Германия реши: Препоръчва ваксинацията на всички над 12 години

Предимствата били повече от рисковете, обясняват експерти
17 авг 2021 21:05, Петя Славова
109
Германия реши: Препоръчва ваксинацията на всички над 12 години
Снимка: БГНЕС

Постоянната имунизационна комисия в Германия вече препоръчва ваксини и на тийнейджърите между 12 и 17 години. Както бе заявено - предимствата са повече от рисковете, предава "Дойче веле".

След анализ на данните от имунизационната програма в САЩ, където вече бяха ваксинирани почти 10 милиона деца и юноши, Постоянната комисия по ваксинациите в Германия препоръча и имунизирането на децата над 12 години. Анализът е позоволил да се направи надеждна оценка на рисковете от ваксината във въпросната възрастова група: "Съгласно последните научни данни, предимствата от ваксината са повече в сравнение с риска от много редки странични въздействия", съобщава комисията.

"Ще те измъчвам, докато умреш": искат да убият лекар, защото не желае да лекува хора, които отказват да се ваксинират.

Още по темата

Нейната официална препоръка за ваксиниране на децата и юношите още не е факт, възможни са някои дребни допълнения и промени. С тази препоръка ще бъде коригирана предишната позиция на Постоянната комисия, според която трябваше да се ваксинират само деца и юноши с предходни заболявания.

В същото време комисията подчертава, че ваксинацията на тийнейджърите в никакъв случай не бива да се превръща в предпоставка за участие в социалния живот. И тя ще продължи да се извършва след изричен инструктаж от страна на лекар за ползата и потенциалните рискове.

"Фактите говорят в полза на ваксинацията"

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан приветства новата позиция на Постоянната комисия като "добра новина". "Подрастващите и техните родители вече разполагат с ясна научна препоръка да вземат решение в полза на имунизацията. Фактите говорят в полза на ваксинацията, разполагаме освен това с достатъчно ваксини за всички възрастови групи", каза министърът. Според Шпан ваксинирането може да започне още тази седмица.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА още в края на май даде зелена светлина за ваксинирането на подрастващите в групата 12-15 години с ваксината на BioNTech/Pfizer. А през юли допусна и ваксината на Moderna за подрастващи под 18 години.

Над половината германци са напълно ваксинирани

Имунизационната кампания в Германия продължава да върви с много добро темпо. Броят на хората, получили и втора доза, бързо се увеличава. Напълно ваксинирани вече са 47,6 милиона души в Германия или над 57 процента от населението. Поне една доза вече са получили над 52 милиона - или повече от 63 на сто от живеещите в страната. Министър Шпан благодари на всички участници в имунизационната кампания за техните усилия. "Всяка ваксина е важна" - написа Шпан в социалните мрежи.

Междувременно се множат сведенията, че числеността на ваксинираните хора в Германия е дори по-висока от официалната. Най-напред съобщиха този факт от Института "Роберт Кох", след което той беше потвърден от представително проучване на общественото мнение, проведено от авторитетната агенция "Инфратест димап".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Гледам има много знаещи. Та пак да питам. Уши, лекува ли тази ваксина. Там някъде в данните, има ли някой, да му е пораснала коса.
36
2
 
5
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Ако желаете България да се оправи и да бъди реално - българска и да се дава път на българското в България, тогава издигнете Живко от Варна да управлява България ! България е мястото на нас - българките и българите !
35
2
 
10
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
До кога България ще бъди ромска, турска, американска и немска ?България трябва да стани българска ! Не й отива да е друга !
34
4
 
26
 
! Отговори
. преди 2 години
Гестапо ряпа да яде!!!
33
4
 
32
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
33: Нали за ваксината го повтаряме непрекъснато. Ваксината е това, което заразява. Прави набодения на контейнер за заразяване. А той си ходи, като надут пуяк.
32
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33, май нещо не сте си взел хапчетата. Погледнете Великобритания, там сега отминава Делта-вълната, населението е ваксинирано над 70%. На практика разликата с предните вълни е, че няма смъртност, въпреки че броят позитивни е много близък до предходните вълни. В Израел е същото, на практика имат вълна на половина на предната най-висока, а смъртност 10 пъти по-ниска. САЩ е по същия начин, Германия също бележи покачване на случаите, още е в началото на вълната, но смъртността пада.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте безплатните ваксини и безплатното лечение, тези точат касата, никакво лечение, Мангъра каза чайчета , а те са си направо безплатни.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и бебета
29
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно не разбирам, защо *** се смятат за умни и образовани. Не забелязвате ли, че световната тенденция е, да се ваксинират лекари, инженери, учители, учени - физици, химици, математици. Само най-ниските слоеве на обществото си мислят, че са по-умни и категорично отказват, няма лошо, аз съм за напълно доброволно ваксиниране и не смятам, че трябва да се ограничават хората, които не искат да се ваксинират. Но наистина ли вярвате, че ако измрат тези учени хора, ще водите познатия ви живот.
28
9
 
35
 
! Отговори
Фактите Говорят преди 2 години
Нали Следвахме Науката?! Та коя Наука следва Правителството на Меркел, защото според Израел - шанса да се разболееш от Делта-КОВИД е 700% по-голям, ако си Ваксиниран?! Също, така последната публикация в Лансет, показва че, Ваксинираните имат 251 пъти Повече Вирусна концентрация от Делта-КОВИД от НеВаксинираните!! И двата научни резултата показват, че Ваксината Поврежда Нормалният Имунен Отговор срещу Делта и увеличава риска ти да Умреш!!!!
27
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я мислим дека, антиваксърите ще се куртулишат по бързо, а на бас.
26
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в Израел бяха над 80%, пък после писаха 58%. Масова дезинформация
25
12
 
12
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
заливам се от смях... нямам търпения Ваксините да почнат да дават резултати... отново в Европа ще останем само тези с Много Висок Коефициент на Интелигентност - нещо като Супер Раса от Арийци...
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей я да уточнят точноте рискове! И да се дава под съд производителя.
23
4
 
46
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Преди 3 часа викам на жената: -Искаш ли да пийнеш една мастичка? Тя ме изгледа и вика -Ти пък, откъде на къде ти дойде на акъла... Добре де, викам-А сега ти питай мен! И таман преди малко ме попита за трети път ама отказах бе-стига толкоз, за да има за по-дълго... Инак откак дойде тоя вирус, имам повече маски отколкото *** бе, ама не ги нося-маските де.Вчера в аптеката аптекарката вика що съм без маска, питам я същото и вика-нали съм зад стъклото Ееее ами аз къде съм бе? Аптекарска работа бе...
22
6
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
864~66г.- покръстване. От 1396г. до 1878г.- покръстване. 1984-89г- покръстване. От 13 март 2020г - покръстване.
21
4
 
39
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Време е Руснаците па да влезнат в Берлин...Много се разпищолиха...))
20
5
 
43
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
***, нали трябваше да има 70% ваксинирани за имунитет. Сега и на децата ли искате ваксина. На бременните жени, през пъпа ли ще ваксинирате детето. Или .....
19
6
 
45
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Расистииии, как така над 12 години? Трябва над 12 дена! Ваксата е кивота на живота! Трета, четвърта, пета игла, после след 5-та игла - направо с абокат, прикачен към компютъра! За най-навременно ъпдейтване на чудодейния джус.
18
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните също заразяват. Уж де. То няма пандемия. Сами се омотаха в лъжите си.