Д-р Брънзалов: Къпем се в море от ваксини

Четвъртата вълна нямало да е толкова сериозна и продължителна
Обновена: 18 авг 2021 08:40 | 18 авг 2021 08:40, Елка Василева
41
Д-р Брънзалов: Къпем се в море от ваксини
Снимка: архив, БГНЕС

"Изготвен е план, който трябва да бъде следван. Относно мерките - малко съм скептичен. Когато имаме по-леки мерки, те не се спазват. Не знам, когато се наложат по-сериозни рестрикции, не знам доколко биха се спазвали, защото през последните три-четири месеца голям процент от българското население живееше, все едно няма пандемия. Очаквам повишаване на заболеваемостта". Това заяви д-р Николай Брънзалов - заместник-председател на УС на БЛС, пред БНТ.

Още по темата

Според него четвъртата вълна няма да е толкова сериозна и продължителна. Одобрява да се осигурят безплатни лекарства за хората на безплатно лечение, но подчерта, че не трябва да е само за болните от ковид. В момента новата вълна е актуална, а всякакъв вид помощ към населението, която може да бъде дадена, е добре дошла.

По думите му няма точен протокол за лечение на заболели пациенти от ковид, а в официално писмо е цитиран конкретен антибиотик, който трябва да се използва. "Не бих казал, че някой лобира, но нещата са факт", заяви той.

Д-р Брънзалов отрече твърдението, че няма да се плащат допълнителни пари на лични лекари, отказващи преглед на пациенти.

"Няма да се дават 1000 лева. Българското население знае много добре, че тези 1000 лева за работа във вредна среда, там където евентуално лекарят и специалистът по здравни грижи е голяма вероятността да се срещне с коронавируса и той самия да заболее, отдавна не са 1000, а 250 лв. и то точно по настояване на заместник-министъра Петров", уточни лекарят.

Той подчерта, че така или иначе медицински специалисти, които работят на първа линия, не получават тези пари и призова да не се правят изявления, предизвикващи напрежение.

"Аритметиката е много проста. До момента знаем официално колко са регистрираните случаи на заболели наши съграждани с ковид. Знаем колко от тях са минали през болници. Ами всички останали, които са в пъти повече, кой ги лекува? На тях всичките ли беше отказвана помощ, че почти да няма ден да не се афишира в обществото, че има откази?", каза той.

Според лекаря проблемът с ваксинационната кампания са фейсбук писаниците, затворените групи и различните истории, които хората четат и на които вярват. По думите му в момента се "къпем в море от ваксини" и всеки, който пожелае, може да се ваксинира, но населението не откликва.

"Основно се набляга на това ние лекарите да имаме контакт и да убеждаваме хората, правим го, но това е недостатъчно", каза д-р Брънзалов.

Според него учебната година трябва да започне присъствено, тъй като мястото на децата е в училище. Подчерта, че всички необходими мерки ще бъдат предприети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
брънзалов ако щеш и в *** плувай, не ни вълнуват отрови ваксини..
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Брънзел кво ми го лансират!!! Тоя мошеник, където имаше някъв доктор където слагаш стендове на здрави хора!!! Как се завъртя ха нещата, че стана голямата работа!!!Пази боже!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме делта вариант, най-тежката ковид вълна, здравната система издъхвала, бюджет не е актуализиран, очаква се инфлация, пари за бизнеса няма да има, пенсиите може да бъдат намалени и накрая като за капак на всико ще пратим децата присъствено да се разболеят, да заразят родителите си, те колегите си и да цъфнем и да вържем. Почесах се по главата и мисля ???
28
1
 
3
 
! Отговори
Къпем се преди 2 години
и в безхаберие.... Ако РЗИ-София що-годе работи, то РЗИ-Варна например, дори няма тема за Ковид на сайта си, няма инфо, няма мерки, няма дежурен телефон, форума не работи - с 2 думи: по Ковид НИ-ЩО!!! В същия град рядко се слагат маски в гр.транспорт и по доста други общи публични места. Е, какво да се очаква? Ръст или намаление на Ковид?!?!?
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До друг път Скоро ще се раздваш на "плодовете" на троленето си: пак ще те затварят и пак ще си беден. Винаги ме е забавлявало, как такива като теб не осъзнават как сами си вредят.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според лекаря проблемът с ваксинационната кампания са фейсбук писаниците" Мне. Основния проблем на ваксинационната кампания е ЧЕ НЯМАШЕ АКТИВНА ТАКАВА, благодарение на саботажа на Служебното правителство.Докато навсякъде другаде тече денонощна кампания за информиране от ползите от ваксинацията и от евентуалните рискове при неваксиниране,в България такова нещо се прави само про форма, колкото да се каже, че има такава. Служебното правителство отмени и зелените коридори от Понеделник до Четвъртък
25
2
 
14
 
! Отговори
друг път преди 2 години
Ваксини нема, ваксинирай се ти с тези експерименти.- Коя друга ваксина изисква подпис на декларация за съгласие?- Кога друг път в рамките на 3-4 месеца от ще се върнем към нормалното сме отивали към по-леко ще изкараме? И то казано от "водещи медици"?- ако са ваксини,защо все още ги делят на западни и лоши? т.е. китайски и руски са лоши...- За ваксините, но истински, не нещо скалъпено за 9 месеца, за да може едни компании да вземат едни пари.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, набоцкайте ги в дупето на Боко, който ги договори
23
1
 
18
 
! Отговори
Морски спасител преди 2 години
Корумпирана ***. Такива като теб трябва да бъдат положени принудително на болнично легло и да им бият букет от всичките "ваксини" по 10 дози. Ще дойде и видов ден за *** като вас, тогава моля недейте да пълните гащите от страх, а си спомнете колко хора утрепахте.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според него четвъртата вълна няма да е толкова сериозна и продължителна. Направо викаш да чакаме 5-тата вълна.До тогава ще ъпдейтнат вируса да стане хипер заразен да стане под 1 микрон за да минава през маските, да се рее във въздуха - само при вдишване на място без никакви хора да се заразиш.
21
3
 
19
 
! Отговори
до 25 Подмазвачев преди 2 години
Нито един от лекарите, които познавам не е ваксинирал себе си или близките си. Много известен професор наионален консултант (ще спестя името му) дори предупреди жена си (моя приятелка), че ако допусне децата им да се ваксинират няма да й проговори повече. Нещата са пределно ясни!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 Голям процент от болните са ваксинирани. Факт!
19
3
 
16
 
! Отговори
д-р Подмазвачев, преди 2 години
ти специално се къпеш в море от угодничество към властта. Ти самият сложил ли си си тази ваксина и себе си, и на близките ти ? Нещо ми казва, че не си.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните сигурно са основни доставчици на суровини на производителите на ваксини
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не започнат да съобщават колко % от починалите не са ваксинирани и не са били тежко болни няма да ви светне или докато не ви удари вас или около вас.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за този!
15
3
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Как е времето по Ваксиноморието? Става ли за плаж?
14
3
 
18
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Как са живели все едно няма пандемия . Значи живи каква пандемия? Лъжи лъжи докога ? Докогато се сбием с лъжата . Лъжата е лъснала
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да се сравним с напредналите във ваксинацията държави:Bulgaria - Aug 316;Total cases 8,994;Deaths 154.Israel - Aug 316,Total cases 68,408.Deaths 200. 60% напълно ваксинирани в Израел, а ситуацията хич не е розова!
12
2
 
8
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Я да се сравним с напредналите във ваксинацията държави:BulgariaAug 316Total cases 8,994Deaths 154IsraelAug 316Total cases 68,408Deaths 20060% напълно ваксинирани в Израел, а ситуацията хич не е розова!