Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането
8 авг 2021 20:02, Анисия Иванова
192
Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти
Снимка: БГНЕС

Нарастващ брой барове и ресторанти планират да обслужват само ваксинирани клиенти в оформяща се нова тенденция, след като президентът Джо Байдън поиска всички федерални служители да покажат, че са ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове за Ковид-19, пише американският вестник The Hill.

Компаниите от частния сектор в различни индустрии последваха примера след директивата на Байдън, но ресторантите, от големите вериги до малките местни фирми, побързаха да искат доказателство за ваксинация за вечерящите.

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането заради Ковид-19. Новият скок на случаите се разглежда като реална заплаха за индустрията, която започва да се завръща.

Те се опасяват от нов локдаун, ограничения за социално дистанциране, които водят до намаляване на работата и излагат на риск работните места на служителите. В резултат на това някои казват, че едва ли е изненада, че редица заведения бързат да изискват ваксини.

"Съвсем логично е да се изисква ваксинация, за да влезете вътре, защото отново излагате персонала си на риск и ние се стремим да избегнем нов локдаун на всяка цена и да се уверим, че клиентите ви се чувстват в безопасност и няма риск те да се заразя", казва Анелис Гогер, сътрудник експерт от "Брукингс", цитиран от "Фокус".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио издаде първото общо изискване за цял един град, като задължи хората да покажат доказателство за ваксинация, за да вечерят в ресторант, да тренират във фитнес зала или да отидат на кино.

След съобщението му, кметът на Вашингтон Мюриъл Боузър каза, че ще обмисли дали във столицата е необходимо да се изисква хората да покажат доказателство за ваксинация за достъп до ресторанти и барове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
13
 
! Отговори
Много ядосан! преди 2 години
Затваряй веригите за хранителни стоки! Там всяка баба, ваксинирана или не, осмисля живота си като опипва всеки домат, всяка краставица със сгърчените си пръсти, всеки плод или зеленчук докато кашля и киха часове наред защото няма пари да си плаща тока за климатика в къщи !!! Ходи до тоалетна и пак се връща в магазина. Опипва и опипва! От вирус ни защитавате. а ?!?!?!?!?!?
82
2
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
И пак че си пием ракийката дома.
81
3
 
10
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До Анонимен 82 с кратко уточнение. В САЩ съм Имигрант, а в България - Емигрант. Има голяма разлика. Да не говоря как двете думи са спрягани от журналистическата гилдия по най-отвратително неграматичен начин. По отношение на жените... Ами *** до ЪпСтейт, поразходи се из Форест Хилз и Ригоу Парк, но никога не ходи до Бронкс, където вегетират най-големите ***, а българският ресторант и бар в Даунтаун, Манхатън е фрашкан от българи и БЪЛГАРКИ. Кратък гайд от първоизвора - за протокола.
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ваксинираният ще те предпази от заразата???Нали той е вирусоносител като всички останали!Тия хамериканци са уникално т.пи!Всеки народ си заслужава съдбата.
79
4
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Световният диктат е в действие.Скоро и при нас!
78
0
 
18
 
! Отговори
Малко магазинче преди 2 години
Продавам си там някакви нещица. За да оцелявам и плащам задълженията си към държавата. Та влизат чумави, спинозни, бе каквито и да е! Защото ако ги няма и тях аз ще пукна от глад преди вируса на ковида.
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това въвеждат в ресторантите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! да се мият и ръцете!ТОВА Е ТЕРОРРРРРР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Долу КОВИД-ваксините!Долу лекуването от това дето го няма!Да живее Мангъров!Да живее Слави!УРААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, и откога Мек Донал е расторан?
75
8
 
10
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Анонимен 78 казва: <<< - до Емигранта : Събуди се бе ! - >>> Колега, събудил съм се още през 1991 година. Жена, деца, куфари и Терминал 2 "БГА Балкан", директен полет София-ДжеЕфКей Интернешънъл Еърпорт, Ню Йорк Сити и КРАЙ на всички проблеми.
74
3
 
10
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
Е има много обесени. Нюрнберг, Дучето....
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не одя по заведения тьй че местя.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хмм. дреме ми, че ще фалират. И без това 70% нямат свястна кухня. И е мръсно в кухните им.
71
3
 
4
 
! Отговори
Ами и там като тук преди 2 години
Ресторантите се пълнят от чиновници.
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема а съ ванцинирвате! Слушайте *** мене оти сам учил ди 3-ти клас! Виъ сте шашови декъ са ванцинирвъте! Бъгъре шашови.
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Емигранта български жени не е виждал. Те не си падат по ***. Суяк.
68
0
 
4
 
! Отговори
79 ганчУ мачкай преди 2 години
вестник във външната тоалетна.
67
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
До СостинМа тизе не си ли чувал за тава дека ша та чеепирвът? Еш колку си прос! Ми за тава дека ша тъ кумандвът сас 5 ЖИ-ту? Ми дека на пръскат *** самулетете?Еш па тоъ. Ниъ тука сме са сабреле се учени ора дека на са са ванцинирвале па ти оти ни развалаш сиденкятъ?
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Емигранта : Събуди се бе !
65
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще посещавам САМО заведения, в които допускат САМО ваксинирани, изкъпани и културни хора.А маймОнопитеците да се събират другаде.
64
14
 
7
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Да ме извинявате, но като вярвате в шамани и врачки и тн. Простотии а не на науката и на цивилизацията, ше си стоите дома и ше си разтягате локумите за чипове и дивотии. Цивилизацията и науката имат правото да оцелеят и да продължат човешкия род, а вие като искате играйте си на руска ролетка.