Затягат контрола над противоепидемичните мерки в Разградско

Това реши Областния кризисен щаб
11 авг 2021 19:34,
16
Затягат контрола над противоепидемичните мерки в Разградско
Снимка: Pixabay

Контролът за спазването на противоепидемичните мерки в област Разград се затяга, решиха на свое заседание членове на Областния кризисен щаб.

За спазването на ограниченията, наложени заради разпространението на вируса, ще следят полицията, Регионалната здравна инспекция и дирекцията по безопасност на храните.

От администрацията припомниха и конкретните мерки, които трябва да се спазват – дезинфекция, спазване на физическа дистанция, недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести, носене на защитна маска в закрити обществени места и на открити обществени места, на които има струпване на хора.

Още по темата
"Щабът реши още да бъде направено всичко възможно, за да се ускори ваксинационният процес  в област Разград. За целта РЗИ-Разград, кметовете на общини и на кметства в региона трябва да създадат нужната организация във всички селища. Необходимо е още да бъдат осигурени достатъчен брой места, в които да се извършва ваксинация", поясниха от Областната администрация в Разград.

Решението на щаба за предприемане на тези мерки е сцел да се ограничи разпространението на COVID-19 и да бъде направена необходимата подготовка преди настъпването на очакваната четвърта вълна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Домусчиев да не е изпуснал някой вирус от завода?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама не само да ходят с маски, а направо трябва да бъдат затворени! Кво е тва ще ми се разхождат, ще дишат чист въздух и ще събират вит. д под слънчевите лъчи! Ние вълна ли правим или какво? Не се прави вълна така!
9
1
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Бунт!
8
0
 
10
 
! Отговори
комитата преди 2 години
започва подготовката за новата вълна и опорните точки относно ваксинацията спусната откъдето ътрябва
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имат наглостта да затварят отново или да ограничават правата с терора на ваксините незабавно все вдигаме на бунт - всички нормални хора.
6
15
 
3
 
! Отговори
TOTO преди 2 години
Това трябваше да стане преди месец в цяла България,а и много по-строго трябва да е.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До когато на змията, не й отрежеш главата, тя все ще хапе. Така и с хората- като премахнеш военноначалника, и армията се предава сама. Шепа хора си правят опити и целият свят страда,дали ще е така ако тези малко хора бъдат затворени?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие нормални ли сте? А моята фризьорка не бачка от 3 месеца, сигурно заради коронавируса, а аз искам да се подстрижа. Моля, помощ.
3
2
 
26
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Забелязвате ли другари следващия ход на ***? Целта е всяка област да взима собствено решение за това в каква зона ще навлизат за да могат да контролират хората поетапно, да кажем Разград е в червена зона и не може това, това и това, а останалите градове, ако са си ОК, няма да му пука на никой за Разград и така ще избегнат евентуални по-масови протести - разделяй и владей е положението.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дърветата ще бъдат препълнени
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕМОКРАЦИЯТА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА СИСТЕМА. КОЙТО НЕ ВЯРВА Е КУКУНИСТ!!