Доц. Кунчев: По Черноморието Делта вариантът е доминиращ

Започват проверки за спазване на мерките
2 авг 2021 15:30, Нели Христова
160
Доц. Кунчев: По Черноморието Делта вариантът е доминиращ
Снимка: БГНЕС

С нова заповед до края на деня ще се разпореди провеждането на проверки в курортите по морето и планините, както и по магистралите. Ще се следи за носене на маски в закритите помещения, спазване на отстояния, дезинфекция и почистване. Това съобщи доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, предава "Дарик".

30 на 100 хиляди е средната заболеваемост от COVID-19 у нас. По Черноморието и някои градове обаче тя вече гони 60 на 100, делта вариантът е доминиращ.

Акцент на проверките ще бъдат заведенията, дискотеки и барове, където са концентрирани младите хора. Проверки ще има и по бензиностанциите, където също им големи групи хора.

"Не може да се знае, че капацитетът е за 10 души, а вътре да има 100. Не може двама от тях да са с маски, а другите без. Така обърнахме нещата, че вече, ако някой носи маска го гледат накриво. И не мога да се начудя как нашите хора идват от Западна Европа и обясняват колко са железни там мерките. Само, че това важи за някъде другаде, не и докато са си у нас", каза доц. Кунчев.

Вероятно към края на годината ще има и трета игла на ваксините.

"Но, това трябва да стане след нова характеристика на продуктите, която да бъде одобрена от ЕМА. След декември очакваме и подобрени ваксини, които да влияят още повече на вируса", заяви Кунчев.

Ще се променят условията за пътувания и влизане от някои държави.

"Княжество Монако влиза в червена зона заради ръст на заболеваемостта. От зелена в оранжева влизат Исландия и Франция, но последната може следващата седмица да влезе и в червена зона. Нидерландия, Кувейт и Тунис излизат пък от червената зона и това ще улесни движението с тези държави", обясни доц. Кунчев.

Очаква се заповед на министъра на здравеопазването, с която ще се променят ограниченията за идващите от тези държави в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
6
 
! Отговори
CDC преди 2 години
"Около три четвърти от хората, заразени в огнище на COVID-19 в Масачузетс, са били напълно ваксинирани срещу коронавируса, като четирима от тях са хоспитализирани, сочат нови данни, публикувани от Центровете за контрол на заболяванията, цитирани от Си Ен Би Си. Освен това от доклада става ясно, че напълно ваксинираните, заразени с коронавируса, носят в носа си също толкова вирусни частици, колкото и заразените неваксинирани. Тоест и двете групи могат да разпространяват ковид сред други хора."
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еи тоя взима хиляди за всяка такава статия. Колко ли взима и от биг Фарма, за реклама да смъртоносните биопродукти?
121
2
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Тутманик, лъжлив
120
7
 
16
 
! Отговори
Пародия преди 2 години
Видяха че живна малко туризма.....и естествено рЕЗкО да го убият !!!! Долна пропаганда......
119
3
 
4
 
! Отговори
Хе Хе преди 2 години
ЛуКумчев яко ще изплати Льотчика като постоянно и жестоко девалвира доверието и яко дразни народа. Още малко му дай да се вихри Льотчик. И на изборите ще има кой ми напълни гащите.
118
2
 
14
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Дано да те хване рак на гърлото заради лъжите,които говориш, куньо !
117
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма почивка. Час по час пропагандаторите НЕ спят. Броят пачки и дават апокалиптични интервюта за свършека на света.
116
4
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Целта на Ционистите е никой неваксиниран да не може да влиза в магазин, т.е. глад. Глъдът довежда до бунтове, граждански вълнения и войни. А, виждате ли, Йосиф Байдън ще спаси, подобно на древния Йосиф, всички гладни хорица от смърт, като ги направи послушни на Фараона. Пред очите ни евреите си вършат злите дела и насилия. Играят си на богове и царе...
115
2
 
14
 
! Отговори
PCR преди 2 години
Не доказава нищо!Защо нито една мисирка не попита дежурните л.но.мети като Кунчо и т.н. за това?
114
4
 
22
 
! Отговори
Цъцъцъ преди 2 години
Точно по магистралите и бензиностанциите в тая жега се струпали хората.Кунчев,Кунчев ,пий си хапчетата редовно.
113
4
 
31
 
! Отговори
Kolo Kolo до 126 преди 2 години
Докторе...с PCR...ли установявате заразените...хахахаТова,че някой здраво мислещ и задаващ въпроси не желае да се боцка с експериментална течност...не го прави антиваксър...а мислещ човек...за разлийа от стадото
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българина в мнозинството си не мръднал и на сантиметър в невежеството си, от както Елин Пелин е написал разказа си Напаст божия до днес почти 100 години всичко е ниво заразения селски извор и простоватите селянни водени от посредствен поп да пият от него.
111
8
 
3
 
! Отговори
до yanchev1948 преди 2 години
ще падат ама навит ли си твоятА да е първата
110
6
 
7
 
! Отговори
до 128 преди 2 години
за какво да вдигат бройки бе ахмак, да убиват и без това убития ни туризъм и да ревнат пак за помощи
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
124/125 , не трябва да ми е смешно, но ми хареса.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 126: Никой не ви кара. Няма и нужда. Сами си ги завишавате.
107
2
 
6
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Изводите са, че какъвто ни е народа, такива са ни докторите . Некомпетентни.
106
18
 
8
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
Лъжеш, не си лекар, а обикновен антиваксър. Не че няма лекари-антиваксъри, но то такова ни е нивото . Аз съм лекар, абсолютна лъжа е, че някой ни кара да завишаваме бройки. Прозрачен си.
105
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така Кунчев, най важни са проверките по магистралите те са едни от най рисковите зони за разпространението на китайската кашлица. Вчера гледам на една магистрала се събрали 500 човека, минимум, без маски без дистанция, не знам защо, сигурно им беше кеф да се пържат на 40 градуса жега. ПРОВЕРЯВАЙ.
104
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска Кунчев е на двоен надник - има изява и сутринта, и следобед. Вторник, сряда дежурни ще са онази, дето сложиха на мястото на Кантарджиев, и гадателят Витанов. Четвъртък отново застъпва Кунчев. И така... А, от време на време ни се пуска самия Кантарджиев, ако е на градус - това е бонус. Спорадично, но премерено циклично, на сцената излизат гастролиращи агитатори и пропагандатори, за да поддържат нивото на ковид-истерията на необходимите висоти. В интересно временце живеем, еййй...