Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45, Ерол Емилов
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
9
 
77
 
! Отговори
Язе преди 2 месеца
Вече е доказано, че ваксиниран може да се зарази да да заразява, т.е.ползата е само и единствено егоистична- да изкара по-леко вируса. Следователно приказките за обществен дълг и спиране на вируса са абсолютни глупости и чиста пропаганда.
310
11
 
44
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Вирус НЯМАТова, което го има, нито е толкова заразно, нито е толкова смъртоносно. Има грип, подсилен от животински стрзх, който насажда чрез медиите.
309
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахах, егати майтапа... Някой още вярва ли в тоя медицински фашизъм
308
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 303: Я стига си съчинявал лъжи ваксИдиот!Никой от антиваксърите не ти е забранявал да се бодеш!Боцкай се колкото искаш,но недей рева срещу тези,които не желаят да се боцкат!Аман от пищящи като обезчестени моми,дето искат да се изкарат девици!Обезмозъчени ваксъри!Нали сте си осигурили вечен здравноосигурен живот?Какво ревете срещу тези,които са си поели негативите според вас от нежеланието да се ваксинират!Те с нищо не ви пречат,на "уредения" ви вечен живот!
307
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Ора,спомняте ли си,че корифеите по коронавируса,в Англия ли беше,или другаде,НО СЪСВЕМ ОФИЦИАЛНО ПРОВЕДОХА ЕДИН ЕКСПЕРИМЕНТ,с 5000 младежи,оставени съвсем свободно,без маски,без дистанция помежду си,да се прегръщат и целуват,за да видят резултта от този експеримент!Видяха ли го,не го ли видяха и въобще какво стана,се покри с гробно мълчание!Всичко мълчи и инициаторите на експеримента и всички "свободни и демократични медии"!А този експеримент щеше да даде изключително важни изводи!НО мълчи
306
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полиетилен гликол се използва в повечето инжекционни лекарства. Когато ти правят антибиотичен курс ти вкарват логично много повече от тези вещества-консерванти за 1 седмица, отколкото при 2 ваксини за 1 месец.
305
5
 
52
 
! Отговори
Ok преди 2 месеца
Обмисля се повишаване цената на пътеката за ковид..????!!! Е сега ще видите бройките,още в краят на август, както обещаха
304
4
 
11
 
! Отговори
Полиетилен Гликол преди 2 месеца
Не е ли разредител за бои, мастила и лакове. Що ще във ваксината?
303
2
 
22
 
! Отговори
Ами фрасни си преди 2 месеца
5 дози ако щеш. ***.
302
49
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
антиваксъри, що сте толкова неграмотни и диви!до къде падна българина, само антиваскъра може да каже.
301
11
 
15
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 месеца
Абе,напук на антиваксърите,викам да си фрасна и една трета доза наPfizer and BioNTech
300
6
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изводът от тези данни е че трябва да се премахне здравния сертификат и привилегиите които се дават на ваксинираните. А ПСР тестът и той даде фира, така усилено балонът Ковид-19 се пука на парцали.Не е нужно да си пророк за да предвидиш че гневът ще е неконтролируем и ще има обесени политици.
299
11
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не мисля, че неваксинираните искат и другите да не се ваксинират. Просто искаме да престанете да ни заплашвате, изнудвате, притискате и подмамвате да се ваксинираме. Който желае, нека го направи. Другите оставете на мира. Те не ви застрашават с нищо, след като сте защитени с ваксините. А може би ви е страх, че са по-смели, независими и свободомислещи. И за това всячески се стараете да ги пречупите. Е, ако още не сте го разбрали, това няма да стане
298
3
 
12
 
! Отговори
До 303 преди 2 месеца
Няма обективна причина. По тоя начин се приобщават към стадото и легитимират избора си пред себе си. В началото аргумента беше, че мРНК ваксините са тестови, който аз го приемам. Сега обаче е ваксинаТА, при все че има 4 различни като вид включително и стари и проверени като технология. А също и аргументите са безуумни, пишат се откровени лъжи и се дизлайкват проверими факти.
297
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Мангъра ми каже ще се ваксинирам,иначе НЕ!Не искам сега да се чувствам стресиран,напрегнет,живеещ в неведение като ваксинираните!
296
4
 
51
 
! Отговори
ДА преди 2 месеца
Прочетеш ли заглавието-нищо повече не ти е нужно,за да знаеш,че всичко е пунта мара!Защото точно на ваксинираните всичко е позволено,а точно те разнасят заразата.За чий са тогава тия ваксини!?За да не го изкараш тежко!?Аре,успех в живота!
295
38
 
9
 
! Отговори
До 278 Некой преди 2 месеца
Ще ми обясните ли защо неваксинираните толкова искат всички да не се ваксинират? Ако може да пропуснат кой как кара болестта и дали ще умре, кой колко пари има и колко е Ентелегентен. Каква е истинската причина за тоя неистов рев? Нали не сте ваксинирани, какво ви пука за останалите?
294
0
 
5
 
! Отговори
Некой преди 2 месеца
До екземпляра "288","292".Самото обръщение "Слушай бе", "Доказвам бе", ясно показва, че си от блеещите овце.Като оставим това настрана, какъв е все пак отговора на въпроса.Порицаваш? Ex catedra или ad hominem? Вменяваме? Надявам се да има някой с наистина сериозен отговор.
293
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 297 -- При 100% ваксинирани ти кой искаш да е в болнците, неваксинираните ли? Осъзнаваш ли какво си написал? Примерно при 80% ваксинирани, всеки по-малък процент от тях в болниците означава, че ваксините предпазват, макар и не на 100%.
292
7
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Малта, 77,1% напълно ваксинирани и 79,9% с поне една доза, а не 98%, както лъжат. Исландия, напълно ваксинирани 71,3% и 75,8% с поне една доза, а не 96,6%, както лъжат. Великобритания и Израел имаха 15% напълно ваксинирани, когато там започна поредната вълна на епидемията.