СЗО настоява за спиране на реваксинацията

Все още има недостиг на ваксини в много държанви по света
5 авг 2021 08:10, Нели Христова
74
СЗО настоява за спиране на реваксинацията
Снимка: БГНЕС

Богатите държави да спрат реваксинацията - това поиска Световната здравна организация. Няколко държави на Запад обявиха, че след по-малко от месец започват да поставят трета доза от ваксините срещу коронавируса.

Според директора на Световната здравна организация, докато богатите правят реимунизация, в много държави по света все още има недостиг на ваксини.

Според здравната централа, в бедните страни се падат по-малко от две дози на 100 души, поради недостатъчни доставки. В държави като Демократична република Конго и Хаити няма нито един ваксиниран. СЗО иска да няма реимунизация поне до края на септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам,тия дето бяха с най-голям процент ваксинирани ковида ги повтори отново.Та питам каква е ползата от вредата?
34
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вариолата така я отстраниха. Повсеместно ваксинация и на най-изолираните племена в джунглата. И изчезна. Пази се мостра от вируса само в една лаборатория в света, в случай на проявление, веднага да произведат ваксини. Така или иначе , няма я болестта вече 50 години. Благодарение на ваксинацията. Принудителна!
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то по тая логика и болни и гладни има милиарди по света,ама можеш ли да излекуваш и нахраниш всички?
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те там си *** от глад, малария , денга и други тропически гадости. С ковид и без ковид няма да е голяма загуба за човечеството. Но като има извор /огнище на вируса някъде, няма да можем и ние да се отървем. Бежанци, миграция, емиграция...за всички трябва ваксини. Но като за начало трябва да се отстранят антиваксърите в цивилизования свят. Те са терористите на обществото.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 То в Хаити едва ли са по-зле от Чалгария. Даже, току виж се окаже че живеят по-добре. Така че благодаря за пожеланието.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А после ще има реваксинация на реваксинацията.Нещо като ремонт на ремонтите.Еййй,превърнаха ни в опитни зайчета.
29
0
 
7
 
! Отговори
до Светозар преди 2 години
А ти колко мислиш, че е средната възраст в тея "държави:, че да настане масов мор?
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами отивайте в Конго, или Хаити, все тая. Не сте за Европа и го доказахте. Там ще пасне най-добре на антиваксърите.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе 33, покажи ми в природата един единствен миниатюрен организъм, който мутра така, че да убива гостоприемника си и да си затвори възможността за възпроизводство. Само един, моля те! И тогава може и да ти повярвам, че ковид мутра във все по-смърноностна гад. Е, ако твърдиш, че някой го мутра лабораторно, може да излезе че си прав...
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш! Що бре? Да не би защото плана е бил да се ваксат повече хора с 1 доза и само болнавите да дадат фира след 1-2 години, а сега с тия реваксинации, 3 и 4ти игли и здравите да идат зян. Хубаво го е казал народа ни, "който копае гроб други му, сам пада в него".
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо май цари голямо объркване и разнобой за това,какво трябва и какво не трябва по отношение на ваксините между СЗО и другите държави.Е ние сега кого да слушаме и трябва ли да се боцкаме до безкрай?
24
4
 
18
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
" В държави като Демократична република Конго и Хаити няма нито един ваксиниран "==================================================Ето ви просто доказателство, колко измислен е този вирус и пандемия. Там няма ни ваксинация, ни лекарства, ни лечение. Ако Ковид беше нещо, то Хаити и Конго вече не трябваше да съществуват. Къде е масовия мор ?
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чакат да стане есен, да се появи сезонният грип и да му помогнат да мутира още малко с ваксините...
22
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Да, ама ти даваш ли си сметка, че Хаити не се намира на Марс?
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно па в Конго и Хаити имунизации не им трябват. Там на една жертва от корона има сигурно по 100тина убити. Вместо да доставят ваксините да им спрат автоматите.
20
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До BYНякой вече го беше обяснил, ама с тази нагласа няма как да повярваш изглежда. Трябва да се ваксинират всички, иначе няма да спре пандемията. И по-опасни щамове ще се появят. На този фон на никой не му пука за твоите данъци. И на теб не би трябвало да ти пука, ако беше наясно със ситуацията.
19
3
 
26
 
! Отговори
МмАаНн преди 2 години
СЗО май усетиха, че пресолиха манджата и сега дискретно бият отбой под благовидния предлог да има и за Африка. Освен това на ваксините на Пфайзер им изтича срока на годност през октомври и ако останат в Европа или Щатите, ще трябва да ги хвърлят.
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен За какво точно да измислят лекарство?! Няма болест "Ковид 19" !.... Лекуват те срещу висока температура, или пневмония /вирусна, или бактериална/. Това са усложнения на нелекувана навреме настинка. Всеки грип и настинка са предизвикани от намалена имунна система и вируси от семейството на Ковид. А това "19" е пълната измишльотина.
17
3
 
11
 
! Отговори
Ник преди 2 години
не искат проявяване на страничните дефекти от боцкането преди да са зарибили максимален брой участници в експеримента. спасяват планетата първо от най-големите консуматори, а останалата папплач ще разчистят с неутронни изпарители след като свършат по единично с белите мишки.
16
4
 
9
 
! Отговори
BY преди 2 години
Откъде накъде? Ваксините се произвеждат тук в Европа или в САЩ. Фирмите също не са африкански. Ние плащаме, макар и косвено, чрез данъците си. Както е за всяко друго нещо по закон, първо за вътрешния пазар, после навън! Не стига, че всякакви помощи и средства хлътват постоянно, не стига че приемаме техните бежанци и мигранти, а сега ултиматуми за ваксината, ми няма да стане!!! Въпросът е принципен!