България вече е в оранжевата зона

14-дневната заболеваемост достина 113 на 100 000 души.
16 авг 2021 17:00,
93
България вече е в оранжевата зона
Снимка: Pixabay

България вече е в оранжевата зона по разпространение на коронавируса. В половината области заболеваемостта е над 100 на 100 000 души.

На този фон от здравното министерство ще поискат удължаване на извънредната епидемична обстановка и след 30 август, съобщи заместник-министър Александър Златанов пред БНТ.

Той допълни, че до дни се очаква да започне дискусия за евентуални по-строги мерки срещу COVID-19. Д-р Златанов припомни, че всяка област може да реши дали са затегне противоепидемичните мерки.

Още по темата
Под 30% са заетите легла за лечение на неусложнени пациенти и настанените в интензивни отделения.

Обсъждат се няколко варианта за началото на учебната година в условията на епидемия.

Прогнозата на зам.-министър Златанов е, че учениците ще тръгнат на училище по график и ще редуват присъствени и онлайн часове.

Най-висока е заболеваемостта в Бургас – 183 на 100 000 души, в София тя е 148 на 100 000. А средно за страната 14-дневната заболеваемост достигна 113 на 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна дискусия, само дето всички, които познавам, които минаха този вирус даже не са разбрали, че са го минали. Това си е обикновен грип. И както и при обикновения грип някои хора го карат по-тежко поради други заболявания или генетика. Също - хванал съм няколко пъти властите в лъжа, когато пишеха, че определени отделения са пълни с болни хора, а аз с очите си видях в отделението двама човека и няколко медицински лица. Допълнително диктаторско налагане на ваксина, става доста подозрително.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тромби от ваксината стават 1-2 на милион и то от векторните. Затова пък от болните от ковид, всеки втори получава тромб.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 Ами ако си изкарал вече вируса леко? Пак ли да се страхуваш повече от вируса, отколкото от тромби от ваксината? Освен това, ако го караш леко, това значи, че си в добро здравословно състояние и не се очакват изненади при повторна инфекция. Обаче от ваксините не се знае какво може да се очаква и там може да закъсаш при всякакво здравословно състояние. Така че рискът става неоправдан.
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е само лек полъх, погъделичкване, в сравнение с това, което прави ковид заболяването. Ако ги е страх от странични действия на ваксина, то от болестта трябва да напълнят гащ....те от страх.
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 Ама продължи си мисълта де, не се спирай на средата! В този ред на мисли трябва да продължиш с "ако ваксината предизвика тромб, кой е виновника, ако запуши съд в мозъка на 30 годишен и предизвика инсулт, кой е виновника?! Ако запуши съд в бъбрека и човекът умре от бъбречна недостатъчност , кой е виновника? Бъбрека или ваксината?" Така де! Не става уж да гледаме, ама и да мижим за това, дето не ни харесва!
72
8
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Искам да кажа, че ако можеха да контролират чрез ваксини, можеха да използват морбили например , или друго, и без това възникват огнища всяка година/ от ромските махали/. Няма нужда да се измислят "несъществуващи" вируси и "фалшиви" ваксини.
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е проблемът, че ковид предизвиква увреди в органите поради васкулита, който се развива. Ако белият дроб стане на каша от ковид, кой е виновника? Ако запуши съд в мозъка на 30 годишен и предизвика инсулт, кой е виновника?! Ако запуши съд в бъбрека и човекът умре от бъбречна недостатъчност , кой е виновника? Бъбрека или вируса? Никак не са ви ясни нещата, ама никак!
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувал ли си , че ковид предизвиква инфаркт, инсулт и тромбози на кръвоносните съдове? Ако ковидът е причинил инсулт, естествено, че ковид е причина за смъртта.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога великите бг математици направиха прогнози за цялата 2021г., че сме договорили по 3 игли на калпак? За 210 мил.евро? Колко още ще ни подценяват?
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68 - а ти да си чувал някъде някой да налага насила ваксината против морбили? Аз нямам такава поради ред причини. Но никой не ми е искал морбилиев паспорт, за да вляза в ресторант. А морбилите са много по-сериозно заболяване от настинка с кашлица. Още ли смяташ, че някой наистина се е загрижил за твоето здраве?
67
2
 
14
 
! Отговори
Циркаджий преди 2 години
Оранжево небеето, оранжево мореето, оранжеви китаари, оранжево звънят.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам, че има един куп безсимптомно "болни". Освен това видях близък да бъде записан починал от ковид, а той почина от инсулт. Бягай нанякъде ...
65
7
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
И как точно ще ти контролират? А досега що не ви контролираха чрез ваксината против морбили например?
64
3
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
А ти видя ли, че не са ваксинирани?
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61 "Колко ли трябва да си наивен, да проповядваш, че ще оцелеят само африканци..." --- Слънчице, ти ако си работодател и решиш да съкращаваш персонал, от кого ще се отървеш първо: от окъсаното африканче, което ти копае диаманти за без пари или от чиновника от богатата държава, който само пие кафе по цял ден и има претенции до небесата?
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61: Ти видя ли като ги ваксинираха тези всичките?
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
61 - няма да измрат, защото никой не иска да си загуби робите. Въпросът е всички да са под 100 % контрол. Не знам защо не можете да го разберете. Ако ваксините бяха добри, никой нямаше толкова да се напъва да ги пробута и да измислят не знам си какви ограничения само и само да те принудят. Както и в рекламата - най-големи усилия се хвърлят за калпавите продукти, защото хубавите се купуват без усилия.
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е истина , че още има секта, която проповядва и отрича вируса. Друга секта пък проповядва "естествен имунитет" . Друга пък отрича ваксините и подозира грандиозен заговор ! Нещастници!
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече 4 милиарда души са ваксинирани! Смятат ли господата антиваксъри, че 4 милиарда души от най-богатите и проспериращи държави ще измрат? Колко ли трябва да си наивен, да проповядваш, че ще оцелеят само африканци, роми и шепа българи? И какво биха правили те сами на Земята!
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайте предвид, че тия всичко пишат на измисления си вирус, така че като стане по-студено и половината от населението хванат настинка и почнат да подсмърчат (както става всяка нормална година) ще обявят армагедон.