На ресторант в РСМ само с ваксинационен сертификат

До 30 000 евро глоба за заведение с неваксинирани клиенти
14 авг 2021 14:56, Елка Василева
89
На ресторант в РСМ само с ваксинационен сертификат
Снимка: архив, БГНЕС

В ресторантите в Република Северна Македония от понеделник ще се допускат клиенти само след като покажат ваксинационен сертификат, съобщават местни медии.

Глобите за заведенията за хранене, в които ще бъдат регистрирани неваксинирани клиенти, ще варират от 2500 до 30 000 евро, съобщават от Държавната пазарна инспекция.

На 16 август в страната влизат в сила нови мерки, според които неваксинираните граждани ще бъдат ограничени в свободата си на движение, което властите очакват да спре разпространението на коронавируса, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
До 80 Хич не ми пука за теб да знаеш :) . Ама смешно е когато някой се напъва да убеждава останалите да не се ваксинират. Защото той с какъв мотив го прави? Та дали ще се ваксинира някой или не все ми тая. Само спрете да си намирате оправдания. Не за ваксините. За тях може и да не съм съгласен с оправданията но поне уважавам избора. Но за маските няма оправдания. Смешно е когато четеш какви все оправдания могат да измислят възрастни хора. Ако не беше смешно щеше да е тъжно.
73
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ти не ни бери грижата. Много филантропи, много нещо.
72
6
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
До 75 Аз пък когато написах че имам близък човек който няколко дни беше в болница с висок риск от емболия и му биеха инжекции един ми вика че не ми вярвал защото не съм споделил лична информация. Все едно трябва да го заведа при него лично. Не се ваксинирай ако така си решил. Мога да разбера страх от ваксина ама смешните оправдания за маските съжалявам ама никой в здравия си разум не може да ги разбере. А да понеже било горещо времето. Този аргумент май има срок на годност един сезон а?
71
9
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
До 61 При никакви мерки много бързо ще се препълнят болниците. Препълнени болници особено в България би означавало висок риск от това хора които могат да бъдат спасени да починат защото лекарите не са чудотворци и не могат на всички по едно и също време да им обръщат внимание. Ако ваксината не е решение и маските не са тогава пълен локдаун? По-добре някакви мерки отколкото никакви мерки. Щях да разбера логиката ти ако беше написал че според теб вирус няма. Така това което казваш няма логика.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България, ако това стане аз като съвестен гражданин на Европа и медицинската наука ще... подкрепя ресторантьорите в протестите им :). Даже ако донесат някоя *** яйца на протестите още по - добре
69
0
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
До Анонименможе би, защото ги правят от месо.
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 58 Ти недей да правиш безплатни реклами и да тролиш, че познавам лично починали от ваксини и други с неврологични увреждания!!! Ако щат в концлагер да ме вкарат, предпочитам да остана жив и здрав!!! Познавам и такива, починали от коронавирус. Ама още от първата вълна. Е, и? При положение че изобщо не е ясно тези ваксини доколко предпазват какъв е смисълът доброволно да си купувам болест???
67
0
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Прав си, в Сърбия скарата е много вкусна, храната също
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
EЙ СЯ ГИ РАЗПЕРДУШИНИХА АЛБАНЦИТЕ !!!
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм ходил в тази държавица и няма да им ям чивапченцата! В Сърбия обаче съм ходил сигурно 100 пъти поне и техните кебапчета са най-вкусните на Балканския Полуостров! Сърбите няма да си оставят мaгapeто в калта! Един път Вучич опита да им наложи мерки и сърбите щяха да запалят Скупщината.Втори път едва ли ще опитат.
64
2
 
17
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
То цялата Македония е измислица като кромида_19. Закривай титовистан. Тези мерки граничат с див комунизъм!
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой би отишъл да се храни или е на почивка в тази пошла псевдодържавичка? РСМ е клоакатаа на Балканите, населението на РСМ е просто, простовато и комплексирано, живее мизерно , славят се само с това, че крадат и се кичат с чужда история
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е окей, докато държавите не почнат да вземат такива безумни решения! Дори най-хубавото нещо да са тези ваксини подобен начин на принуждаване на хората да се ваксинират граничи с фашизъм! И не ми казвайте само, че това било за доброто на неваксинираните.
61
0
 
15
 
! Отговори
наблюдател до 48 преди 2 години
То пък една държава имат северняците ама...
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луди...явно много искат в ЕС. Да ходят и да слушат европартизаните и либералите. Глобализмът се провали отдавна, но РСМ не са получили съобщение
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зарежете македонския въпрос. Скоро няма да има с кого да спорим.
58
1
 
4
 
! Отговори
Алибегов преди 2 години
Тия са много смотани. Тука няма кой да приеме такива мерки . Боко ми каза лично да не се притеснявам. Моите приятели от бранша и аз вършеем яко това лято. Най - силния сезон въобще. Печалбите са милиони...А чужденците впечатлени . Няма маски ,няма дистанция ,а на всичкото отгоре няма и вирус. Тия ще разберат ,че ги лъжат на запад ...Затова и бавно тук започнаха да " вдигат " бройките ...От 200 на 400 ..1000 ...До края на септември ще броим пачки..После може цяла зима да не работим
57
1
 
20
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
За ковид не знам, но хепатит в тия заведения с недоизмити прибори лесно се прихваща. Да сте чули някой да си проверява клиентите за хепатит?
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам там май скоро ще стигнат 100% ваксинирани.Там на ден се ваксинират по 20 000 човека,което е максимума което може да направят на ден.Те са 1,5 милиона жители.До момента са ваксинирани с две дози 500 000 човека там.
55
2
 
14
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
Супер . Тамън нема да се харчат пари за ресторанти .