3 деца с коронавирус в Кюстендил след лагер на морето

Те били част от група от около 30 ученици
18 авг 2021 19:12, Ерол Емилов
40
3 деца с коронавирус в Кюстендил след лагер на морето
Снимка: Pixabay

3 деца от Кюстендил са се върнали от морето с положителни проби за коронавирус. Две от тях са почивали в хотел в Приморско по програмата на министерството на образованието  "Отново заедно".

Заразените били част от група, наброяваща 30 ученици. Те са били ръководени от трима ученици. Всички те са поставени под карантина до 23 август, информира началникът на Регионалното управление на образованието  Мая Стойчева.

Още по темата

Още едно дете е заболяло от инфекцията след морски лагер. То е почивало в Китен, но не по програмата на образователното министерство, пише БТА.

Към този момент няма прекъснати почивки на ученици от региона по Черноморието, но поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти, МОН спря приемането на заявки за участие в Национална програма "Отново заедно", припомни Мая Стойчева.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това на снимката, децата ли са. Ужасно изглеждат. Отивам да се ваксирам и децата си също! Добре че са журналистите че иначе....
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тъпеем заедно!//// Заключи си детето в къщи през лятото и му сложи маска. Две маски дори. За да си от умните. Поне семката ти има шанс да изчезне и да не мъчите света.
38
2
 
2
 
! Отговори
ваксаджия преди 1 месец
До Тъпеем заедно!- Тъпееш си сам. Сигурно е от ваксината. От тия деца поне някое кихнало ли е? Или страшното тук е, че са си създали естетвено имунитет и че вече нямат нужда от ваксини. Винаги е имало преди и деца които кихат след лагери. Но нямаше PCR тестове. Мен не ме гледай, аз си сложих вазелина само заради привилегиите. Исках да кажа - ваксина. Заради книжката сертификат. По същата причина взех и партийна книжка навремето. Въпреки че и на ония и на тия, хич не им вярвам на глупостите.
37
2
 
5
 
! Отговори
Тъпеем заедно! преди 1 месец
Много хубава програма! Кои ли умни хора са я измислили в най-подходящото време !?!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нека. Еш па тоа. Он че ми казва дека дъ не праа кво си сакам.Язе ку не обарам сичките такову у магазиня, дъ га померишъ дъ ръчна пръста у лебо па за кво сам отишол тама.На мене вирусо ми а преател. Тизе са заразевай менье кфо *** боли. Язе си одим без паpцaля дека си сакам и шсъ навирам у кой си сакам бе.
35
2
 
11
 
! Отговори
Нека преди 1 месец
Нека си зачитаме интересите взаимно! Аз не правя забележка на никой който е без маска просто заставам по далеч от такива хора, но не искам и те да се навират в мен, а да спазват отстояние! Грижа се за двама болни родители и не мога да си позволя да пренеса заразата при тях! Има хора които се грижат за болни деца и т.н! Аз работя от дома си и мога да си позволя рядко да излизам, но има хора чиято работа не им позволява да се изолират!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ето безплатноте лагери са си уловка за поддържане на кови истерия.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ДрасканициИ язе моа дъ га рисъвъм такиви коги сам на 3 ракии
32
4
 
5
 
! Отговори
Драсканици преди 1 месец
Тия картинки кой ви ги нарисува? Изолираха ли ВирУсО? Май не.
31
6
 
2
 
! Отговори
Язе преди 1 месец
Язе ни сам видвал никъф вирус никаде. Значи нема.Тиа ни лажат дъ ни чeпират. Оти сакат дъ на управлевът.Язе нема а са ванцинирвъм пъ виа къ сакате.Язе моа и дъ съ ванцинирвъм аку ми платът барем иляду левъ.
30
1
 
9
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 1 месец
Заразените били част от група, наброяваща 30 ученици. Те са били ръководени от трима ученици. Трима ученици,,,, ?????? или трима учители.??? кое последно е.?
29
6
 
7
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 1 месец
Всеки човек, след морето, получава някакви симптоми, било то хрема, гърло, или нещо др. Водата е ***, времето променливо, децата по цял ден са във водата, пият студени бири, безалкохолни, и вода.. Слаба имунна система, не ядат какво бъде. И ето резултата.. Не е КОВИД, а просто летен вирус.... Всяват паника вече. Имам познати деца, ходиха на лагер за около седмица, и нещо... Ееее при тях защо няма вирус, не са болни.
28
5
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 1 месец
Дефинирайте понятието "заболяло" при тези деца, защото хремата и болките в гърлото са нещо обичайно за дете, върнало се от летен лагер, дори и в предковидната ера.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виж как са се сметнали отпуска след отпуската един месец лежане да си почине от плажа и да мърмори че били натоварени а че ние сме си лежали на курорти утре вечер ще ми проявява синдроми колко бил уморен горкия човечец и стар а аз че работя какво го грее кодекс на труда другари
26
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от 24 Забравих..не само липса на обоняние, а също и остра кашлица със секрет от дробовете + това че ме боляха 3 дни очите. Сега те минаха, но кашлицата остава и липсата на обоняние. Сега ако отида на тест, ще ме изкарат заразен и ще ми шибнат 14 дни изолация скапаняците! Що не си....
25
5
 
1
 
! Отговори
А преди 1 месец
В болницата дано има Диема спорт да си гледаме мачовете поне така и така сме събрали може да направим по едно събрание даже на квартала
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има нещо вярно, че по курортите най-лесно можеш да гепаш вирусчето. Моята работодателка ходи на почивка за 2 седмици на Албена преди месец и се върна след това заразена. Обаче мухлата е усещала, че има неразположение, но контактуваше във фирмата без маска, а аз й съм шофьор и цял ден сме в кабината на буса. Онази сега 2 седмици под карантина, където всички симптоми са налице..кашлица с жълти храчки от дробовете, хрема, болки н, температура. И мен ме е заразила, но аз съм само с липса на обоняние
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сутрин обед вечер ще ни снабдявате с вода и лекарства ако оцелеем
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дучо утре с Ивайло Кузев пред болницата отивате. На пазар искам баница с банан
21
3
 
5
 
! Отговори
А преди 1 месец
Математика се обади били ни дебели главите а вашите да всявате страх математико съд за вас и цялата ви лаика да ги осъдим в Брюксел за нарушаване на човешките права