Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая стратегия - да се искат тестове от ваксинираните, забрави да имаш успех при масовата ваксинацията. Те болшинството затова се ваксинират, да им мине главата от проверките, а не че са убедени от ползата от ваксините. Вече дали имат право е отделен въпрос.
231
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше тук властите още в началото да кажат да НЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ.Вече щяхме да сме около 90% ваксинираните.
230
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 271 ЗНАЧИ ДО ГОДИНА,ДВЕ ДВА МИЛИАРДА (а те са по малко пропагандата ги прави толкова) ЩЕ ......!
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Испания са с 59% напълно ваксинираниМалта с 77 % !!!
228
3
 
3
 
! Отговори
До 270 преди 2 години
98% ?????ХахахахаХоди лъжи бабите пред блока си бе !
227
17
 
7
 
! Отговори
До SS преди 2 години
Ти ако знаеш колко експерементални вещества си си вкарал в тялото свят ще ти се завие бе.А и какво значи " експерементални"?Това,че ти си необразован и неук на тема медицина,означава ли,че всичко,което ума ти отказва да възприеме е невъзможно.Тези ваксини са изледвани,проучвани,обмисляни с години.Те са последица от много практика и опити.Науката много добре знае до къде,как и кои патогени на организма засягат.Експериментална е кухата ти гъдулка.Два милиарда сме ваксинирани бе,алоууу!!
226
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Можеш ли да прецениш защо при една масова ваксинация К19 ще бъде заличен. Или си заместил аналитичното си мислене с ФБ ?" .................................. 98 % ваксинирани (Малта) достатъчно масова ваксинация ли е? А 96,6 % (Исландия)? Опппа... ама там в момента са в поредния локдаун заради поредната вълна. Чудна работа. Липсата на аналитично мислене (заместено с ФБ) не ми дава да проумея колко точно масова ще трябва да е тази масова ваксинация... 120% дали ще е добре?!?
225
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 260 --- Това са koмyндeтa, които мразят богатите капиталисти. Спрягат постоянно "смърт за Безос, за Гейтс, даже за сър Ричард Брансън, които са просперитивни капиталисти, филантропи и трошат милиарди за развитието на науката, медицината и най-вече новите технологии. Точно тук мразячите ги стяга чепикът. Те нямат техните възможности, но се опитват чрез словото да ги низвергнат. Това са жалки същества и мизерабли обречени на неуспех и житейска катастрофа.
224
8
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До ???Това е проблемът. Много повече хора биха се ваксинирали, ако имаше нова ваксина, която работи както трябва. Това сегашното е отбиване на номера - ваксини отпреди 4-5 щама. Да, ама все повече данни за нови странични ефекти се проявяват, аз сам си патя само от една доза и не мога да разбера как някой може да обижда хората и да се прави на специален, защото се е ваксинирал. Сори, ама при 50/50 шанс от разболяване с ваксина е спорно вече колко си струва
223
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От много ум,прозорилвост,интелект,аналитично мислене българина е последен във всичко.Цивилизацията се ваксинира,ние тук още се чудим има ли К19,няма ли ?Всеки стана медик-вирусолог.Заварчици,шофьори,пазванти,продавачи-всеки.Всичко било измама.Всички мамили.Като гледам целия свят призовава към едно и също,започвам да си мисля,че атаката е целеустремена само към България и Румъния.ХахахаБряяях,че грандиозен план.
222
1
 
3
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 262 - Не си отговаряй сам, болник. Нямам търпение да ме "накажете". Не си мечтай за беззаконие, защото няма да се скриеш, имаш номер.
221
3
 
6
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Virus "Антиваксърите са набодени с ваксини на поразия, още кога са се издрусвали в гащите" Да, но всички клетки се подменят до 7 години. Ако не се боде редовно, няма ефект. Това им е срока от началото на кампанията с :ваксините" - 7 години. Нещо друго?
220
9
 
25
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 251 .Ваксинирахте се първо защото е на аванта( на принципа шамар да е аванта да е) .Второ защото сте овце и се подавате на внушения.Трето само много глупав и наивен човек може да си вкара в тялото експериментална ваксина,то .ест да играе руска рулетка с живота и здравето си.Мога само на вас ваксарите да ви кажа:БОГ ДАНО ВИ ПАЗИ .Защото вие сами не можете.
219
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 258 --- Излишно е да ги наказвате. Новият вариант ще ги накаже по-добре от вас.
218
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой антиваксър може ли да ми обясни защо точно Бил Гейтс е спряган за виновник ?С уговорката да се съобрази факта ,че той дари милиарди преди години на американското правителство.Тоест,едва ли му трябват пари.А защо му е да намалява населението на планетата ? Защо му е точно пък на него ?Моля някой да обясни ?
217
3
 
11
 
! Отговори
??? преди 2 години
Не виждам да казват, че ваксините не предпазват от заразяване. Проблемът ви е, че вие искате да предпазват и от щамовете възникнали след създаването и производството на ваксините. Сега ви казват, че ваксините не предпазват от такъв нов щам, но все пак предпазват от тежко протичане на болестта при него, но вие искате да предпазват от всичко, което ще се появи в бъдеще. Някой ще ми намери ли някъде, че ваксините не предпазват от заразяване при оригиналния вариант на вируса?
216
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение да наказвам неваксинирани, но проблема си е лично техен.
215
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кал - Ел: Обясниха ти го хората: чрез секвениране на целогеномни нещо си там.. с най - нови технологии. Как не можеш да го разбереш само ти? На всички други им е ясно.
214
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До 250Еми нов щам - нормално е със стари ваксини ефективността да е друга. Ама обясняваха от изолирините тестове, че уж препазвал файзер 84-90% от разболяване от делта, а се видя, че извън в истинския свят статистиката е 60-63% реално. Сега вземи и всички хора, които са ваксинирани и са болни, но го карат безсимптомно, и не бих се изненадал, ако реалната цифра е под 50% защита от разболяване, тоест това се води неефективна ваксина.
213
3
 
11
 
! Отговори
Sci-fi преди 2 години
До 250: не им трябва да мислят по нататък, пич. Една трета от планетата е набодена и плана е изпълнен. 30% по-малко население ще имаме след още 2 грипни сезона. Това надмина и най-смелите очаквания на чичко Бил за 15 % намаляване.