Кипър иска PCR-тест за пристигащи от България без ваксина

Какви са изискванията за влизане в страната?
18
Кипър иска PCR-тест за пристигащи от България без ваксина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Считано от 19 август 2021 г., четвъртък, Кипър въвежда за пристигащите от България, които не са ваксинирани, изискването да представят PCR тест за Ковид-19, направен в последните 72 часа в оторизирана лаборатория.
 
По информация на посолството ни в Никозия останалите условия за пътуващите към Кипър български граждани остават без промяна:

- да си направят онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy и в рамките на 24 часа преди планирания полет да изпратят попълнения, наличен на www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да са отразили личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като приложат и копие от документа с негативен PCR тест.

- да получат отговор от кипърските власти на посочения от тях електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Остават облекчените условия за българските граждани, които имат право на пребиваване в Кипър и разполагат с "жълт лист", както и за българските граждани, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската конвенция. Те могат да си направят PCR тест за собствена сметка при пристигането на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина, съобщиха от МВнР.
 
Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат за ваксиниране, ще бъдат допускани до територията на Кипър, без да е необходимо да представят PCR тест за Ковид-19 и няма да подлежат на карантина, ако в рамките на 24 часа преди полета са попълнили и изпратили на кипърските власти наличния в електронния портал формуляр, като са приложили и копие от съответния сертификат за ваксиниране.

Необходимо е и да са получили отговор от кипърските власти на посочения от тях електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Кипър.

При ваксинираните с ваксината на Janssen/Johnson & Johnson Vaccine, която се прилага еднократно, следва да са изминали най-малко 14 дни от датата на полагане на ваксината до датата на пристигане в Кипър. На тези български граждани може да им бъде направен PCR тест за Ковид-19 при пристигане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Кипърваксинирани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Днес... тая новина е нова за към Юли МИНАЛАТА ГОДИНА! От тогава все е такова условието. Що чак сега стана новина не е ясно.
13
2
 
2
 
! Отговори
отСиднейАaвстралия преди 2 години
Като гледам коментари на пишман 40бани, ходете си в Полски тръмбеж, там ПСР тестове не се изискват, а и е много по близо до бита и културата ви. Оставете Никозиятаи Ларанката на хора от белите страни. Не се вписва в профила ви, какво сте се разтревожили за места където не ви е мястото
12
4
 
2
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Хах.... В английската офшорка Кипър ходят само тарикати, на тях ПСР няма да им искат споко.... Един пустинен остров, една Никозия и една Ларнака имат. Ако ще е за море По добре ходете в Созопол или в Мичурин, или в Синеморец.Кипър е пълен та.ак
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ама не е вярно. Искат ПЦР на всички, дори и на ваксинирани.
10
3
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
А в Кипър що не вземат дружно да си заврат тестовете изотзаде?
9
1
 
7
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
"Жълт лист", "Зелен сертификат"....Пишете го "жълта книжка" за по-точно.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от утре цяла Европа затваря за българи. изолацията на режима в София е факт.
7
1
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Тези са извън пространството вече. Движат с 2 месеца назад
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и ваксинираните разнасят зараза ама без ПСР. Какво толкова има в тоя биопродукт?
5
2
 
8
 
! Отговори
Ами добре преди 2 години
Да изискват, ама без мен!Само да ви кажа, в Павел баня съм и тука кодид нЕма
4
1
 
2
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Може и бауто...
3
6
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВАКСИНИРАНИТЕ МОГАТ ДА ЗАРАЗЯВАТ , НО ЦЕЛТА НЕ Е ДА СЕ ОГРАНИЧИ ЗАРАЗАТА А ДА СЕ ПОДЧИНИ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ СЪС НЕПРЕСТАННО ВАКСИНИРАНЕ!
2
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Търсим ваксинирана цръна кипърка за словоблудство...
1
11
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
скоро и други.