Все по-малко възрастни и все повече млади хора се разболяват от COVID-19

Много родители не са сигурни дали да ваксинират децата си
14 авг 2021 22:00, Нели Христова
196
Все по-малко възрастни и все повече млади хора се разболяват от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Броят на новозаразените с коронавирус в Германия продължава да расте. Сред тях има все по-малко възрастни хора и все повече деца и юноши, които не са ваксинирани, а пациентите в болниците стават все по-млади.

Новите случаи растат от седмици, а най-сериозно е покачването на седемдневна база във възрастовата група между 10 и 34 години. При неваксинираните деца и младежи също се наблюдава увеличение в рамките на последните няколко седмици, докато при по-възрастните ситуацията е далеч по-спокойна. На седмична база има по около 60 нови инфекции на 100 хиляди души  сред децата и младежите на възраст между 15 и 24 години. При хората над 60 години този показател е едноцифрен.

Възрастта на пациентите в болница също спада

Средната възраст на хоспитализираните също спада. В началото на годината най-голям е бил броят на пациентите с Ковид, които са били на или около 77 години. През изминалата седмица тази възраст е спаднала до 48 години. Предполага се, че ваксинирането на по-възрастните тук също оказва сериозно влияние.

Много родители не са сигурни дали да ваксинират децата си. Това се дължи на няколко фактора, един от които е липсата на официална препоръка от страна на здравните власти. Освен това съществуват конспиративни теории, които се разпространяват в интернет, и които често са свързани с децата. Докато миналата есен в Германия се разпространяваше слухът, че деца са умрели заради носенето на маски, сега конспирациите най-често са по темата с ваксините. Това плаши родителите и води до конфликти в семействата. Пред “Тагесшау” германски тийнейджъри разказват за разправии у дома, защото те самите искали да се ваксинират, но родителите им не им позволявали.

Неясно остава каква част от хората се заразяват по време на престой в чужбина. Данните все още са непълни, здравните власти не могат да проследят и всички вериги на заразяване. Институтът “Роберт Кох” съобщава за 7 000 случая между средата на юли и 8 август, при които инфекцията по всяка вероятност е била пренесена от чужбина. Най-често са регистрирани нови случаи на Ковид-19 след престой в Испания, Турция и Косово. Около 26 000 души за същия период са се заразили в Германия.

Броят на тестовете намалява

Броят на лабораторните тестове за коронавирус в Германия намалява, докато делът на положителните проби се увеличава. За да се ограничи по-силното разпространение на вируса, е важно PCR-тестове да се правят и на деца, и на ваксинирани хора с леки симптоми, смятат от “Роберт Кох”.

Все по-малко тестове се правят и в лекарските кабинети в последните седмици. Според новия седмичен доклад, миналата седмица в лекарските практики са направени най-малко тестове на пациенти през тази година -  общо 588 404 PCR-теста.

Миналата седмица малко под четири на всеки 100 теста са дали положителен резултат, което е сериозно покачване в броя на положителните проби. Според последните данни, 98% от хората с положителен тест за коронавирус, са заразени с Делта варианта на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, научи най-после разликата между "се разболяват" и "се заразяват"! Тогава заглавието и първото изречение от статията ти няма да са в конфликт. Или го правиш нарочно?
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много гнусно заглавие съчинено от изчадиата на ада.
156
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
159 ми прилагат им лекарства, но дори и за болни медицински лица не се стараят, ако не даваш зор да влезеш в болница, ако си много зле, ти казват по-добре вкъщи да си седиш . Всеки гледа на него да му е добре. Другите болести не са важни, но и болните с Ковид, при тях не се влиза много, много. По телефона не им се следи състоянието, ако са вкъщи. Но бонусите бяха на лице. Много хора не биха умрели, ако бяха получили лечение в болница, а не вкъщи.
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А едни санитарки си пишат ДМС за корона и никой не ги проверява.
154
4
 
1
 
! Отговори
Риск преди 2 години
*** антиваксъри. Решението си е тяхно, рискът също.
153
2
 
8
 
! Отговори
Баба Марта преди 2 години
Не съм си и представяла такова падение на лекарското съсловие! Не лекуват нищо друго освен Ковид, а и като погледнем колко починали има от Ковид, се питам: лекуват ли го изобщо? Отказват лекарска помощ на другите сериозно болни и затова има толкова много свръхпочинали в сравнение с други години. Време е да се засрамят и или да започнат за лекуват по учебниците, по които са учили, или да си намерят друга работа и да отстъпят място си на лекари, които ги е грижа за хората!
152
3
 
14
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До 150:,, Пилците се броят на есен" са казали старите хора... Мониторинга на ,, проблемите" след ваксинацията показва, непрекъснато покачване на нежелателните ефекти... За тези, след 4, 5,6 до 10 години и петорно боцйане не ми се мисли...
151
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората ако се усетят че ги будалкат жив политик и банкер няма да остане... След тях журналисти, лекари, дето мамят, звезди, дето рекламират вируса
150
4
 
20
 
! Отговори
възрастен преди 2 години
Ето - още една причина да НЕ се ваксинирам!!!
149
6
 
25
 
! Отговори
Герп..о..копач преди 2 години
Искам да се обърна към авторката на статията, че скоро ще има възмездие не само за главните виновници за така нар. пландемия, но и за всички *** от медиите които срещи малко пари продадохте и майките си.Скоро Ада ще дойде за вас....
148
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 71Жалко че не знам корейски с удоволствие бих живял в Северна Корея или Беларус а вие си живейте в демократичните свинарници.
147
20
 
10
 
! Отговори
РАЗБОЛЯВАТ СЕ! преди 2 години
В градския транспорт е пълно с нагли и про.сти хора, които си слагат маските само на устата, а носът им остава отвън маската. Ако такъв човек е заразен с вируса, той през носа си заразява останалите с непокрит от маската нос. Ако е здрав, сам се заразява с вируса, от други, които като него не си покриват носа, а само устата. Така голяма част от заразените са жертва на прос.тотията и фалшивото самочувствие, а във всяко превозно средство запис предупреждава: маската да покрива носа и устата.
146
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащат допълнително на парче с корона. Пишат едни ведомости и си докарват по 500 лева над заплатите. Никой не контролира ведомостите. Познайте дали "регистрираните" случаи няма да скочат още, след като разшириха кръга на лицата, на които да се плаща.
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 175 Не знаех, че си оставяш телефона, като ходиш в храстите. А и в храстите може да има камери, между другото. Еколозите как снимат мечките, според теб?
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173.......Пак ще те изчислят, ако решат. Камери има навсякъде. А като си оставиш телефона, ще станеш и подозрителен. Не е лесно да си параноичен.
143
12
 
15
 
! Отговори
До антивакситата преди 2 години
Тия дето си мислят, че във ваксините имало чип - вие колко безплатни планове за мобилен телефон сте виждали бе? Що си мислите, че сега някой ще ви плаща, че да ви следи малоумието?
142
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 169"Така и не разбраха някои хора, че ваксините не пазят,".... под "някои хора" разбираш целият цивилизован свят?
141
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не разбраха някои хора, че ваксините не пазят, нито тях нито близките им. Кой производител го е твърдял? За какво ви карат да подписвате декларации, че се ваксинирате изцяло на своя отговорност? Просто формалност, мей би. За тях това е печалба, а за вас неоправдан риск.
140
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 166....Най-големият ви враг е плиткият ви ум.
139
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 140"Така, че ако сега ваксинираните могат да имат деца, не се знае дали ще имат внуци.".......Хайде, още повече отдалечихте вредните последици от ваксините. Неграмотни празнодумци.