Ваксината на "Модерна" с 93% ефективност 6 месеца след втората доза

Компанията разработва бустерна ваксина, която да се прилага веднъж годишно
6 авг 2021 11:40, Ния Христова
52
Ваксината на "Модерна" с 93% ефективност 6 месеца след втората доза
Снимка: БГНЕС
Компанията "Модерна" заяви, че ваксината срещу коронавирус е 93% ефективна шест месеца след поставянето на втората доза.
 
"Вариантът Делта представлява нова заплаха, така че трябва да останем бдителни", подчерта изпълнителният директор Стефан Бансел в изявление относно текущите клинични изпитвания, предаде БГНЕС.
 
Твърди се, че и трите ваксини срещу COVID-19, които се предлагат на пазара в САЩ, осигуряват защита и от Делта варианта. В редки случаи на "пробив", при които ваксинираните хора се заразяват, симптомите им обикновено са леки или липсват.
 
Бансел посочи, че компанията работи по бустерна ваксина, която да се прилага веднъж годишно и да предпазва едновременно от COVID-19 и сезонен грип.
 
"В клиничните изпитвания бустерните ваксини демонстрират стабилни реакции за антитела към вариантите на COVID-19", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОДАВАМ ВАКСИНА ОТ ЧРЕВНИ ОТПАДЪЦИ ОТ КОСТЕНУРКА. 100% ЕФЕКТИВНОСТ. ИНКУБАЦИОНЕН ПЕРИОД - 6ч. ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЕРИОД - 36ч С ВИСОКА 39-40 ЦЕЛЗИЯ ТЕМПЕРАТУРА. ПЪЛНО ВЪЗСТАНОВЯВЯНЕ 42-48ч ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ДОЗАТА ПЕРОРАЛНО. ЦЕНА ПО СПОРАЗУМЕНИЕ.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей Модерна си рекламира отровата. Ти да видиш!
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40Прочети пълния текст на английски ако можеш, разбира се и отправи въпрос към изследователите, какво означава. Приятен ден.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунната ви система, която е на вече 5-6 милиона години и непрекъснато еволюира, е 100% ефективна и след 1 година от прекарването на вируса. А ваксините са на скромната възраст от 7-8 месеца. Това не е агитация срещу ваксините. Просто е зов, хората да мислят повече, преди да направят нещо, което после не може да се поправи. Защото веднъж инжектиран, няма как да извадите препарата от тялото си. Нека който се чувства застрашен, да се ваксинира. Другите просто оставете на
32
0
 
9
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Ами не, не е практична, ако след няколко години се окаже, че голяма част от младото население на земята е осакатено от ваксини, които са му били излишни. РНК ваксините специално са експеримент ГМП, който може да се окаже опасен, не се знае какви отклонения може да има в децата, родени от ваксинирани майки и т.н. Ваксините трябва да се насочат към възрастни, болни, рискови групи. За здравите хора - трябва да се прави изследване на риска от тежък Ковид и само тези с повишен такъв да се ваксинират.
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз живея в 16-ти апартамент и съм ваксиниран с Модерна. Ако трябва и трета доза ще си набуча, само да не ме тръшне вируса, че съм много рисков.
30
3
 
2
 
! Отговори
Stiker преди 2 години
Ама за к'во ги пускате тия неща? Агитацията беше при ГЕРБ, сега при Чалгаджията няма смисъл от ваксини, няма вирус и т.н. *** яде и пие какви ли не ***, но не ще ваксина, щото "била ГМО", хахахахах!
29
0
 
3
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До 42 Тъпо парче съм, да. Много си проницателен.
28
12
 
5
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До 39 Много просто - за да се отървем от вируса. Иначе ще циркулира безкрайно и всички хора в риск ще трябва да се ваксинират периодично. Ако трябва да го изкараме по естествен начин ние здравите и младите ще трябва да сме в карантини, локдауни и какво ли не още много години. Въобще - практична е причината да се ваксинираме всички.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36Какво означава антитела резистентни към мутации? Това ти ли си го измисли или google translate? Звучи ми като тръбен ключ резистентен към ръждясване на тръби... Амортисьор резистентен към пукане на гуми... Капки за нос резистентни към чупене на носа...Схващаш ли, че антителата нямат нищо общо с това дали вируса ще мутира или не?
26
2
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Виж сега, не казвам хора под риск или със здравословни проблеми да не се ваксинират. Но искам да знам защо трябва да се ваксинират млади и здрави хора, както и прекарали с естествен имунитет? Това е все едно да се каже цялото човечество да мине на химиотерапия, защото някои боледуват от рак Нали ако си застрашен и ваксиниран, всичко ти е Ок? Нали младите с усложнения са под 1%, е за какво говориме тогава ?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, аз със зор си сложих двете (на 3 юли боцнахвтората), вие ще ми предлагате трета???? Абе, що не си е...е Лелята! Трета не слагам, да го ДХЕ!
24
2
 
4
 
! Отговори
Сорос преди 2 години
До 35Ами да се ваксинират, бе! Като ги е страх и са кекави - никой не ги спира, само не разбирам - какъв е проблема с тези, които не искат да си слагат тези експерименти? Нали ще протича по-леко след ваксинация - слагайте и мирнете.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извадка от научна статия, публикувана на 1.08.2021 в news medical life science.След инфекция с SARS-CoV-2, В-клетъчният отговор продължава да се развива в продължение на най-малко една година, като В-клетките на имунологичната памет експресират все по-мощни антитела, които са резистентни към мутациите, открити в различните варианти. Антителата след преболедуване имат по-голям потенциал и по-широк спектър от тези, получени след ваксинация. Дали Модерна е по-съвършена от вашата имунна система?
22
4
 
1
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До 33 А тези, които си отидоха? Или тези, които го изкараха с температура 2 седмици, 4 вида антибиотици, тромбози и странични ефекти с месеци? Мани ги нали ти и твоите приятели сте го изкарали без проблем, дреме ти за другите.
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудите учени искат да избият всички вируси и бактерии. И докато бодат хората с експериментални препарати накрая ще убият и гостоприемника.
20
3
 
22
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
До 23. Да, получих тежко отклонение след Ковид - НЕВРОЗА. Постоянно се подхранва от *** статии и статистики за смъртност, усложнения и т.н. Повечето мои познати го прекараха даже без една снимка да си направят. Аз като виден хипохондрик посетих : пулмолози професори - поне 6/7 пъти, кардиолог професор - веднъж, алерголози, пълни кръвни изследвания - около 10 броя. За сега всичко Ок, 0 отклонения в изследванията, над 5000 лева за профилактики и тестове. Ако сте хипохондрици - ваксинирайте се.
19
2
 
21
 
! Отговори
ПРИМОЦИЯ! преди 2 години
ВНИМАНИЕ! ПРОМОЦИЯ! Ваксинирай се сега и играй за невероятната ни награда телескопична пемза за пети! Писнало ли Ви е да се навеждате постоянно и да "поемате" всяка рестрикция и новина свързана с коронавирус спокойно и изпълнително? Е вече няма да се налага поне да се навеждате и за досадното пилене на индианските пети, получете мека и гладка кожа, без болки в коленете от навеждане! Колкото повече ваксини имате, толкова по-голям шанс имате да спечелите тази невероятна награда!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етооо, веднъж годишно и до края на живота - очакваше се.
17
15
 
2
 
! Отговори
Lora преди 2 години
До 26Радвам се за вас и жена Ви. Аз, обаче имам познати които загубиха живота си. Близки роднини, които го прекараха уж леко сега страдат от т. нар дълъг ковид - постоянни проблеми с белите дробове, черния дроб и безкрайна умора и изтощтение. Благодаря. Не искам да го карам, дори и безсимптомно.