Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява

Специалистът е категоричен, че контролът вече е изпуснат
4 авг 2021 13:01,
362
Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява
Снимка: БГНЕС

10 болни от COVID заразяват други 13 и ситуацията започва да се усложнява, заяви проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му базовото репродуктивно число на вируса вече е надхвърлило границата от 1,3.

"Знаете правилото - две седмици над 1,3 и системата изгърмява. Контролът вече е изпуснат", коментира проф. Кантарджиев, цитиран от „24 часа“.

Както вече ви информирахме новорегистрираните случаи на коронавирус днес са 462. За последно над 400 заразени за ден имаше на 26 май. 457 новоинфектирани имаше на 19 май.

Още по темата
На 31 март регистрирахме рекордните 5176 нови случая на COVID-19.

По-рано през деня зам.-здравният министър Димитър Петров заяви, че до дни България ще влезе в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19.  

"В Министерството на здравеопазването има приет план, който ясно разграничава кога се предприемат определени мерки. В момента България е в зелената зона, до дни ще влезе в оранжевата – максимум до понеделник", посочи д-р Димитър Петров.

По-драстично затягане на мерките ще има, когато влезем в червената зона.

"Ако продължи ръста на заразените с коронавирус, ще има затягане. При червената зона най-вепоятно ще има доста драстични ограничения по отношение на заведенията на закрито", заяви той.

Математикът д-р Лъчезар Томов пък очаква до 17 август да имаме по 1 700 заразени на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е аз кво ти обяснявам, огъня те е направил човек.Ти зеленчуците само сурови ли ги ядеш
250
0
 
0
 
! Отговори
До куку преди 2 години
Ний хубаво сме луди, че пишем за такива неща, ама ти що ни четеш и ни обръщаш внимание, така попадаш в същата категория
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де зеленчуците от домашния двор с корите ли ги ядете, а тези от магазина.
248
0
 
3
 
! Отговори
До Славянин преди 2 години
Що реши, че си я купувам от магазина.Споменах ти вече, излишно генерализираш.Иначе, съм съгласен, че голяма част от месото продавано в магазина е наблъскано с химия до непоносимост.Ама прасенцето отгледано в двора и хранено подходящо е доволно вкусно.Същото се отнася и за кокошките, козите и прочие *** отглеждан за лични цели.
247
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понастоящем сме в нещо като надпревара, при която глобалистите трябва да прокарат плана си възможно най-бързо, докато ние трябва да им пречим и да ги бавим, докато истината стане очевидна за повече хора. Истината е, че локдауните, ограниченията и ваксините никога не са били заради сигурността, а винаги са заради контрола бил той социален контрол или контрол на популацията
246
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобалистите задействаха последните ходове от играта. Играта може да свърши за нас. Но може и да свърши за тях.
245
0
 
2
 
! Отговори
до славянин 286 преди 2 години
Олекваш.Гладът е основен мотиваторНаскоро излезе информация за организирани и целенасочени атаки на групи шимпанзета над горили, които са завършили с изяждането на няколко бебета горили.
244
0
 
2
 
! Отговори
до славянин 284 преди 2 години
Мога, като ми се налага правя го.Сурова риба ям редовно.Но пък точно консумацията на печено месо ни е превръща в доминантен вид.Има неоспорими предимства пред суровото.
243
10
 
4
 
! Отговори
ВАКСИНИРАН преди 2 години
Конспираща теория.Щяло да има тежки дългосрочни странични действия от ваксините след години!Те сроковете още не са минали,но МУ#НЧО от село МУНЧОВЦИ вече знае,че ще ни се промени гена, ще станем безплодни и ще умрем от рак!
242
0
 
0
 
! Отговори
до Славянин преди 2 години
Пак ти казвам, че това не е обективен критерий.По - същата логика мога да твърдя, че ходещите боси, към които принадлежа и аз, караме ковида само като хрема, щото всичките от моя бичим, които познавам го изкарахме по този начин.
241
0
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 2 години
Човекът е хищник по природа.От всеядния тип.Периферното зрение дефинира разликата.При тревопасните почти липсва.Демек перспективата им куца.
240
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
божке, божкееее - тема за ковид некви итиоти си говорят за зеленчуци, а некъф травер си го размахва под пседонима Таня, да се смееш ли , да плачеш ли на бг простотията
239
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомним Танзанийският Президент Джон Мгуфули как изобличи смрадльовците на Комунистя Глобалистката мафия чрез PCR тестове на ***, Пъпеш, Папая и Ананас всички ПОЗИТИВНИ! Ще дойде момента и на това старческо микробно гвинейско свинче близките му няма да има агенция и служба за охрана която да ги опзаи от народната любоф и ще про-клинат деня в който се е родило то ***-но-то кантаржийче.
238
0
 
5
 
! Отговори
до славянин преди 2 години
Аз съм месоядец и не влизам в аптека.За последните трийсет години съм посещавал болнично заведение само заради проблемни зъби, *** тва е щото злоупотребявам със сладкото и съм пушач с над 40годишен стажНедей да правиш чак такива генерални изводи.
237
0
 
0
 
! Отговори
д-р Тифчев преди 2 години
До Анонимен 276Това "Таня" е жендър.Скоро му присаждахме *** и цици,но още бърка мъжки и женски род.
236
0
 
2
 
! Отговори
до 271 от славянин преди 2 години
Таня -дошъл си тук да ни залъгнаш ли? Мъж в женски дрехи! Ти като гмо ваксина - пълен фалш!Това няма да ми попречи на положителното мислене, защото аз не ползвам услуги на травесрити. Ограничените ти умствени възможности бяха дотук.
235
0
 
0
 
! Отговори
хитрата сврака преди 2 години
Ха-ха.Така се получава, когато някой като господин Таня, почне много да си вярва, че е по-умен от другите.накрая му лъсват срамотиите.
234
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха - Таня : "Бях сигурен" - ах ти долна майнуно несретна, неграмотна САМ СЕ ИЗДАДЕ
233
2
 
0
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Бях сигурен, че нискообразован човек ще помисли за Агенция за Пътна Инфраструктура, а аз имам предвид "приложно-програмен интерфейс", чието съкращение е апи на латиница (която тук не може да се ползва). Най общо казано, взимаш поток от нас и не се налага да ъпдейтваш ръчно статистиките.
232
0
 
2
 
! Отговори
до Таня преди 2 години
Стилът ви на писане издава, че сте мъж.