Готови ли са общинските болници в София за новата ковид вълна?

Антон Койчев: Здравеопазването издържа теста на кризата
Обновена: 17 авг 2021 22:30 | 17 авг 2021 22:29, Веселина Йорданова
31

Готови ли са общинските болници в София за новата Ковид вълна?

"Готови са, подсигурени са финансово, логистично и с апаратура. Столичното здравеопазване издържа теста на Ковид кризата". Това заяви председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Нашите болници дадоха своя принос и заедно с националните структури бяха болниците с най-много легла. В момента трябва да увеличим темпа на ваксинацията. Антиваксърската кампания е доста несъстоятелна. Трябва и добра информационна кампания. В света са вече над 3 млрд. ваксинираните. При ваксинираните по-леко минава, по-малко са усложненията. Но нито забранителните мерки са удачните, нито стимулирането, тъй като е морално неиздържано човек да бъде стимулиран парично, за да се грижи за собственото си здраве", категоричен е д-р Койчев.

Относно новата Ковид вълна, медикът успокои.

"Няма основание за паника. Ще има покачване на болните, ще има вероятно четвърта вълна, но няма да е толкова тежка. Резултатите в цяла Европа бяха такива, заради големия брой възрастни, с тежки заболявания, които изтощиха здравните системи на някои финансово стабилни държави", смята той.

Д-р Койчев коментира и упреците на президента за несправянето на ГЕРБ с Ковид кризата.

"Всеки може да допусне грешки, но много от факторите бяха непредвидими. Безспорно е имало неща, които  можеха да бъдат по-добре, но имаше и  такива, които бяха направени добре. Важно е сега как ще се справим. Трябва да се подсигурят средства за хората на първа линия. Дали актуализация на бюджета или ще намерят от друго място пари, няма значение, важно е  да се направи. Колегите очакват от здравната система да подсигури всичко, което е необходимо", подчерта още той.

И даде своята оценка за политическата ситуация в страната.

"На моменти губя вяра в здравия разум, но съм оптимист. Сега изразходваме енергия, за да разследваме какво е станало на протеста, да, важно е, но животът и здравето на хората излизат на дневен ред. Математиците гледат на хората като бройка, но е важно колко са тежко болните. Математиците трудно могат да изчислят колко ще са тежките случаи, а това е големият проблем, те оказват натиск върху здравната система. Макар и бавно обаче, ние се доближаваме до колективен имунитет. И не вярвам 4-тата вълна да е с такава сила", отбеляза медикът.

И посочи своите решения на политическата криза у нас.

"Не смятам, че парламентът се е изчерпал и не трябва с лека ръка да зачеркнем представителната парламентарна демокрация в България. Суверенът невинаги е достатъчно мъдър и той избира по-скоро емоционално", смята председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ГЕРБАнтон Койчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ковид вълната,готова ли е да влезе в тези опърпани сгради,с екип от озвеreli бели хиени,които с рентгеново око претърсват джобовете на хората.Дори една превръзка се връзва на10 лв.Безплатно лечение...
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все повече семейства загубиха хора в пандемията. Антиваксърите губят почва
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1000лв на пътека,че и потривали ръце??Шофьор на тролей с 3000 лв заплата основна заплата,но не потрива ръце. Продавачка в Лидл с 2000 лв заплата и гя не потрива ръце. Тия с 500евро ,потривали,, ръце??! Егати мушморока си, щом 500 евро са ти мираж. Че то една ромка с 3 чавета взема 1000 лв деЦки. Колата да си ремонтираш вадиш 1000 лв без да ти мигне окото. Жалки тролчета фигурантски.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е слаба работа, а мерките са по-опасни от него. Стойчо Кацаров го каза на поне десет интервюта.
23
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Готови са колкото зимата са готови за снеговалежи, лятото за градушки и пожари, почивните дни с ремонта на пътища и служители на граничните пунктове и куп други примери, че преди събитието тръбят, че са готови и два дена след събитието започват да тръбят, че нямат готовност и парите са свършили.
22
8
 
5
 
! Отговори
Да мрът с Маските преди 2 години
Нека да пукват, за да НЕ носим маски в Магазините...Хората се разболяват от РАК и Левкемия от мобалните фирми- А1, Вииваком и теленор, но тия ИЗОБЩО НЕ ги интересува... А тръгнали да ни занимават с някакви китайски ВИРУСИ, арабски маски и китайски ТЕСТОВЕ и китайски ВАКСИНИ, които искали да ПРОДАВАТ, за да ни ОГРАБЯТ...Аз ГЛАСУВАХ да махнат Б.Борисов, ЗАЕДНО с ВИРУСА, но тия от Служебното правителство, явно искат САМО да седнат на неговото място за да крадат пари, вместо да махнат маските..
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нож за гербавите ***! Ръждив нож!
20
6
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
аз чакам 1 г. фигуранта да даде изявление по телевизиите : има ли вирус , и лъжеше ли Борисов че го има ?
19
6
 
4
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До 14 "Ти си от вида "тъпанарус види" - ама "видех" вече... Смехотворния грип... Истерици
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готови са Пари да лапат
17
4
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Здравеопазване в България?!Ку-ку.
16
4
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Радев първо да се ваксинира и да не се прави на ударен с мокра кърпа! Щото първи той се провикна от Шпка на 3 март 2020, че няма такъв вирус и вируса е на страха и предателството. Чух днес какво отговори на Атанасова когато му каза, че партиите на протеста са се родили под неговия юмрук. Президента се ядоса и отвърна, че хиляди българи умирали по стълбите на болниците. Сега говори друго Радев. Той е като чамова дъска. Измята се както му отърва. И не.. няма значение ваксинирани или неваксинирани
15
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите по начало са копанари.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Йб. Кой те брои а жив бе. Ако искаш - ваксинирай се. Ако не - не заразявай останалите.Ако си тръгнал да заразяваш другите - ще го отнесеш, разбира се.Един шашавляк оня ден с ритници го изхвърлиха хората от магазина: Без маска, сополиви се, бърка си в гза и пипа и мака всички продукти. Всички ли сте такива копанари?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦИРК КОВИДТи си от вида "тъпанарус види"
12
3
 
5
 
! Отговори
Йб™ преди 2 години
Ние не сме ""анти-, а ""про- избор. Информацията я има и всеки се е запознал, и 80% казаха ""Не. преобладаващо мнозинство. Какво сега ще ни ловите по улиците като кучета или ще ходите от врата на врата като сектанти ли.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев току-що каза, че много българи са загубили живота си заради КОВИД!Това вярно ли е?За него ли да гласувам? Да не каже, че за него ще гласуват само ваксинирани?Какво мислят Слави и Мангъров? А Доган?
10
8
 
3
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Зареждайте с носни кърпи. Делта хремата не прощава.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 не се учудвай ,вървят по пътя на Борисов пачки че се построяват на нашите хора
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирка лек по-лек отново започва ,докторята потриват ръце ,хилядарка и пътеката )не се наядоха на пари