Проф. Кожухарова: Не се предвижда затваряне на заведения

Трябва да се задейства Националният план за справяне с пандемията, смята тя
Обновена: 19 авг 2021 10:21 | 19 авг 2021 10:18, Ния Христова
46
Проф. Кожухарова: Не се предвижда затваряне на заведения
Снимка: БГНЕС

"Не става дума за въвеждането на нови мерки. Това са мерки, предвидени в Националния план за справяне с пандемията. С оглед на това, че броят на положителните проби нараства от 1 август, вече е време да се въведат тези мерки на централно ниво".

Още по темата
Това заяви в ефира на Нова тв епидемиологът и съветник на министъра на здравеопазването проф. Мира Кожухарова.
 
Според нея обществените места, където се събират много хора, е разумно броят на посетителите просто да се намали, без да бъдат затваряни.
 
"Ако имахме по-висок процент ваксинирани, вместо на 30 процента, капацитетът на тези места щеше да е 50. Но към момента за затваряне на заведения и барове не се говори. Но според колегите е разумно работното им време да се намали – да работят до 23 часа", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако имахме по-висок процент ваксинирани, вместо на 30 процента, капацитетът на тези места щеше да е 50." ---- А защо??? След като и ваксинираните разнасят вируса?!? Има ли някаква логика в това ограничение или е просто изнудване?
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да. Тия сме ги чували, пък и виждали. Те първо говорят едно как няма да се затваря, а после изведнъж обръщат лопатата. Та кога ще затваряте кръчмите? След средата на септември, хайде кажете го на глас, не само да си шушукате и Алеибеговците да се правят че не ви чуват какво им подготвяте