Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането
8 авг 2021 20:02, Анисия Иванова
192
Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти
Снимка: БГНЕС

Нарастващ брой барове и ресторанти планират да обслужват само ваксинирани клиенти в оформяща се нова тенденция, след като президентът Джо Байдън поиска всички федерални служители да покажат, че са ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове за Ковид-19, пише американският вестник The Hill.

Компаниите от частния сектор в различни индустрии последваха примера след директивата на Байдън, но ресторантите, от големите вериги до малките местни фирми, побързаха да искат доказателство за ваксинация за вечерящите.

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането заради Ковид-19. Новият скок на случаите се разглежда като реална заплаха за индустрията, която започва да се завръща.

Те се опасяват от нов локдаун, ограничения за социално дистанциране, които водят до намаляване на работата и излагат на риск работните места на служителите. В резултат на това някои казват, че едва ли е изненада, че редица заведения бързат да изискват ваксини.

"Съвсем логично е да се изисква ваксинация, за да влезете вътре, защото отново излагате персонала си на риск и ние се стремим да избегнем нов локдаун на всяка цена и да се уверим, че клиентите ви се чувстват в безопасност и няма риск те да се заразя", казва Анелис Гогер, сътрудник експерт от "Брукингс", цитиран от "Фокус".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио издаде първото общо изискване за цял един град, като задължи хората да покажат доказателство за ваксинация, за да вечерят в ресторант, да тренират във фитнес зала или да отидат на кино.

След съобщението му, кметът на Вашингтон Мюриъл Боузър каза, че ще обмисли дали във столицата е необходимо да се изисква хората да покажат доказателство за ваксинация за достъп до ресторанти и барове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да ви видя антиваксъри и ковидиоотии как ще я карате, само в Бг ще си седите демократично, на работа няма да ви наемат, щото ако трябва да пътувате в чужбина или фа сте на раб среща с чужденци просто няма да сте допуснат.
2
9
 
19
 
! Отговори
Байдънясъл демонрат преди 2 години
Щом Комрад Байдън тъй е заповядал,изувам гащите веднага!
1
13
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам им приятен банкрут.