Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
3
 
7
 
! Отговори
До 294 преди 2 години
Ти къде се намираш,знаеш ли че точно в държавите коѝто масово са набодени ,точно те са по болниците бе умник ???
251
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината по принцип трябва да пази от заразяване въобще. А сега ваксинираните подсмърчат и разнасят заразата, съответно не се тестват защото "те са ваксинирани", не се карантинират, т.е. по никакъв начин не пазят останалите и после делтата заразявала много хора. Ами като акълът е малко... нормално.
250
0
 
11
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Браво на писачите от Днес! Пишете истини пичове, не бъдете лукави!
249
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно - в България ситуация е патова. Без ваксини вече е ясно какво се случва - мор и препълнени болници. А от друга страна българите не вярват на ваксините, независимо какво се случва. Изход няма и очаквано ще бъде следващата трудна есен и после зима.
248
2
 
21
 
! Отговори
До 292 преди 2 години
Много телевизия гледаш мой човек ! Вярваш на всичко Що прочетеш и видиш! Един ден ще разбереш в какъв излъган сериал живееш! Иначе,нека си жив и здрав дълги години!
247
24
 
4
 
! Отговори
До 290 преди 2 години
Е кво да ти доказвам бе ?Ти искаш ли от Лидъл да ти доказват какво има в храните?От фармацефтите какво има в сиропа за кашлица ?От електронните цигари какво има в течността.Да съм му доказвал бил....ХахахахаМедицината го е доказала.Като не вярвате на нея-откажете се от помоща й бе !!М !?Ама не го правите.Тичате при лекаря като ви заиграе кръвното или се запуши простатата ...
246
1
 
9
 
! Отговори
До288 преди 2 години
И още нещо,аз нямам против това ме си се боцнал,а просто аз ни искам да го правя! Все ми е тая за вас ,ако искате по5 си Бийте и ся ми намери кусури на писането,че не и правилно,пак ни ми пука! Разбираемо е!
245
0
 
7
 
! Отговори
До 288 преди 2 години
Аре па ти ми докажи че не съдържа вредни неща, от къде да знам кво има всъщност при тези загрижености за здравето ми власти...та майка и баща толкоз не обгрижват и мислят за нас дето си вика ,а ти най-умния калкулатор ! Това е проблема ,мислиш си че като си начетен и на тис науката и здравеоопазването и си прав? ! Наѝстина ,все знаете много ,а после с оклюмал нос!
244
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ваксинирания персонал в заведенията може да заразява хората на воля, но ако не са ваксинирани е забранено да заразяват.
243
34
 
8
 
! Отговори
До некой преди 2 години
Слушай бе.Ние-ваксинираните НЕ кряскаме,че сме ваксинирани,нито ни е страх от вас-неваксинираните! Порицаваме ви,зашото с глупостите си вменявате на обществото,че ваксините са лошо нещо.Има хота,които се влиаят и са податливи на манипулиране Медицината е науката отговорна за стожер по темата.Кой си ти и на база какво ше цвилиш,че ваксината е отрова?!Когато докажеш с факти и аналитичност,с аргумент,свидетелство и научна обосновка бръщолевиците,тогава ше имаш претенции за истинност !
242
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, или зле е.., че се ваксинирах?!
241
1
 
9
 
! Отговори
До 284 преди 2 години
Варианта Делта - индийския щам е открит декември, още преди да станат ваксините официални.
240
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел направиха 2 огромни грешки и удариха прът в колелата на ваксинацията в световен мащаб: 1. Започнаха с 3ти дози и 2. Искат тестове от ваксинирани. С това ясно дадоха послание, че толерират не-ваксинираните (все още над 40% неваксинирани в Израел) . Аз смятам, че англичаните подходиха доста по-зряло в случая. Отвяряй всичко, ваксини има, който не е ваксиниран - да си носи последствията.
239
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то мутацията "делта" комай се получи от хора който се ваксинираха.Вируса мутира през ваксината.
238
0
 
2
 
! Отговори
До 280 преди 2 години
Прав си. Вярно е за всички "крещящи" за спорта. Оправдание е може би тежката пропаганда в СМИ.Което обаче не отговаря на въпроса ми.
237
2
 
16
 
! Отговори
Епщайн самоубит преди 2 години
Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК от този цитат и други мерки в статиятасъщо новината че " цената на поръчките на ваксините скача до година" става ясно само едно -КОВИД19 НЕ Е МЕДИЦИНСКИ ,А ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИРАН ДА СЪЩЕСТВУВА . Впрочем Бил Гейт призна за приятелството си с ***.до/. фила сводник на звездите и политици Епщайн който бе убит
236
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо реване настана в тук за тези ваксини.Пууу....,какви ли не глупости се изписаха.Г***н ю все иска някой да му гарантира,да поеме отговорността,да му обещае,да му даде,да се жертва,да провери и общо взето да свърши всичко,а Ганча понеже е тарикат ,да изчака мазно в ъгъла,докато види какво ще стане с другия.То хубаво ама да не дава Бог някоя истински смъртоносна пандемия или пък химическа атака,ядрена и т.н.Докато Г***нчовците се чудят дали ги лъжат и чакат тарикатски,ще се нагътат като кегли
235
12
 
6
 
! Отговори
До Некой преди 2 години
Същото важи и за обратната посока - Защо антиваксърите толкова яростно крещят, че няма да се ваксинират, при всяка тема?
234
7
 
5
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
До Анонимен 270 <<< - 98 % ваксинирани (Малта) достатъчно масова ваксинация ли е? А 96,6 % (Исландия) - >>> /// Аве, колега! Тая информация от вестник "Правда" ли я прочетохте или сте фен на "Работническо дело". В Библията ясно е казано: НЕ ЛЪЖИ!!!
233
2
 
18
 
! Отговори
Некой преди 2 години
ще ми обясни ли защо ваксинираните толкова искат всички да се боцкат? Ако може да пропуснат кой как кара болестта и дали ще умре, кой колко пари има и колко е Ентелегентен. Каква е истинската причина за тоя неистов рев?Нали са ваксинирани, какво им пука за останалите?