Медсестра "ваксинирала" хиляди с физиологичен разтвор

Мотивът за действията й все още не е ясен
11 авг 2021 17:52, Ния Христова
121
Медсестра "ваксинирала" хиляди с физиологичен разтвор
Снимка: БГНЕС
Властите в Северна Германия отправиха призив към хиляди жители да се ваксинират отново срещу COVID-19. Причината е, че полицейско разследване разкрило, че медицинска сестра от Червения кръст вероятно ги е инжектирала с физиологичен разтвор вместо с ваксина, предаде Ройтерс.
 
Случката вероятно е от ваксинационен център във Фрайсленд край Северно море.
 
"Шокиран съм от тази случка", заяви Свен Амброси, местен общински съветник по повод призива за повторна ваксинация към около 8600 души, която може да са били засегнати.
 
Физиологичният разтвор е безвреден и не вреди на хората, но мнозинството от ваксинираните през март и април, когато се предполага е станало това, са възрастни хора, попадащи в рискова група от потенциално заразяване.
 
Мотивът на медсестрата все още не е ясен. Известно е, че тя е изразявала скептицизъм към ваксините в социалните медии, посочват разследващите полицаи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абортите без съгласие на родителите се правят по преценка на лекаря. Защото имаше случаи, когато бащата мюсюлманин убива дъщеря си, ако научи, че е забременяла.
66
3
 
5
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
Ако препарата е експериментален? ;)
65
3
 
7
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
И колежке, нормално ли е без съгласието на родителите? Нормално ли е 13 годишната Ви дъщеря да направи аборт и никой да не ви уведоми, защото тя не искала?
64
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си в моето детство как ни ваксинираха целия клас под строй в кабинета в училище. Никой никога не е питал майките ни дали искат или не.
63
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
Аз съм в Северна Европа и от няколко години е така!!!!!!!
62
7
 
16
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Хиляди животи е спасила.
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм лекар в западна Европа и никой никога не ни е задължавал да се ваксинираме с никакви ваксини . Препоръчват ни против морбили и хепатит, сега препоръчват и срещу корона. Осигуряват ни безплатни против грип , но аз никога не съм си правила и никога не са ни задължавали. Въпреки това в държавата , където работя се ваксинираха 98% от лекарите. Тук децата над 15 години могат да се ваксинират без съгласието на родителите си . 40% вече се записали.
60
7
 
12
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
И смятате ли , че е нормално да се ваксинират деца без съгласието на родителите, говорим за деца 5-6 клас!!!? Такова е разпорежданео на министерството!!!
59
6
 
20
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
Наясно ли сте, че лекарите от Европата от години не им дават да работят нормално, ако не се ваксинират срещу грип? И те го правят знаейки, че е абсолютна базсмислица, а вие очаквате да се опълчат срещу КовидФашистката хунта!? В моя район днес уволниха учителка, която на всеслушание се обяви срещу ваксинирането на децата. Главен общински лекар забрани ваксинирането зрещу Ковид на деца, скандал, но още не са го уволнили, но и това ще стане :(
58
4
 
23
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Всеки има правото да прави със себе си каквото иска и никой няма право да го заплашва какво да прави със себе си. Когато някой прави нещо против волята ти се нарича насилие. В момента държавата тероризира гражданите си.
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако човек получава обективна информация и вследствие това взема решение е ОК. Проблемът е в заблудата, лъжите, изопачаването. Аз уважавам личния избор, ако той се базира на науката, а не на лъжи.
56
6
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Добре де, що заемате страни - тоя ваксиниран, оня не.. В крайна сметка какво значение има това? Вирусът не е опасен за млади и здрави организми.. Ми да се ваксинарт тия, които са уязвими..Всеки е напълно свободен да определя как ще живее и дали да се подлага на клинични опити, нали така?
55
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 90 % от лекарите в Европа са ваксинирани. Те с нещо по-прости ли са от българските лекари? Те наблюдават страничните реакции на пациентите и с най- добре знаят кое е истина, кое лъжа.
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, доверието на бг пациент към лекаря липсва точно заради такива шизофренни изказвания. Всеки ден лекар на лекар си противоречат, лапнали микрофона по тв, вестници , за своята минута слава. Ясно е, че е нова болест, нови ваксини, но затова са клиничните проучвания, резултатите, научните публикации и собствения опит. Като заблуждавате пациентите и насаждате собствени недоказани теории и обръщате гръб на науката и световния опит , как искаме хората да повярват в науката .
53
9
 
4
 
! Отговори
Очаквано преди 2 години
Родината на д-р Менгеле отново дава 79353жокер на Мангъровщината. Да обичам майките ви на задна!
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да ѝ лепнат и смъртни случаи, защото иначе малко нелепо става неваксинирани да не могат да го пипнат тоя супер заразен вирус?
51
4
 
12
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
О Боже, о боже! Кои са тези лекари, които ще ти кажат, че РНК препаратите действат и са безопасни? И по-важното, ба какво основение ще сметнат това, имат достатъчно дълъг опит с тях, имат опит с т.нар. Ковид, имат достъп до лаборатории и самите те учавстат в изследването на "новия" корона вирус? По принцип лекаря се доверява на учените, а с опита си коригира или дори отказва някои лекарствени препарати и терапии!!!! Но сега е прекъснато тотално това доверие
50
10
 
5
 
! Отговори
До санитар радевски преди 2 години
Ясно е , че не си лекар, щом правиш подобни изказвания. Нямам нито един колега, който дори на милиметър се доближава до такова изказване. Имам една позната лекар, антиваксър, но нейните доводи са други. Както и да е! Ако един човек се поддава на внушения от форуми , значи е глупав.
49
9
 
29
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
Това е абсурдно! Няма как една сестра да подмени течноста за хиляди дози! Който има някаква близост до този скандален процес( самата ваксинация е скандална) знае , че няма как да стане! Иначе, ако беше вярно бих поздрави тази сестра! С тази новина имаме опит за елементарно внушение върху чвтящите, че си има причина да не действат РНК бъркочите!
48
6
 
17
 
! Отговори
Инжекцион преди 2 години
Направи ме деня тая новина. Боди овцете, боди... xD