Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява

Специалистът е категоричен, че контролът вече е изпуснат
4 авг 2021 13:01,
362
Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява
Снимка: БГНЕС

10 болни от COVID заразяват други 13 и ситуацията започва да се усложнява, заяви проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му базовото репродуктивно число на вируса вече е надхвърлило границата от 1,3.

"Знаете правилото - две седмици над 1,3 и системата изгърмява. Контролът вече е изпуснат", коментира проф. Кантарджиев, цитиран от „24 часа“.

Както вече ви информирахме новорегистрираните случаи на коронавирус днес са 462. За последно над 400 заразени за ден имаше на 26 май. 457 новоинфектирани имаше на 19 май.

Още по темата
На 31 март регистрирахме рекордните 5176 нови случая на COVID-19.

По-рано през деня зам.-здравният министър Димитър Петров заяви, че до дни България ще влезе в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19.  

"В Министерството на здравеопазването има приет план, който ясно разграничава кога се предприемат определени мерки. В момента България е в зелената зона, до дни ще влезе в оранжевата – максимум до понеделник", посочи д-р Димитър Петров.

По-драстично затягане на мерките ще има, когато влезем в червената зона.

"Ако продължи ръста на заразените с коронавирус, ще има затягане. При червената зона най-вепоятно ще има доста драстични ограничения по отношение на заведенията на закрито", заяви той.

Математикът д-р Лъчезар Томов пък очаква до 17 август да имаме по 1 700 заразени на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Аз мамтематиката много добре я знам - имам висше, храня се здравословно, спортувам и живея природосъобразен начин на живот, затова и ковид няма за мен и експериментални ГМО продукти няма да използвам, както и промотирани статистически продукти - стига си лъгала хората Танче, националната лотария свърши, ти си дошла тук да примамваш още шарани - гнусна си
230
5
 
1
 
! Отговори
Марш бе САТАНА преди 2 години
ДЕДО ПОП:АНАТЕМА,Дано в АДА те ваксинира всеки ден по 100 Африкански доктори с черни кожени спринцовки.АМИН.
229
4
 
3
 
! Отговори
Sunny преди 2 години
Процента на ваксинираните се вдига по два начина. Или чрез поставяне на ваксини или като измират неваксинирани. Едно от двете неминуемо ще настъпи.
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек вече като настине и го е страх, корона е, ама делта ли е, ламбда ли е. 10 заразява 13. Леле, утре ще сме 1000, други ден 2300. Ай ще видим.
227
1
 
0
 
! Отговори
Танче, преди 2 години
А пък АПИ се пише с главни букви.Къде да ти преведа и колко, че да получа информацията
226
0
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Пак затворете кръчмите и бюрото по труда на 100% заетост :)))))))))))))))))))))))))))))))))
225
0
 
2
 
! Отговори
Златенче преди 2 години
статистически погледнато най-добре е да си с читав личен имунитет.Тогава просто не се разболяваш.Съответно, нямаш нужда и от ваксини
224
3
 
3
 
! Отговори
H2 преди 2 години
Къде мога да се оплача за психически тормоз , този мустакатият ме плаши ден и нощ
223
0
 
1
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Май нищо не ти е станало ясно. Няма нищо конфиденциално (да, пише се с 'и') в продукта ни. Плащаш и получаваш. Предлагаме го по всякакви канали, като започнеш от хартия и стигнеш до апи.
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянинСигурно и деца нямаш, че много замърсяват. То по тази логика и всеки човек замърсява. Месото не замърсява така, както произведените некачествени *** и петрола. Ама хайде.
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя славянин не може да смята, а и портфейл също няма! За 1кг свинско живо тегло трябва около 4кг зърнен фураж, а не 9кг!
220
4
 
2
 
! Отговори
do Златена преди 2 години
Средностатистическият български индивид не разбира от статистики и числа. Той вярва на една жена, фейсбук, ютуб и прочие. Колкото по-небъдна е една теория, толкова с по-високо доверие се ползва. Неграмотност му се вика.
219
2
 
2
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Славянин ти си много просто,проздо момче -ходил ли си в лаборатория, виждал ли учебник по математика - хайде моля ти се нстига си ни разправял за фобиите си и за кривото си черво
218
10
 
4
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Статистически погледнато по-добре да се ваксинира чоевк, отколкото да изкара ковид, защото в първия случай няма разболяване, даване на пари за лекарства и един куп проблеми след заболяването, а и ваксининирайки се работим за общественото здраве в страната и благоденствието и просперитета на гражданите. А антиваксърите нека си мучат, те като се скапят и пак ще драпат с нокти по вратите на болниците, ама то с толкоз неграмотност и липса на разум какво да очакваш
217
1
 
2
 
! Отговори
До Таня от 248 преди 2 години
Стана ясно, че лъжеш като възрастна ромейка, относно работата си.Интересно какво му е конфеденциалното на това хора от коя възрастова група са най-често ваксиниращите се.Явно профила на ваксинираните е характерен за една конкретна прослойка от обществото.
216
2
 
1
 
! Отговори
Таня преди 2 години
До до Таня от славянинНие не правим само статистики за Ковид. Имаме над 40 сфери. Държавата не ги използва за следене на нагласи, защото са безполезни за това (поне нашите), а за да види резултат от вече направено действие. Какво има да се подчиняваш ? Не се плаши.
215
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Ти ли ще ме биеш с камъни бре, тънкопишковец с пробит портфейл ?
214
1
 
2
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Не мога да ви дам безплатно тази информация. Аз всъщност избщо не съм оторизирана да ви я дам, но и да бях, няма как да получите продукта ни без пари. Съжалявам.
213
2
 
3
 
! Отговори
курвид преди 2 години
Не се излагай повече човече...скрий се на село и си харчи печалбата от предната пландемия !
212
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ларавел Кой ше ги затвори неваксинираните? Тука в българия са 85%, а наваксаните добичета сте 15. Май вас ще е по-лесно да ви затворим - в резерват, зоопарк, по избор, за малкото време което ви остава, според доста световно известни вирусолози