В Австрия ще поставят трета доза ваксини срещу коронавируса

Властите засега чакат препоръката на ЕМА
34
В Австрия ще поставят трета доза ваксини срещу коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както потвърди пред обществената телевизия представител на Министерството на здравеопазването, в Австрия вече се подготвя организацията за поставяне на трета игла на ваксината срещу коронавируса.
Разпределението на задълженията остава както досега - за ваксинациите отговарят отделните австрийски провинции, разпределението на ваксините е централно. Наесен всеки ще получи писмено съобщение за третата доза, която ще получи.

Все още не е ясно дали всички ваксинирани имат нужда от трета игла, заявяват от Министерството на здравеопазването, актуалните изследвания не доказват необходимостта еднозначно, националната Служба за ваксините следи развитието на ситуацията.

За хората, които са преболедували коронавируса и имат поставена една доза са валидни същите правила както за двукратно ваксинираните лица. Високорисковите пациенти ще бъдат ваксинирани още през идните месеци, в случай че не притежават достатъчно висок имунитет.

Въпреки че Австрия разполага с достатъчно дози ваксина, стартът за третата игла ще бъде определен, след като съществуват достатъчно научни основания и Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) изкаже съответната препоръка.

Министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн съобщи, че в новата кампания ще бъдат включени голям брой лични лекари, което да окаже влияние върху колебаещите се да се ваксинират, тъй като това са техните доверени лица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
идеята е да се види колко графен може да понесе организмът , затова са тези бустери
29
0
 
5
 
! Отговори
кйк преди 2 години
Платена статия. Спонсор: Сорос
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадка от научна статия, публикувана на 1.08.2021 в news medical life science.След инфекция с SARS-CoV-2, В-клетъчният отговор продължава да се развива в продължение на най-малко една година, като В-клетките на имунологичната памет експресират все по-мощни антитела, които са резистентни към мутациите, открити в различните варианти. Антителата след преболедуване имат по-голям потенциал и по-широк спектър от тези, получени след ваксинация.Дали ваксините са по-съвършени от вашата имунна система?
27
0
 
7
 
! Отговори
До цирка ковид преди 2 години
Не си ли чул или видял за центровете за информация/дезинформация/ щото аз дори репортажа по бтв или нова беше го гледах.Единна политика и чрез така наречените *** я насаждат сред медиите,а оттам на хората.То им сре личи по стила на писане,дори и работно време си имат.Стана ли ти ясно кой пропагадира за вакуните и методично наблягат колко сме прости българите сравнение с ЗАПАДНАТА ЦИВИЛюЗАЦИЯ.
26
0
 
11
 
! Отговори
овчаря преди 2 години
рррррей, добитъци, 'айде на опашката, таз' година 3 игли, догодина 3х3... какво сте ми се размножили такива. и хартиеното сено е на свършване, и мляко не давате, и месото ви никой не ще, и само мърсите обора. В новият оборски ред овцете са роботизирани и нито сено им трябва, нито почивка, нито роптаят и по всяко време могат да се рециклират.
25
0
 
19
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Of 25 - От тази пропаганда по медиите вие съвсем изперкахте... Даже не се усещате. "Единствен шанс", казваш, а помниш ли едно старомодно нещо наречено ИМУННА СИСТЕМА? Досега над сто и осемдесет милиона човека преболедуваха и оздравяха. За над 99% от хората под 60-70 години имунната система е достатъчна. Какво ви стана бе хора, защо спряхте напълно да мислите? Какво е това състояние на перманентна ковиистерия?
24
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе няма друг начин. Лечение няма. Ваксината е единствения ни шанс.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После направо да им сложат един абокат за следващите дози.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление от ваксината няма голяма полза. В съобщения от преди почти 10 дни от Израел се казва, че ефективността на Pfizer срещу инфекция с Делта варианта е спаднала на 39%. А от 191 хоспитализирани 113 са с напълно завършен цикъл на ваксинация. Тоест 60 %. Данните са от 26.07.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в новата кампания ще бъдат включени голям брой лични лекари" - чрез заплахи и принуда! Понеже иначе не искат! Само показва колко хубава и смислена е "ваксата"
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дилърите на наркотици така казват: "Много е готино. Първата ще ти е безплатна. После айде още две-три. А после няма да можеш без редовната доза."
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойн, след нова година четвърта бустерна. Послед ще има и турбо бустерна. Послед би-турбо бустерна.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КойчоНе виждаш ли, че не те разбират? Просто се хабим да обясняваме.
17
1
 
28
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Не бойте се бре, ваксани покемони... След буустъра... кВО следва...?? :))По доза на ден и седмичен буустър... наркоманчета мамини...??? P. S. Дори и да ви троля и на моменти дори обиждам, НЕ влагам лоши чувства-просто съм бесен в каква национална катастрофа ни вкарва вашето офче доверие...
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14. Ти гледай да не се опразни от ваксъри.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15. Около 83 000 досега са се заразили повторно и това е около 0.07% от всички преболедували досега. Явно това им е аргумента на ваксърите понеже 0.07% според тях е някакъв много голям процент. А от вакиснираните масово са се натръшкали болни. В Англия е някаква лудница в момента от ваксинирани заразени. Ваксините явно не работят, но ваксърите са неостри и упорити и продължават да настояват, че всички трябва да се ваксинират.
14
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи наистина има разлика в имунитета ,на ваксърите им трябва трета доза бустерна наесен,напролет четвърта бустерна и т.н. съответно докато ритнат камбаната.На неваксиниран не съм чул да има нужда от трета бустерна .О да забравих ,може би защото имунитета на преболедувал неваксиниран е до живот?Чакам интелектуалната бъ-л..воч на ваксъри да ме опровергаят.Нека отговорите започнат сега .Отивам да си взема торбичка за по-връ-щане докато чета отговори на ваксъри
13
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро форума ще се опразни от форумните антиваксъри - бяха ми забавни глупостите ви и ще ви подкрепям и давам кураж за всяка глътка въздух
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10: Плановете ми са други за днес. А и за утре. Спри да ги правиш вместо мен.
11
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
важното е който се колебае да се ваксинира да го направи по-скоро защото ще стане мазало след няколко седмици