МЗ опроверга: Мерките в София няма да се затягат от утре!

От ведомството питат шефа на Столичната РЗИ за допуснатата грешка
Обновена: 10 авг 2021 14:07 | 10 авг 2021 14:04, Веселина Йорданова
90
МЗ опроверга: Мерките в София няма да се затягат от утре!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да бъдат налагани ограничения на територията на София-град, съобщиха от Министерството на здравеопазването, опровергавайки шефа на столичната РЗИ за нови мерки на територията на столицата.

Още по темата
По-рано Данчо Пенчев обяви, че се очаква заповед от утре фитнеси, заведения и театри да работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали да бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Като причина той изтъкна ръст на заболеваемостта.

От здравното министерство обаче заявяват, че изнесената от директора на Столичната РЗИ информация, че "София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения" не отговаря на истината.

14-дневната заболеваемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения.

На директора на Столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: меркирзикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по рано-толкова по добре.
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е да направим един референдум за това България да спре мерките срещу ковид и да спре финансирането на WHO.
64
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, Кацаров ще чака да светнем яко в червено, за да обяви мерки. :)))
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис Джонсън каза:"Сложете си всички тази много важна ваксина". А той не е вирусулог, та да дава такива съвети. Съответно правете си сметката за кого е важна тази ваксина-за политиците. Тогава какво съдържа тази толкова важна ваксина? Изводът се натрапва. Съдържа наистина нещо много важно, но ние още не знаем какво точно. Да не би да ни врънкат така настойчиво, защото ваксините са полезни за здравето? Те са полезни за друго.
62
1
 
6
 
! Отговори
театро гранде преди 2 години
Изтекъл е инфото малко по-рано от колкото трябва/
61
1
 
17
 
! Отговори
Фиаско преди 2 години
Стига вече с тези мерки. При наличие на ваксини, няма нужда от повече ограничения. Който желае може да се ваксинира, който не желае ще разчита на имунната си система. Това е свободен избор за всеки. Долу маските, долу изолациите, долу насилтсвените мед. експерименти!
60
1
 
16
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
И как един неваксиниран заразява 15-20 ваксинирани? Можеш ли да ми обясниш механизма по който това се случва? По-вероятно е обратното, тъй като ваксинираните са заразени чрез ваксините. А който не е ваксиниран, не означава, че е заразен. Или не правите разлика? Неваксиниран, не означава болен. Елате на себе си.
59
13
 
2
 
! Отговори
Златена Златистата преди 2 години
Един не ваксиниран заразява по 15-25 ваксинирани. Това е ужас. Господин Радев спрете тази ужас и ваксинирайте не ваксинираните, които непрестанно ни заразяват нас ваксинираните!
58
2
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
аз отново програмирам програмирам програми и от програмиране се напиках ама това е от програмирането ми
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно мислех мултиспорт да вадя! Ехееее ще се дебелее! Имат стратегия как да ни морят!
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опипват почвата
55
1
 
17
 
! Отговори
Подравления преди 2 години
Браво на Кацаров - ГЕРБерите му правят саботаж с Кунчев и РЗИ Данчо ментата, но той не се даде :)
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови ограничения ли ни подготвяте? Абе нали ваксинирате по незнам си колко хиляди на ден, а заболеваемостта не намалява. Що така, а? Е па няма да ваксинирате 100%, тва да ви е ясно. Повечето хора вече имат антитела и нямат нужда от ваксините ви. Много държите да наиглите младо, старо, болно, здраво и на баба ти хурката. Такива нещастници като ваксинаторите няма на тоя свят!
53
1
 
10
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен Смъртността, дори по грешните ви изчисления, е под 4,5 %. И това при предишната вълна. Сега има и ваксаджии почти милион, така че апокалипсисът се отлага за следващия вирус - Малкиятмек ще го съобщи.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60Моля те, стой си у вас поне за година и ще си в пълна безопасност ! Отнася се , за всеки който го тресе шубето от лека настинка !!!
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло грешката която са допуснали е от миналата година ! Не трябваше да се налагат никакви мерки и всичко щеше да си мине ... ! Ако медията не меше наслагала тази паника и възрастните хора, нямаше да *** у тях си в паника (но ги пишат К19) !!!
50
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добрее да се изчака докато почнат да се заразяват по 100 000 на ден тогава вече ще я втасаме. С този лесно запалим вариант на вируса до 1 месец ще е пламнало всичко. Болниците ще блокират. Гробарите ще хвърлят лопатите а в крематориумите ще се разпаднат пещите. Каква хубава Апокалиптична картина стана направо като натюрморт. Аз се бъзикам но нещата вървят точно в тази посока. А посокато е за към отвъдното.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички починали от ковид днес са със сърдечен проблем. Абе умни, то и без ковид, хората със сърдечен проблем при тия жеги са с единия крак в отвъдното. Пак ли пишете бройки, че да затваряте когато ви отърва на политическата обстановка? Тоя път, вече не!
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 30 мин Слави обяви, че няма да прави правителство и че ще подкрепи РР за изборите. Вече стана ясно, защо е имало идея да затварят София! Явно сте преценили, че ако това правителство мине ще ви скочи народа. Не ковида ви е провокирал, а поритическата обстановка. Което за пореден път доказа, че тоа ковид е политически угодна парлама.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой предлагат това правителство да остане!