Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната

Официално ръст на случаите е започнал от 15 юли
256
Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще имаме по-голяма скорост на разпространение на COVID-19, отколкото в предишни пикове. В момента 10 души заразяват между 15-16 души. Очаквам до 1700 новозаразени на ден около 17 август, но не се знае кога ще мине пика, коментира математикът на НОЩ Лъчезар Томов пред bTV.

Още по темата

Възможно е да задминем рекордите от над 3500 души на ден при четвъртата вълна. Не мога да кажа с колко, защото нямаме данни, поясни Томов.

Според него обаче със сигурност ще надминем рекордите по хоспитализирани, защото „Делта“ вариантът е по-заразен.

Томов обясни, че официално ръст на случаите е започнал от 15 юли.

„Направих прогноза на 21 юли, с която каза, че до 10 август средно седмично трябва да стигнем до 400 случая. В момента средно седмично са 300 случая“, добави той.

Математикът заяви, че най-много мерки се спазват в София. Има два начина четвъртата вълна да заглъхне много бързо – единият е да се остави да мине със съответните няколко хиляди жертви, а другият да се вземат сериозни мерки“, поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
15
 
! Отговори
Ан преди 2 години
Не обичам *** но ми харесва мисълта на Кастро: ИЗПРАВЕТЕ СЕ И ТЕ ЩЕ ПАДНАТ!!!
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** платен математик стигаси лъгал народа заради тия ваши убийствени ваксини няма никаква вълна дано да ти заседне на гълото дето лъжете всеки ден за пари неразбрахтели че народа не ви иска вашите убийствени ваксини забрана.за всички ваксини никога никакъв случай няма да се ваксинира това давие ясно като закон вън в затвора дано да горите в ада
179
2
 
21
 
! Отговори
Народен съд преди 2 години
Манипулаторите и съучастниците в този геноцид ще висят по дърветата. Вие убихте хуманизма и ще си го получите според заслугите.
178
4
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Това кой го изчисли - оня начален учител, дето баща му бил математик, та затова и той отбирал от математика ли?
177
4
 
26
 
! Отговори
Ла Ла Ла преди 2 години
Според него обаче със сигурност ще надминем рекордите по хоспитализирани, защото Делта вариантът е по-заразен.Обаче Делта е и най малко смъртноносен така че... да ходи са стряска другаде. По статистика в Индия Делта е с 0.1% смъртност, в Англия 0.4
176
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за петата вълна какво се чува?? че искам да пътувам да израял
175
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Манипулация"Хората четат само коментарите защото там може да се намерат истинските факти."Вие тези "истински факти" ги повтаряте от месеци. Те могат да се сведат до две твърдения: "Лъжат ви!" и "Не се ваксинирайте!". Обосновката ви има само бегла връзка с реалността - взимате някакъв факт от същите тези новини и го изопачавате до неузноваемост. По правило истината е точно обратното на това, което казвате. Това го правите или от дълбоко невежество, или с цел именно манипулация.
174
10
 
34
 
! Отговори
Така преди 2 години
Изкарах го ...три дена ...лека температурка , дразнене на гърлото...малко суха кашлица...!!! Три дена болничен.....нищо по различно от обикновен летен вирус грип !!!!! Ако нямаше такава истерия щях да го изкарам на крак и на работа !!! Отрицателен тест и положителен антигенен ... абсолютно излишни пари ...на вятъра !!!!
173
6
 
42
 
! Отговори
Манипулация преди 2 години
Продължавате да пишете глупости. Ще задмине манипулацията и пропагандата. Всички медии станахте за резил, до там я докарахте, че никой вече не ви вярва. Хората четат само коментарите защото там може да се намерат истинските факти.
172
1
 
12
 
! Отговори
до 178 преди 2 години
Обаче, оцеляват не умните, а приспособимите.
171
3
 
34
 
! Отговори
Хохо преди 2 години
До тези, които винят неваксинираните за мутациите на вируса: 1) първо има няколко вида мутации, предизвикани от различни причини 2) замислете се защо един организъм мутира? Това е механизъм на адаптация с цел продължаване на съществуването му. Ако няма пречки за съществуването му, няма да има нужда от адаптация.. Замислете се какво представлява ваксината, ако не препятствие.
170
7
 
24
 
! Отговори
Сериозна мярка преди 2 години
Недоносените математик - под домашен арест и ваксиниране всеки ден
169
2
 
27
 
! Отговори
Hoho преди 2 години
Не е важно колко ще са с Корона, а колко ще го изкарат до толкова тежко, че да влязат в болница. Стига плашихте хората със сурови числа.
168
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди трябваше да поговориш с човек за да разбереш, че е неумен. Сега е лесно да го разбереш. Достатъчно е да ти каже, че не се е ваксинирал.
167
1
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Между ДРУГОТО ТОВА СЕРИОЗНО ВЧЕРА СИ ГОВОРЕХ С ЕДИН БАКШИШ ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТОЗИ КОРОНА ВИРУС.ПРИТЕСНИХ СЕ И ДНЕС ПОПИТАХ ФРИЗЬОРКАТА В БЛОКА РАБОТИ В ОБЩОТО МАЗЕ ТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО ГУГЪЛ ПО НЯКОЙ ПЪТ ГИ ТЪРСИ ТЯХ КОГАТО НЕ НАМИРА ДАДЕНА ИНФО.И ФРИЗЬОРКАТА КАЗА НЕЗНАМ.И РАЗБРАХ ТОВА Е.......
166
9
 
31
 
! Отговори
До Евала преди 2 години
Абе пичове вие не разбрахте ли, че има 15-20 човека, който въртят целия свят. Събират се, чешат си езиците и ние хората го д*хаме, и ще го правим до края на живота си. Вирус, който е пуснат умишлено да избият колко си милиона население, и после ваксини, който довършват хората със слаба имунна система .
165
9
 
6
 
! Отговори
до 173 преди 2 години
Интересно как си представяш спирането на разпространението на вируса.Вирусите са природно явление като дъжда и вятъра, да речемПоявата и спирането му не се влияят от човешка намеса.Човек може само да се адаптира към природните явления, не може да ги контролира.
164
1
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ВЕЧЕ ПОЗНАВАМ 3 ЧОВЕКА ВАКСИНИРАНИ С РНК И ДВЕТЕ ДОЗИ.ДАЙ ПРЕДЛОЖЕНИЕ КАК ДА СЕ СПРЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО.ЗАЩОТО АЕРОЗОЛ и ВИРУС НА НЕГО НЕ СЕ СПИРА.
163
9
 
17
 
! Отговори
До Ели преди 2 години
Вирусът мутира при всяка трансмисия от човек на човек. Ако се спре разпространението на вируса тогава ще се спрат и мутациите. Всичко което се случва е заради човешката глупост. А коментарите тук доказват, че тя е безкрайна.
162
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
според цитираните от "Днес" данни средно един на всеки 10 с положителен тест стига до болница, един от всеки десет стигнали до болница, съответно стига до интензивно. И в заключение най-много един от всеки десет постъпили в интензивно стига до фатален край.Демек паниката е излишна.Аман от паникьори.