Третата доза на ваксината била организмът да си припомни кой е врагът

Проф. Александрова призова за поставянето й
19 авг 2021 21:23, Петя Славова
158
Третата доза на ваксината била организмът да си припомни кой е врагът
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на новозаразените с COVID-19 у нас расте. За последните 24 часа те са 1387. В същото време близо 1,095 млн. души са със завършен ваксинационен цикъл.

Още по темата

"За да бъдем защитени от вируса, трябва възможно най-скоро да си поставим ваксина", съветва вирусологът от Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН проф. Радостина Александрова.

Някои държави извън Европейския съюз въвеждат трета доза ваксина. Очаква се скоро Европейската агенция по лекарствата да реши кога ще има реваксинация и за гражданите на Европейския съюз.

"Смисълът на една допълнителна доза е да се опресни имунният ни отговор. Важно е да припомняме на имунната система кой е врагът", уточни проф. Александрова пред БНР.

И добави, че колкото повече се разпространява вирусът, толкова по-голяма е вероятността от мутации. А във връзка с притесненията, че ваксините не се препоръчват за нераждали жени заради риск от безплодие, проф. Александрова уверява, че това е мит, зад който няма научни доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз смятам си бия малко енантат с болденон и туринабол!Какво мислите?
110
0
 
21
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Можеше да се постараят в измислиците, понеже това е смехотворно!
109
0
 
22
 
! Отговори
Иначе казано преди 2 години
Третата доза - нещо като "пищов" на поправителния.......Много зле!
108
1
 
3
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 118 - Защо да ходиш на фитнес пък да не ползваш химия е "по-грозно"? :} Аз спирам да ходя когато стана 80кг, защото съм 1.73 висок. Ако кача повече от 80 не ми изглежда естетически красиво. :} Иначе съм до някаква степен съгласен, че е гот да си се хване вируса както си му е по реда. Дори и да умра... Нали уж има задгробен живот? А ако няма от какво ли има да се притеснявам? :}
107
2
 
12
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
"Атрофира" Ви имунната система, ако не я стимулирате. Същото става и с мозъка, кохато не се ползва.
106
10
 
4
 
! Отговори
До 121 преди 2 години
Но тези ваксини (иРНК) реално не съдържат вирус, който да Ви зарази. Принципно и другите не съдържат вирус, който да Ви зарази. Щом смятате, че е по-добре естествено, да размножавате неконтролируемо вируса в себе си, давайте. Точно така възникват и мутациите на вирусите.
105
5
 
2
 
! Отговори
До 114 преди 2 години
Сравнението е неуместно. Ваксината не е хранителна добавка. А вирусите слабо ги интересува какво ядете точно. Всичко зависи от собствения Ви генетичен материал. За съжаление него няма как да го питате дали е добър да се справите с вируса на живо. А днешните ваксини, за разлика от някогашните, са доста по-безопасни. Всичко носи рискове и не е безопасно. Включително вдигането на щанги.
104
0
 
10
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Химията която я взимат фитнеса маниаците е страхотен пример за разликата между естествено и химически постигнатото! Единия яде правилно, ходи на фитнес, не взима зоб и е здрав, но не е изваян. Другия се тъпче със зоб, органите му се сриват, мускулите му се пълнят с вода и изглежда огромен, а няма сили 15 минути да мята бали със сено! Ето там е разликата между естественото и химическото. Едното е по грозно, но е ефективно, другото е красиво за кратко, дава бързи резултати които са съмнителни.
103
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Язе пънема а съ боцкъм с ваксине. Вия бъгърете са боцкъйте.Язе - сал ку ми платът.
102
1
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 2 години
Като четеш хубава книга ти е приятно, но никой не се е пристрастил към четене на книги, но като се боцнеш с наркотик пак то става хубаво, но и се пристрастяваш. Едното е естествена реакция на организма, другото е химична. Ако станеш як по нормалния начин, няма да си нацепена батка, но дори и да спреш натоварването доста по дълго ще имаш мускули, ако се натъпчеш с химия ще станеш по як, но ще си съсипеш организма и ако спреш химията след два месеца си дроб!Затова има разлика между вирус и ваксина
101
1
 
0
 
! Отговори
До 111 преди 2 години
А да ви е хрумвало, че питомните са специално селектирани генетично за тая цел, и са просто по-калпави като генетичен материал? Дано сте млад и здрав.
100
2
 
0
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
И каква е логиката ваксината да предизвиква автоимунна реакция, а вирусът, срещу който е, да не я предизвиква? При положение, че и двете предизвикват имунна реакция?Всяко нещо, което предизвиква имунна реакция, би могло да предизвика и автоимунна.И откъде знаете, че хората преди 300 години са имали възможността да разпознават автоимунни реакции изобщо? Да не говорим, че са мрели на по 30-40 години.
99
0
 
12
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
И азбеста е бил нещо прекрасно, ама днес е забранен! И радиоактивни чаши са се продавали масово защото светели и били ултра полезни, ама днес са забранени! И оловните прибори и тръби са били норма, ама днес никои не ги ползва. Много неща са били приемани като спасение отначало, но когато почнат страничните ефекти си даваме сметка дали плюсовете не са по малко от минусите!
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 99. Оти си толку шашов бе? Лааса си учил нешту?Кфи го плямпаш?
97
1
 
5
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
Абе хората навремето са ползвали и пиявици, кръвопускане, пръскане със светена вода и тн. като лек, ама днес не е така! Има причина всичко да минава тестове! Навремето и радия са го смятали за чудодеен лек, ама после сме разбрали, че радиацията е вредна! Хем тръбиш за прогрес, хем искаш да се погазват правила научени с цената на много смърт и грешки! Кое последно? Да мине нормални клинични тестове, да видим за какво иде реч и тогава няма проблем, но не и нещо недоказано да се възхвалява!
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язе па нема а съ ванцинирвъм тъ дъ видите виа бъгърете. Язе ша ва заразевъм
95
9
 
0
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
Вие, ако се бяхте информирали, щяхте да знаете защо някои ваксини имат 1, други 2, трети 3 дози. А дали знаете какво е вирус?
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще ви кажа кой е врагът: Онези, които се опитват да изземват изконни човешки права. Същите мракобесници днес са решили, че му излиза на човек твърде евтино да се лекува чрез собствената си имунна система. Затова и създадоха тази "ваксина", което всъщност не е никаква ваксина, а препарат който компрометира естествената имунна система. Слаб организъм - повече фарма бизнес. Някой не разбрал ако има, ще разбере по трудния начин.
93
1
 
1
 
! Отговори
До 101 преди 2 години
Той не знае, че всеки вирус може да предизвика автоимунна реакция у някого. Нито разбира, че ако ваксината причинява нещо, то самият вирус има голям шанс да му причини същото, в добавка към останалото. Загубена кауза.
92
0
 
1
 
! Отговори
До Живко преди 2 години
Ти наистина ли мислиш, че например Сьонгрен се получава от ваксина?