Червен COVID код: Не ходете до Гърция, Турция и Кипър без причина

МЗ препоръчва да се въздържаме от неоснователни пътувания
141
Червен COVID код: Не ходете до Гърция, Турция и Кипър без причина
Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19, България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, припомнят от министерството

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
0
 
! Отговори
иначе ги харесвам! преди 2 години
тая Гърция, на пъпа ми излезе вече!
119
0
 
9
 
! Отговори
Балкански тарикат преди 2 години
В страната на чалгата ли да почиваме?Където няма обслужване,няма паркинг за колите,няма качествена храна,и да се къпем в море с водорасли и човешки мат'рял.На почивка само в чужбина!
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Мадагаскар да ходим ли?
117
4
 
3
 
! Отговори
Златка преди 2 години
И кой пък е умрял да ходи на море в Кип.ърастан?
116
7
 
0
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Аз си сложих вазелина....уууупс ...имах предвид ваксина ....и трите дози..... и съм блажен. Сега търся връзки да се доредя за четвърта....докато са безплатни. И само от най-скъпите
115
5
 
9
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Червен COVID код: Не ходете до Гърция, Турция и Кипър без причина------------------------ Щото ако го прихванете вируса дори без да усетите както обикновено става, ще си изградите имунна защита. И няма да имате нужда от ваксина. А това пагубно за ковид-бизнеса.
114
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой ходи някъде без причина бе, ***?
113
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
У нас е истински опасно, ама като в един стар виц ги питаме защо си бият небелите граждани!
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Кипър % позитивни случаи от направени тестове ежедневно е около 1%. Да започнат и в България да тестват така и да видим докъдв ще го докарат. Правете реклама на бг черноморието по някакъв по-умен начин.
111
4
 
9
 
! Отговори
N преди 2 години
Почивката не е ли основателна причина? Само глупости ни пълните главите и се опитвате да ни шикалкавите отвсякъде.
110
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на ***! Хващате всички останали болести и ядете по безотпадъчната технолегия! Освен това ви крадат по хотелите.И понеже не стана с добро, сега ни плашат с болести.Е, напук ще почивам в Гърция. Не го планирах, но ме предизвикаха шмекерите.
109
3
 
18
 
! Отговори
Sci-fi преди 2 години
Еййй, дойде август (пика на сезона) и тоя ми ти вирус като рипна и той на море по курортите. Как така хората шъ си карат кефа без вируса. Голям герой е вируса- 40 градуса и УВ фактор, чупещ рекорди, не го плашат. Пълзи си по плажа върху пясъка на 50+ градуса и хич не му дреме.
108
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ваксинираните ограничения за пътуване няма в никоя европейска държава за граждани на ЕС. Който не е ваксиниран да се тества и са стои в карантина в България след завръщането си . Такива са правилата в Европа.
107
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако въобще някога Истанбул беше станал български сега нямаше да е толкова красив и привлекателен за туристи и всичко живо щеше да бяга от там така както сега бягаме от българското черноморие. Цялото крайбрежие около Босфора щеше да е презастроено с "подпорни стени", а всички исторически сгради съборени и заменени с грозни апарт-хотели.
106
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да предупреждавате, всеки който идава от там карантина, трябва да се действа не да се плямпа.
105
2
 
16
 
! Отговори
До #106 преди 2 години
Пийте си ракията и се отпуснете.. Васинацията е бизнес. Без ваканции, морски минерали, витамин D от слънцето, дни пълни с лоши новини, стрес и ограничения.. прави хората по-болни.
104
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Очаквам да измрат много хора. Яко да измрат. Е, ще видиш!"...(Генерал Мутафчийски) Не забравяйте, че тези, които управляват кризата около пандемията са същите, които управляваха ремонта на "Графа". ..кой и защо плаща наем на "Арена Армеец", която се очакваше да е нещо като полева болница, при условие, че за два месеца не можем да вкараме и 1000 човека в болниците в България.https://woman.bg/***/shte-se-mre-yako-shte-vidish-o-mon-zheneral---kakvi-gi-rusish.67176.html
103
2
 
18
 
! Отговори
Серго преди 2 години
Поредната пропаганда за бг черноморието...
102
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте какво, ако в България тестваха толкова, колкото в Гърция и Кипър, щяхме да имаме 3 х повече случаи. Броят на болните в болниците ни говорят ясно за голямото разпространението у нас. Самозаблуждаваме се и скоро ще си платим.
101
22
 
16
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Кажете им - Ходеге до Гърция, Турция и тн. Българинът е умник, на него никой не може да му каже какво да прави. Той прави всичко на обратно. Как иначе ще покаже, че е бунтар и независим. Всички го тъпчат и по някакъв начин трябва да избие комплексите си.