Предлагат на 16 и 17-годишните в Англия първа доза ваксина

Във Великобритания са в сила нови правила за имунизираните
16 авг 2021 09:45, Елка Василева
17
Предлагат на 16 и 17-годишните в Англия първа доза ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания от днес влизат в сила нови правила за имунизираните. Британците със завършен ваксинационен цикъл вече няма да се самоизолират, ако са били в контакт с човек с положителна проба за COVID-19. Правителството обяви, че на всички 16 и 17-годишни в Англия ще бъде предложена първа доза ваксина.

Правилата за напълно ваксинираните и младите хора под 18 години се променят от днес. За тях повече няма да важи изискването да се самоизолират за 10 дни съгласно схемата за тестване и проследяване при контакт със заразени, предаде БНР.

Още по темата

Бизнесът изрази сериозна загриженост от недостига на персонал и празните рафтове по магазините, което принуди правителството да вземе мерки. Повече от три четвърти от населението вече е с две дози срещу COVID-19 и правителството залага много на успешното масово ваксиниране, за да вдигне и малкото оставащи ограничения.

Междувременно 16 и 17-годишните в Англия ще получат възможност да се регистрират за първа доза до 23 август, съобщиха от министерството на здравеопазването. Здравният министър Саджид Джавид заяви, че това ще даде на тийнейджърите две седмици за изграждане на имунитет преди подновяването на училищните занятия през септември.

Децата между 12 и 15 години, които имат здравословни проблеми, също ще получат покани за ваксиниране. За разлика от възрастните на младите хора обаче няма да бъде насрочване дата за втора доза.

За последното денонощие са регистрирани 26 750 нови случаи на заразявания и 61 жертви.

По данни на правителството ваксините са спасили живота на около 84 600 души и са предотвратили заразяване на 23,4 милиона други.

89% от пълнолетните британци са с първа доза, а 77 на сто и с втора доза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу 100 милиарда паунда,бих се замислил,но на сутринта ще съм размислил и отказал факсиниране,разбирайки кой и как се е загрижил тъй дълбоко за моето здраве.
13
0
 
2
 
! Отговори
бай Шиле Кантара преди 2 години
първата ваксина задължително преди първият кекс
12
0
 
16
 
! Отговори
Саджид Джавид преди 2 години
Здравният министър Саджид Джавид - много британско звучи. Ха ха ха!
11
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
"Талидомид препаратът против сутрешно гадене, който води до раждането на хиляди бебета с малформации" - Първо пуснат в Англия
10
0
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Нека БХК като стожер на "онеправданите" роми и борец за човешки права, да се заеме със сто процентовата ваксинация на братята ромеи. Когато ги ваксинират - тогава да "мислят" за нас.Аз лично дарявам и трите ми се полагащи ваксини за горките хора от малцинството.Нека бъдем християни и хора преди всичко.Дарявам безвъзмездно-нека те са първи, а мен не ме мислете.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото не си го слушал Б. Джонсън кви ги дрънка. Конспираторите бледнеят пред него! Положението там може да става само по-лошо.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 16-годишните мъжкарчета да им слагат първа и втора и игла директно в едната топка после в другата.
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По случайност До 4 Анонимен Защото в България изринаха правителството и вече всичко се оправи! Сега вече ще даваме акъл и на англичаните! Големи всезнайковци сме българите!
6
0
 
7
 
! Отговори
Лилавите в Бг на 16 преди 2 години
имат по 3, 4 деца.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХА ДЕМАСКИРАТ СЕ И ВЕЧЕ НАГЛЕЯТ! А С ТОВА ЗАТВАРЯНЕНАКРАЯ СЕ УПЛАШИХА, ЧЕ НЯМА ПЕРСОНАЛ И СТОКИ!!! А ЗАЩО СЛЕД 2/3 ВАКСИНИРАНИ Е ПАНИКА? НАЛИ ПРИ ТОВА КОЛИЧЕСТВО ТРЯБВАШЕВ ВЕЧЕ ДА Е ОВЛАДЯН ВИРУСА?
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А СЛЕД МЕСЕЦ - И НА 15 И 14 ГОДИШНИТЕ...
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не си изринат правителството и не вземат нещата в свои ръце, няма да се оправят.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това малко като Израелската статистика, уж бяха над 86% в израел вакснати и месец по късно съобщиха че само 58% са боднати и аиде на трета доза. Що ни баламосват?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те там протести имат срещу ваксите ама скоро ще са бинтове.