Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява

Специалистът е категоричен, че контролът вече е изпуснат
4 авг 2021 13:01,
362
Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява
Снимка: БГНЕС

10 болни от COVID заразяват други 13 и ситуацията започва да се усложнява, заяви проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му базовото репродуктивно число на вируса вече е надхвърлило границата от 1,3.

"Знаете правилото - две седмици над 1,3 и системата изгърмява. Контролът вече е изпуснат", коментира проф. Кантарджиев, цитиран от „24 часа“.

Както вече ви информирахме новорегистрираните случаи на коронавирус днес са 462. За последно над 400 заразени за ден имаше на 26 май. 457 новоинфектирани имаше на 19 май.

Още по темата
На 31 март регистрирахме рекордните 5176 нови случая на COVID-19.

По-рано през деня зам.-здравният министър Димитър Петров заяви, че до дни България ще влезе в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19.  

"В Министерството на здравеопазването има приет план, който ясно разграничава кога се предприемат определени мерки. В момента България е в зелената зона, до дни ще влезе в оранжевата – максимум до понеделник", посочи д-р Димитър Петров.

По-драстично затягане на мерките ще има, когато влезем в червената зона.

"Ако продължи ръста на заразените с коронавирус, ще има затягане. При червената зона най-вепоятно ще има доста драстични ограничения по отношение на заведенията на закрито", заяви той.

Математикът д-р Лъчезар Томов пък очаква до 17 август да имаме по 1 700 заразени на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
1
 
! Отговори
до 213 преди 2 години
Не е случайност, логично е.
190
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Балканите ситуацията се е усложнила по време на Турското робство, когато масата будни хора са били изклани. Останал е предимно отпадъка. Логично най-бедни в Европа и по случайност най-неваксинирани.
189
5
 
4
 
! Отговори
Лъчо преди 2 години
Не мога да разбера защо сами си го правим сложно. Ясно е, че никой не може да накара насила хората да се ваксинират, но защо отвориха дискотеките, защо разрешиха публика на театрите кината, концертите, футболните мачове, защо няма контрол на носенето на маски. С две думи, тотално се олаби положението. Българинът е цар все да *** нещата. Докога? Защо отново? Писна ми вече!
188
2
 
8
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Мустак шиляв, миналата година в края на м. Юни процентът на положителните проби се движеше между 4 и 7%. Помня щото съм записвал. Бездарни калинки сте, затова не се обаждайте!
187
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно! Човек, който пие и пуши по много, който яде по половин кг захар директно, който яде храни с консерванти, ароматизатори и оцветители, човек, който е затлъстял и развива няколко заболявания, поради живота, който е водил, същия този човек го е страх да се ваксинира, защото щял да умре от рак, тромб, или инфаркт. Че ще умрете от такива заболявания, ще се случи, но няма да е заради ваксината, а заради начина ви на живот.
186
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че за всички е ясно, че в скоро време ще ни притиснат за задължителна ваксинация. Хора, бдете!
185
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно са смятали заедно с Витанов. Как го изчисли че 10 заразяват 13 не се разбира. Все пак има доста променливи и не може да се изчисли произволен човек които не го познаваме, колко хора може да зарази.
184
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Striker!!! Подписалите информирано съгласие за биопродукт трябва да си плащат лечението от тук натстък зс всичко! Все пак държавата и производителя не носят отговорност за страничния ефект нс тези отрови!
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Striker!Ваксинирания е подписал информирано съгласие за експерентален продукт и трябва да плаща двоино здрав или сам да се лекува и плаща.все пак държавата и производителя са отказали да носят отговорност.
182
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почини си, бе човек, остави ни на мира. Не спря да плашиш гаргите. Удари си трета доза, ако щеш и четвърта, но ни остави на мира.
181
3
 
6
 
! Отговори
до 202 преди 2 години
Недей да лъжеш.
180
1
 
14
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Уж ваксини - пък нещо.... Нещата не вървят май - май? И как става това? Нали всички в Гърция са ваксинирани, те иначе не могат да минат, и да минат пак е с пср. Какво стана - ме можете да го и новите този вирус? Или пък Клаус Шваб е прав и не е то за вируса , а за друго?
179
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре аз се заразих от ваксиниран. Ще мо обясниш ли що така стана. Аз съм почти ок ама ваксинирания е още в болница.
178
0
 
6
 
! Отговори
до 195 преди 2 години
Вземи си клес да дъвчеш и се успокой малко, да не вдигаш кръвно, че тогава ще трябва да пиеш хапчета и да се ограничаваш.
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия ка.ун.и тука които разбират от молекулярна биология. Разправят простотии на маса и на мастика. Ама това си могат хората, това бръщолевят.
176
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия доктори сме за никъде каквото Господ дал това е и петдесет ваксини да бием с тия се тая те ще крадат за сметка на нас
175
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука много индивиди превръщат глупостта в нормално човешко поведение, като си мислят, че разбират повече от професора.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера същия тоя го четох дваисе дена сме имали преди да излезем от Евросъюза ми ние не сме за там с такива като тоя и петдесет математика дето ги слушам как умишлено ни плашат сезирам сем да заеме мерки с прокуратурата
173
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх надъхва сред населението Господ да го съди
172
4
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Тоя какво надъхва с бройките заразени, да погледне колко са тежките и смъртни случаи.И от грип се заразяват повече даже,ь но на никой не му хрумва да затваря държави