Свръхзаразител разболя 1500 души в Русия с COVID-19

Това е максималният таван на заразяемост от един човек, регистриран в страната
7 авг 2021 09:22, Нели Христова
76
Свръхзаразител разболя 1500 души в Русия с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Един жител на Русия е заразил 1500 хиляди души с нова коронавирусна инфекция, това е максималният таван на заразяемост от един човек, регистриран в страната. Това разкри за ТАСС Александър Семьонов, ръководител на клона на Държавния научен център по вирусология и биотехнологии „Вектор“ на Роспотребнадзор.

Семьонов обясни, че според статистиката един пациент с коронавирусна инфекция, когато е заразен със стандартния вариант на коронавирус, заразява от двама до трима души, с делта щам - от пет до шест души, докато свръхзаразителят много повече от средния брой.

"Всички ние разбираме, че коронавирусната инфекция се разпространява по въздушно-капков път, тоест разпространява се максимално чрез социални контакти. Ако човек не спазва социална дистанция, не носи маска, особено ако не се чувства много добре, пътува в метрото, ходи на работа, прегръща се и се целува с всички, той има шанса да стане супер-разпространител и да зарази огромен брой хора. Неспазването му на нормите на социално дистанциране създава възможности за супер-разпространение на инфекцията", категоричен е експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Докато прочета половината сатия, познах името на аФторката ... Май трябва да правя обратното - първо да чета името на автора !?
53
1
 
0
 
! Отговори
PPP 5 преди 2 години
Който се интересува по-нататък от материалите с инициали PPP, може да проследи линка "***/s/generalsvr".
52
2
 
1
 
! Отговори
PPP 4. преди 2 години
Вирусът е вече внесен в Ухан, но няма още заразени. За целта две групи от служители на Руския генерален щаб (предполагам покрай военната олимпиада) посещават Китай и заразяват тайно както служители на лабораториите в Ухан, така и техни роднини. Целта е всичко да изглежда така, като че ли е станала утечка от института на Ухан, вероятно поради немърливост. И то така и става. И Китай попада в параграф 22 - каквото и да каже, той е виновен.
51
0
 
1
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
И свръхзаразителят Иван Кузмич преди да умре с последни сили отправя своето послание към човечеството: "Другари, всички се ваксинирайте!"
50
1
 
1
 
! Отговори
PPP 3 преди 2 години
През втората половина на август, чрез руското посолство в Иран, Русия си осигурява съдействието на иранските тайни служби. На среща в Иран между иранските и китайските тайни служби, "загрижените" за човечеството ирански разузнавачи предават на китайските си колеги куфарче с оригиналния щам на вируса и някаква ваксина. Пред китайците се представя версия, че куфарчето е намерено в тайна лаборатория на територията на Ирак. Китайците съвестно отнасят вируса за изследване в лабораториите на Ухан!
49
1
 
0
 
! Отговори
PPP 2 преди 2 години
В края на 2018 и началото на 2019 отношенията между Китай и Русия се оптягат: двете страни се в "братски" отношения само в пропагандата. На 9 май 2019 малка агитка от висши руски политици, начело с Путин, решава, че Китай трябва да бъде наказан. Целта е чрез използване на този вирус, разработен от "Вектор", Китай да се вкара в малка икономическа криза с продължителност от три до шест месеца. До 15 август 2019 разработването на операцията е в ход и Путин дава зелена светлина.
48
1
 
0
 
! Отговори
PPP 1 преди 2 години
Относно лабораториите "Вектор". Първоначалният щам на Коко 19 е разработен в Държавния научен център по Вирусология и биотехнологии "Вектор" в Русия. Създателите са смятали този вирус за подходящ при използване срещу населението в Югоизточна Азия: смъртност от 5 до 8 процента срещу под 3 процента за останалите раси. По-късно се установява, че предположението за избирателната смъртност е неправилно.
47
0
 
1
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До Анонимен 55 Колега, също съм възмутен! Не само не са им написали имената и рождените дати, но са пропуснали да отразят тяхното семейно положение, ***, цвят на очие, косите, ръст, партийна принадлежност и някои други подробности. Язък! :)
46
0
 
0
 
! Отговори
1500 хиляди души преди 2 години
Четирицифрената сума с продължението е правилно изписана. Явно става дума за 1,500.000 (1500 хиляди души). След като хилядо хиляди 1000 хиляде е = на 1 млн., то по пътя на логиката иляду и петстотин иляди са равни на мильон и кусур. Все едно гледам щатският филмов шедьовър Idiocracy (Обществото на ***).
45
0
 
0
 
! Отговори
Разпространението е преди 2 години
Основно по аерозолен път. Не по въздушно капков. С колкото и да се целуваш, не е като простичко да дишаш. А колкото е по добър един филтър толкова по бързо се скапва. Значи е необходима вентилация и светлинна дизинфекция където има големи струпвания И маските не стават.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1500 случаЯ. Анономни. Без адрес, име, възраст, пол Това ако не е манипулация и всяване на страх и подчинение.*** се увеличават и вярата в черната кутия е болест.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа ама за сифилис ебола и други никой не изследва,важно е да си продават препаратите.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ихааа, много социални контакти трябват тук,да не говорят за Кобилкина?
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните хора, които ще слушам за Коко 19, са тези от "Вектор". Въпреки че по данни от няколко дена, този институт е разработил съвсем умишлено първоначалния щам на вируса, така че тези хора не са некомпетентни по въпроса. След като го разработват, със съдействие на ирански тайни служби прехвърлят вируса в Китай и симулират "неволно" изтичане от лаборатории в Ухан. Целият свят днес се гърчи в последствията на Кремълските управляващи психопати.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За такова съотношение за решаване на пропорции в Индия не са съобщавали,като гъсто населена с многобройно население от порядъка на 1,4 млрд.където хората са толкоз на близко,че всички се познават и разминават,поздравяват,ръкуват,прегръщат как познати без да кихат и кашлят един срещу друг да будят подозрение защо тъй уж познати,а някои искат да заразят други в бързината с обичайните традиционни обноски по места на срещи,че 10 без маски случайно да заразят 15-16 се знае,но 1 да зарази 5-6,че 1500.
39
2
 
6
 
! Отговори
ъътртхх преди 2 години
Поредната измишльотина от министерството на истината.
38
2
 
9
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
И как точно установиха това... сигурно си е водил записки с кого се среща, за да го зарази?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русията все са много по-, по-, най- от другите страни: руското джудже се оказа най-голямото джудже в света. САЩ и ЕС толкова ли не могат да открият някой заразител на 1500+1 хиляди, че да им натрият носа??
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1500 хиляди? Сигурни ли сте? Най-забавно в този сайт става когато някой от жур-налистите им трябва да употреби число за нещо - мозъкът им спира да работи, и последния от синапсите се парализира.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда думата "Русия" при някои хора отключва безумието и почват да пишат глупости.