Германия реши: Препоръчва ваксинацията на всички над 12 години

Предимствата били повече от рисковете, обясняват експерти
17 авг 2021 21:05, Петя Славова
109
Германия реши: Препоръчва ваксинацията на всички над 12 години
Снимка: БГНЕС

Постоянната имунизационна комисия в Германия вече препоръчва ваксини и на тийнейджърите между 12 и 17 години. Както бе заявено - предимствата са повече от рисковете, предава "Дойче веле".

След анализ на данните от имунизационната програма в САЩ, където вече бяха ваксинирани почти 10 милиона деца и юноши, Постоянната комисия по ваксинациите в Германия препоръча и имунизирането на децата над 12 години. Анализът е позоволил да се направи надеждна оценка на рисковете от ваксината във въпросната възрастова група: "Съгласно последните научни данни, предимствата от ваксината са повече в сравнение с риска от много редки странични въздействия", съобщава комисията.

"Ще те измъчвам, докато умреш": искат да убият лекар, защото не желае да лекува хора, които отказват да се ваксинират.

Още по темата

Нейната официална препоръка за ваксиниране на децата и юношите още не е факт, възможни са някои дребни допълнения и промени. С тази препоръка ще бъде коригирана предишната позиция на Постоянната комисия, според която трябваше да се ваксинират само деца и юноши с предходни заболявания.

В същото време комисията подчертава, че ваксинацията на тийнейджърите в никакъв случай не бива да се превръща в предпоставка за участие в социалния живот. И тя ще продължи да се извършва след изричен инструктаж от страна на лекар за ползата и потенциалните рискове.

"Фактите говорят в полза на ваксинацията"

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан приветства новата позиция на Постоянната комисия като "добра новина". "Подрастващите и техните родители вече разполагат с ясна научна препоръка да вземат решение в полза на имунизацията. Фактите говорят в полза на ваксинацията, разполагаме освен това с достатъчно ваксини за всички възрастови групи", каза министърът. Според Шпан ваксинирането може да започне още тази седмица.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА още в края на май даде зелена светлина за ваксинирането на подрастващите в групата 12-15 години с ваксината на BioNTech/Pfizer. А през юли допусна и ваксината на Moderna за подрастващи под 18 години.

Над половината германци са напълно ваксинирани

Имунизационната кампания в Германия продължава да върви с много добро темпо. Броят на хората, получили и втора доза, бързо се увеличава. Напълно ваксинирани вече са 47,6 милиона души в Германия или над 57 процента от населението. Поне една доза вече са получили над 52 милиона - или повече от 63 на сто от живеещите в страната. Министър Шпан благодари на всички участници в имунизационната кампания за техните усилия. "Всяка ваксина е важна" - написа Шпан в социалните мрежи.

Междувременно се множат сведенията, че числеността на ваксинираните хора в Германия е дори по-висока от официалната. Най-напред съобщиха този факт от Института "Роберт Кох", след което той беше потвърден от представително проучване на общественото мнение, проведено от авторитетната агенция "Инфратест димап".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
---и с народа, който последва Фюрера!
56
4
 
16
 
! Отговори
17 преди 2 години
Следете Робърт Малоун - изобретателя на иРНК технологията в Туитър. Той е твърдо против всеобщата ваксинация и дори наскоро си лекува пост-Ковид синдрома с ивермектин. Само за 3 дни си излекувал остатъчната кашлица, с която се събуждал всяка сутринт от февруари насам. Следете тоя човек, пише много интересни неща - неудобни на вакс-фанатиците.
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията в Австралия не е доброволна. Отнемат децата и не позволяват на родителите дори да присъстват. Ако това не е тирания, не знам какво друго е.
54
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия спретнали масова ваксинация на деца днес. Доброволна де. Имало три колабирали и две в кома... Не знам какви зомбита трябва да са тия родители!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под 12 като заразявали какъв бил ефекта..Като си ваксиниран и като заразяваш какъв е ефекта?
52
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност риска от ваксините за децата е много по-голям.отколкото риска да изкарат тежък Ковид,който почти е сведен до нула.Само риска от миокардит/перикардит е едно на хиляда.Роберт Малон-инвентора на РНК технологията предупреждава ,че има много рискове -от левкемия,неврологични и автоимунни заболявания
51
15
 
6
 
! Отговори
Миро пачата преди 2 години
Тук като гледам всички съм ги опъвал а антиваксърите по няколко пъти.Като ги гледам им е харесало и пак се бутат ама курваляците вече ми омръзнаха.
50
10
 
13
 
! Отговори
НОВОТО НОРМАЛНО преди 2 години
До Сократис "да се измислят несъществуващи заплахи и да се преписват на РНК ваксините" - примерно изчислената като 200 пъти по-голяма вероятност от миокардит при децата след набучване с експерименталната терапия? Сърдечно заболяване, което оставя пожизнени увреждания на сърцето? За болест, която за децата е хрема? С ваксина, която нито ги спира да се разболяват, нито да разпространяват вируса?
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сократис - на теб най-добре направо да ти модифицират една химиотерапия и да ти я приложат срещу ковид?
48
37
 
12
 
! Отговори
Сократис преди 2 години
Дали някой ще се ваксинира си е негов проблем, но да се измислят несъществуващи заплахи и да се преписват на РНК ваксините е безотговорно и престъпно! Редно е институциите да се заемат с антиваксърското свободно творчество, а не само да се чудят, защо хората не се ваксинират.Този вид ваксина е разработена преди почти 20г като противоракова и успешно се прилага като профилактика при определен онко-риск.Сега е модифицирана и срещу Ковид.Това е и причината за бързото й разработване.
47
5
 
33
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Първо започнаха с хора над 65год., после над 35.. после 20.. сега 15 :). Другата зима ваксината за ковид ще е в задължителния ваксинационен паспорт на бебетата. Мама и тати разписват, че те ще са виновни ако нещо им се случи с бебето и го боцкат.
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 съвета е да се ваксинират децата с проблеми, не всички деца. Но разбира се и тези които искат или родителите им смятат, че е правилно, т.е. имат някакво заболяване но не са го оповестили. Така е в Германия, в САЩ и Англия. Мисля, че схващаш разликата.
45
3
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Не бе не разбираме. Не разбираме що се опитваш да ни моташ. И що не четеш повечко.
44
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха вредни ваксините никое правителство нямаше да нареди да се ваксинират децата. Светна ли ви?? В иРНК ваксините вирус няма. Няма как да бъдеш заразен. Има сигнал- ангиген към имунната система да подготви армията. За разлика от класическите ваксини по старата технология , няма нито убит, нито жив, нито омаломощен вирус. Схващате ли?
43
24
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Гордея се с родината си :)
42
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За същата Германия, която правеше експерименти в концлагерите ли говорим? За оная Германия, която използваше робски труд в затворите за да продава евтини продукти? За Германия в която слагат хормони в пилетата и предизвикват преждевременно пубертет? Ако говорите за тази Германия, ще кажа, че ни най малко не ме изненадвате!
41
5
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ГЕРМАНИЯ-ПРЕ ПО РЪЧ ВА-ПРЕПОРЪЧВА А НЕЗАДЪЛЖАВА.
40
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи жалко за Германия!
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е от доиче веле хич не вярвайте!
38
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия какво ни интересува? Там все едно,че талибани управляват. Решили,че ползите били повече от вредите. На базата на колко годишни научни изследвания на вакснати го решиха това?!?!