
16
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Първо ни заплашваха, че ще умрем до 2-3 месеца, после стана 6 месеца, после казаха 3 години, сега срокът се измести 10 години. Ха ха....до след 10 години я камилата, я камиларя...ха ха
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 159"Няма отърване от тези с белите престилки"....Вече и бели престилки ви се привиждат навсякъде, включително и в този форум. Ние какво да кажем за вашите жълти книжки ...