"Делта" превзема Япония, новите случаи в Токио са 4515

Заразените в страната са над 1 милион вече
6 авг 2021 18:22, Ния Христова
31
"Делта" превзема Япония, новите случаи в Токио са 4515
Снимка: БГНЕС
Япония отчете 1 милион случая на коронавирус днес, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс. Страната се стараееше да спре разпространението на варианта Делта, но инфекциите в Токио, който е домакин на Олимпийските игри, както и в други градове, нараснаха.
 
Новите случаи в Токио са 4515. Вчера бяха регистрирани рекордните 5042 инфекции. В съседната, многолюдна префектура Канагава, случаите нараснаха до над 2000, което представлява четирикратно увеличение за по-малко от две седмици.
 
Инфекциите в Осака също се повишиха до рекордните 1310 - знак, че патогенът бързо се разпространява извън Токио.
 
Общият брой на случаите от началото на пандемията миналата година достигна над един милион. Това поставя петно върху ранните успехи на страната при овладяването на болестта, предаде БТА.
Още по темата
 
Пемиерът Йошихиде Суга изрази предпазливост по повод разширяване на извънредното положение до цялата държава.
 
"Трябва да вземем предвид местните условия. Всеки регион може да предприеме свои собствени стъпки", каза Суга. Влошаващата се здравна криза вероятно ще окаже натиск върху него преди изборите, които трябва да се проведат най-късно през октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Защото нашите не се тестват. Откриват само най-тежките случаи , които отиват за лечение и болничен при личния . Другите се самолекуват и скатават. В другите държави тестват при някои професии ежеседмично, хората са съвестни, тестват се при симптоми, самоизолират се, пък и тестовете са достъпни и безплатни. Броят в болница и особено в интензивните е най-показателен за разпространението всъщност в обществото.
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те се забавиха с ваксиниранито, правиха собствени проучвания за да се уверят в безопасността и имуногенността. Хубаво ама закъсняха с ваксините. И с тая олимпиада съвсем цъфнаха.
20
26
 
8
 
! Отговори
от морето 5 звезди преди 2 години
аз съм ваксиниран още март с пфайзер, мога да си ходя навсякъде по европа, вие му мислете, още тая вечер след 12:30 като излязат данните ще има шок контент, ама нали радев каза на бузлуджа че няма вирус и земята е плоска???
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да предадат богу дух все някой ще остане. Тези жълтури са 126 000 000 половината да останат пак са много. Ние с гайдите какви ще ги дъвчим че ако 500 000 души изчезнат турците и рромлиите ще станат болшинство.
18
5
 
20
 
! Отговори
Модерен преди 2 години
Поне се вписах в новото нормално и на настинката и казвам ковид. Вие си стойте изостанали.
17
22
 
3
 
! Отговори
ко тана въй преди 2 години
бас давам, ще плачете и ще умолявате пред болниците за безценна дозичка. ще има: ама как така 1000 лв, нали бяха безплатни? Бяха, при бат ви Боко бяха.
16
10
 
12
 
! Отговори
Venom преди 2 години
"Заразените в страната са над 1 милион вече" - И там, както и тук, никой не познава болни и умрели от несъществуващия вирус.
15
6
 
19
 
! Отговори
Живко преди 2 години
България просто е друга бира. Цял месец Израел регистрираше средно по 1500 заразени дневно, но в болница в момента са 137 човека! Днес в съседна Сърбия са отчели над 580 заразени от направени около 10500 теста, но в болница има малко над 500 и то при положение че от месец са с нарастване. В многострадална България на Балтов, бай Шиле и Годжи от май месец 40-50 заразени дневно, но над 700 в болница! От една седмица случаите се увеличиха и хоспитализираните вече гонят 1000! Какво става по дяволите
14
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като дойде и тук на колене ще стоите и ще молите за ваксина, ама нема радеф ги продядена африка
13
5
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
До анонимника... След ВСВ най промитите мозъци са в германия, италия и най вече япония...Еврейското лоби у фащ ги направи такива!
12
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Япония ли е в играта ???М ?Тази почтена,безкористна и неподкупна страна ?Кажете бе,конспиратори ?Значи всички са в играта без вас ...То не бяха лекари,дипломати,спортисти,артисти,звезди ....всички били купени и подобни глуп()сти.То не останаха хора на Планетата освен българи и румънци,които все още твърдят,че някой ги лъже Човек ще си рече,че Пандемията е създадена,за да излъже единствено ***@...
11
5
 
8
 
! Отговори
КовидМаниак преди 2 години
Нека видят японците откъде изгрява Слънцето
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен8 Те да спрат на докторите ковид пътеките и болните от Ков 19 ще изчезнат. Цялото това допълнително плащане е едно голямо недоразумение.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пари ще получат като помощи?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8: Айде посмали. Преувеличаваш както винаги.
7
4
 
26
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Юни/юли беше европейското по футбол по цяла еуропа...На места имаше препълнени стадиони, включително финала на уембли... И ко ко стана ве?! Нищо...
6
5
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Аууу... Най вярната колония на краваристаня надува яко свирката...Кой им даде Олимпиадата на тия краварски слуги?!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе тези сега не се ли чувстват като *** след всичките му мерки?
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От сутринта питам кой Умен мозАк разреше провеждането на олимпиада по време на Чума. Сега да не реват а да приготвят чувалете и да сбират трупясалите. Този вирус не е природен. Този вирус е създаден в лаборатория и никога да на ум.ре. Ще надживее света. За не разбралите ще поясня. Апокалипсиса е започнал. Живейте ден за ден и спазвайте Божиите закони. Само и единствено БОГ е в състояние да ви помогне и да ви опази. Живейте като отшелници както е живял Иисус . Само така ще се спасите от заразата
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно доказателство, че мерките са за да тормозят хората, а не да се борят с измисленото грипче. Още чакаме противогрипна ваксина, която пази срещу всички щамове.