Три концерта в Каталуния довели до петата вълна на коронавируса

Сред посетителите имало 2279 заразени с Делта варианта
Обновена: 5 авг 2021 14:09 | 5 авг 2021 14:08, Камелия Цветанова
37
Три концерта в Каталуния довели до петата вълна на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Провеждането на три музикални концерти в Каталуния, Испания, в началото на месец юли са в основата на петата вълна на пандемията от COVID-19 в автономния регион, смятат здравните власти, които са проследили, че след тях е имало 2279 заразени с Делта варианта.

Всеки от автономните региони започна собствено разследване за причините, довели до петата вълна от COVID-19, съобщи БНР.

Сред тях са огнището на Балеарските острови в края на юни, когато над 1100 ученици и студенти от различни части на Испания бяха заразени след организирано пътуване.

Според министъра на общественото здраве на Каталуния д -р Карме Кабезас на трите концерта, проведени между 1 и 10 юли в региона е имало 842-ма заразени повече отколкото са предполагали, че ще има, и причината за неверните математически изчисления е много по-заразния Делта вариант, който е преобладаващ в страната.

За да имат пълна яснота за това как се разпространява вирусът, властите са издирили 49 570 души, които са присъствали на 3-те концерта. При проучванията на здравния им статус е станало ясно, че 0,45% от тях или 271 души са отишли на концерт с положителен тест за COVID-19 и по този начин са нарушили правилата за изолация и карантина.

Д-р Кабезас увери обществото, че вече са взети мерки концертите да се правят със седнала публика , задължителна маска, без право да танцуват и с отрицателен тест, за да се избегнат нови огнища на зараза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ужас. Изоставаме цяла вълна. Пак последни.
11
4
 
29
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Да, щеше да изчезне ако не бяха локдауните, които единствено удължават агонията. Който има една торба хронични заболявания няма как да очаква да живее с орлите, но истински тъпо е един млад и здрав човек да се включи единствено от страх от малко температура и сополи или за д сгоди у Гърция в медицински експеримент, без гаранции че след пет години няма да стане абонат на онкологията.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пета ли стана вече ве? ние тука на коя вълна сме че им изгубих дирята вече
9
25
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Той мангъра каза и че вируса ще е изчезнал до края на лятото миналата година.Самия факт че ми цихираш мангъра...и вече си ми ясен.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все така отстрани ще си гледаме кво става в западния свят. Цял живот...
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Испания младите не са ваксинирани още , затова! Мангъра няма общо тука. Ни ви го навирай
6
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До Живко : Точно !
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Пускам си латиното, правя си коктейла, събирам се с приятели, радвам се на живота и не ми пука за ваксарските пропаганди. Грижа се за здравето си, дезинфекцирам когато трябва, но не спирам да живея. И ваксина няма да си сложа. Точка.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започват да къртят пейки, да не се мотаят.
3
8
 
27
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Причината за N-тата по ред вълна е факта че много непреболедували, но набодени с експерименталния пенкилер на Бигфарма си повярваха, че коронката вече не може да ги лепне, само че се заразиха и изгърмяха. Доц. Мангъров ви го каза много ясно- Вирусът ще мине през цялото население, независимо какво правим. Колкото повече се затваряме и крием само удължаване агонията. Нито маска, нито ремдесивир, нито експериментална ваксина може да замени работата на имунната ни система.
2
5
 
31
 
! Отговори
Нео от Пиронково преди 2 години
Матрицата ще си остане най-достоверния филм описващ нашата реалност. Толкова много истина имаше в първата част, че следващите две части използваха за някаква реабилитация.
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние сме едва в началото на четвъртата... тия вече за пета се подготвят. Айдеее честити да са ви новите трета четвърта и пета доза вакса