Децата с коронавирус от морския лагер са в добро състояние

Били неразположени, с главоболие, хрема, болки в гърлото
17 авг 2021 10:27, Петя Славова
24
Децата с коронавирус от морския лагер са в добро състояние
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като се върнали от морски лагер в Приморско бе регистрирано огнище на деца с коронавирус. Те са общо 36 и са от Математическата гимназия и от езиковите гимназии в Пловдив. Учениците са на възраст от 15 до 18 години.

Началникът на отдел "Противоепидемичен контрол - РЗИ Пловдив" д-р Милена Панайотова съобщи пред на БНТ, че децата са добре и са на домашно лечение. Те са с леки симптоми. Карантинирани са всички контактни на децата.

Още по темата

Панайотова уточни, че първите случаи са установени в края на месец юли. Децата са летували на смени от по седем дни в три различни хотела. На първите установени случаи сред децата вече е изтекла карантината и те са здрави. Летували са в Приморско.

Трудно е да се каже кое е огнището, тъй като в курорта са пребивавали деца от различни училища в страната, били са заедно, ходили са на дискотека, допълни началникът на отдел "Противоепидемичен контрол - РЗИ Пловдив".

Симптомите на децата са били неразположение, главоболие, хрема, болки в гърлото. Сред заболелите няма ваксинирани.

Интересът към ваксинацията сред тийнейджърите е доста слаб, както и сред останалите възрастови групи, подчерта д-р Панайотова. Тя призова хората да се ваксинират и съобщи, че заразените с COVID-19 в Пловдив днес са 182-ма души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 номер Вие за какви грехове и отврат пишете? Явно изобщо не разбирате накъде вървят нещата. Молете се онлайн обучението да ви е проблема!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 15 - е нали зимата го разнасяха на дядо си и баба си и за това бяха дистанционно, според вас само са го разнасяли или са го и минали, голям зор децата да учат дистанционно като им се вменяват какви ли не грехове, отврат
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя летен грип и аз го изкарах, но понеже не отидох на лекар и на изследвания, не мина в графа ковид
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обявяват нулева учебна година, след като от морски лагер се връщат с ковид, не ми се мисли какво ще е когато са в класните стаи.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се радвам, че като бях малък нямаше тестове и ковид. Представям си колко травмиращо щеше да е всеки път като имах температура, болно гърло и хрема да ме водят на тестове и да треперят да не би да съм се заразил с ковид. Сега сигурно е ужасно за родителите. Нито едно дете не бива да има хрема, че по новините ще го пишат и всички ще треперят покрай него от страх.
13
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Нищо неочаквано - още от началото на тази епидемия се видя, че по-младите изкарват леко заразяването, а умират по-възрастните. Сега само потвърждават, че децата са добре. Лошото е, че покрай децата се заразяват и всички останали, а не всеки от останалите ще оживее.
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
......неразположение, главоболие, хрема, болки в гърлото. Мноого страшна "зараза", скачайте под леглата.
11
8
 
13
 
! Отговори
Не може да бъде преди 2 години
То малко останаха да не разбират,че децата и на 99% от "болните" са в добро състояние.Малко са Ковидиотс ама са вресливи и им се наливат яко пари.
10
2
 
13
 
! Отговори
Пандемик преди 2 години
Трябва да се говори за "заразени" деца, щото скоро ще искаме да ги "ваксинираме".
9
7
 
15
 
! Отговори
Даа преди 2 години
С други думи, нищо им няма.
8
3
 
10
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Като кораба в Бургас,а ? Било експлозия от корона на кораба,но никой не е слезнал от него. Важно да е плашиме бабите и дядовците да ходат маскирани по жегите да погинат от инфаркти.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, потрес! Деца с хрема и болки в гърлото, каква елинска трагедия! Бърже ги наблъскайте с графен, спасете ги от невижданата напаст! Кога е било дете да се разхремави? Каква гигантска беля ни сполетя!
6
6
 
7
 
! Отговори
Тъй де преди 2 години
И какво ни интересува, че били добре.
5
0
 
25
 
! Отговори
Били Ваксаджията преди 2 години
Е кво плашене е това сега? Като са добре, платете на някое дете за фотосесия в някое интензивно, ще го опашете с тръби, там машинки, монитори ще наредите и ще снимате! Хем то ще е доволно да си спечели парички, хем вие ще дръпнете с плашенето!
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога летният Грип стана курона вирус. Къде отидоха Гриповете не ги пускат вече от лабораториите ли. Вече година и половина няма грип. Докато преди чак калифорнииски грип пристигаше с телепортация от кравария. Ваштамакядебнемфостенцата.
3
7
 
30
 
! Отговори
Защо триеш? преди 2 години
"Симптомите на децата са били неразположение, главоболие, хрема, болки в гърлото" .....и доктор Панайотова "призова да се ваксинират" - АМА ЗАЩО????? За да го карат "леко" АМИ ТЕ ГО КАРАТ ЛЕКО БЕ!!!! Всички ли са ненормални, или тия пари от мегафарма са толкова сладки??
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което води неизбежно до извода, че тоя вирус си съществува от години. Въпрос на тестове и най-вече на платена пропаганда е да се вдига шум, за да участва народът в безплатен здравен експеримент, организиран от световната фарма мафия. Ако не знаех есента за него и не се бях тествал, и аз нямаше да знам, че го имам. С едната кашличка и отпадналост - това го карам по 1-2 пъти ежегодно от както се помня. Смешници.
1
7
 
23
 
! Отговори
По Шекспир преди 2 години
Много шум за нищо