Третата доза на ваксината била организмът да си припомни кой е врагът

Проф. Александрова призова за поставянето й
19 авг 2021 21:23, Петя Славова
158
Третата доза на ваксината била организмът да си припомни кой е врагът
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на новозаразените с COVID-19 у нас расте. За последните 24 часа те са 1387. В същото време близо 1,095 млн. души са със завършен ваксинационен цикъл.

Още по темата

"За да бъдем защитени от вируса, трябва възможно най-скоро да си поставим ваксина", съветва вирусологът от Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН проф. Радостина Александрова.

Някои държави извън Европейския съюз въвеждат трета доза ваксина. Очаква се скоро Европейската агенция по лекарствата да реши кога ще има реваксинация и за гражданите на Европейския съюз.

"Смисълът на една допълнителна доза е да се опресни имунният ни отговор. Важно е да припомняме на имунната система кой е врагът", уточни проф. Александрова пред БНР.

И добави, че колкото повече се разпространява вирусът, толкова по-голяма е вероятността от мутации. А във връзка с притесненията, че ваксините не се препоръчват за нераждали жени заради риск от безплодие, проф. Александрова уверява, че това е мит, зад който няма научни доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
ХХ преди 2 години
До Анонимен 146И за какво им е да умират? Тясна им е Земята? Искат да си разчистят пространство, че да си застроят хотелчета? Ама за кого, ако ги изтребят? Или смятат да гледат овце? Или пък дрога? На кого ще я продават? На извънземните?
130
1
 
2
 
! Отговори
anon преди 2 години
А седмица след третата доза да поставим и четвърта ли? С цел да не вземе да забрави кой е врага?
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерси врагът е ясен САЩ,БИЛ ГЕЙТС,РОТШИЛД,СОРОС
128
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Александрова - на нас ни е пределно ясно кой е врага - ти и платените ти колеги да ръсите глупости с цел подбуда към отравяне на собственото ви население.
127
9
 
1
 
! Отговори
До 142 преди 2 години
Индианците отдавна се ваксинираха. В Чили са огромен процент ваксинираните: 68.8%. А в Перу има повече ваксинирани, отколкото у нас: 22%, до момента. Тъй че индианците не ги мислете. Ами защо ние се оказваме по-"индианци".
126
0
 
0
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Грешите, както и тия, които са Ви дали плюс. Взимаше се проба манту и ваксинацията БЦЖ се повтаряше, при необходимост. А колкото до БЦЖ, ефективността й е около 50%. И въпреки това е защитила обществото от туберкулоза. А на последната общото й с коронавируса е, че засяга белите дробове (и не само). Причинява се от бактерия, а не от вирус.
125
1
 
13
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Главният враг е правителството сключило договор заем срещу мерки и ваксини!!!
124
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
В момента ако си "преболедувал" доказано с положителен PCR, можеш да си изкараш сертификат за преболедуване важащ 180 дни. За ваксинираните още няма срок за сертификата. За сега.
123
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А индианците кога мислите да ги ваксинирате? За тях нищо не казвате.Тях вирус да не би да не ги хваща.Сигурно не защото тук едни и същи индианци постоянно ровят в казаните и са си живи и здрави като ги гледам и това е още от преди пандемията.Те са единствените същества които имат доживотен имунитет за абсолютно всички съществуващи болести.
122
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожата е от звеното по антропология и коментира кой каква ваксина да си слага....Хайде пак псевдоексперти...Когато геоложка дойде да ми каже за ваксината на ковид, ще се слушам повече. Не ви е срам. наглостта и продажността ви е безмерна...И коментира нераждали женои да участват в гнусен медицински експеримент с неясни последици...Всичко се връщаааа...ще видиш, че парите са измислица, сестро на Сатаната
121
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смисълът на една допълнителна доза е да се опресни имунният ни отговор. Важно е да припомняме на имунната система кой е врагът", уточни проф. АлександроваИнтересно,че го споменава.Защото при едно от последните изследвания учени установиха,че ваксините може да предизвикат синдром на незнам какво си при което имунната система се фокусира само върху щамове на ковид/и то от първите,без делта/ и пропуска всички други вируси коити ни разболяват.Без значение ковид или грип.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Vsichki matematici ,profecori deto ni agitirat za pari pone da govorqt v edna posoka a te se oplitat protivorechat si luda rabota falschiva
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Lele kva typnq vaksina misli luda rabota spomnq ti i t.n.Vragyt e Bil geits i Soros pomnq gi
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Misleschtite im e qsno,che taq vaksina si e jivo pechelbarstvo i pravi poveche belq otkolkoto polza.
117
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сегашните ваксини трябвало да припомнят на организма. Защо ваксините преди 40 години които са ни били като БЦЖ не се нуждаехо от подобно припомняне на организма. Нека някой специалист доктор да каже.
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трета доза ще си поставят онези, които през февруари-март-април се боцнаха на вълната на ентусиазма, че ще бъдат отвързани цяло лято. По-съобразителните се пазиха и сега се ваксинират, за да изкарат до следващата пролет, следващите 6 - 8 месеца. Третата доза е за бързаците, за онези дето правеха опашки в края на зимата. Сега няма опашки пред ваксинационните центрове, най-много да изчакаш два-трима. Пък в крайна сметка всеки сам си решава дали да се ваксинира. Никой не трябва да бъде притискан.
115
3
 
25
 
! Отговори
Мч преди 2 години
буквално в документите на европейската здравна оргянизация пише, че опитните мишки са загубили над 10% от репродуктивните си способности. Не знам какви други долазателства искат, след като ваксините не са тествани над застрашени групи и тъй като са нови, няма достатъчно данни какви са дългосрочните последици. Как не ви е срам да лъжете така? Терористи! Доживотен затвор за вас!
114
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог- Ваксини, истински стаден имунитет не правят. Вече е доказано. Само краткотрайно действие. Но пък, особено с ежемесечни бустери са страхотен бизнес. Тепърва времето ще покаже дали не приспиват естестената имунна система на Т-клетките и В-клетките. Ако е така - бустери до живот. Кеф.
113
0
 
21
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Вече има достатъчно научни публикации, че ваксиние дават само временен ефект, само докато здравите хора прекарат вируса и изградят истински надежден колективен имунитет по естествен път. Затова и тези ваксини бяха одобрени само за спешни случаи за много стари хора и такива с компрометирана имунна система. Локдауните бяха нарочно създани за да не се изгради бързо естествения колективен имунитет. А маските вършещи нищо, освен спиращи кислорода, бяха за се намали имунната система на здравите хора.
112
1
 
31
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Смисълът на една допълнителна доза е да се опресни имунният ни отговор. Важно е да припомняме на имунната система кой е врагът", уточни проф. Александрова пред БНР.- Това е вицът на деня!!!