Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!

На закрито работата може да е вече не 50%, а 100%
Обновена: 20 авг 2021 13:52 | 20 авг 2021 13:49, Веселина Йорданова
209
Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!
Снимка: БГНЕС

В момента не се налагат ограничителни, а стимулиращи мерки - да работиш не на 50%, а на 100%. Това подчерта здравният министър Стойчо Кацаров пред журналисти.

Още по темата
Цяло лято режимът на закрито е работа на 50%. С новата заповед им се дава възможност да работят на 100% и те искат да протестират, посочи министърът и няколко пъти подчерта, че със заповедта от вчера не са наложени ограничения, а точно обратното.

Правим всичко възможно, следим ситуацията по часове и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, обясни министърът. Към днешна дата допълнителни мерки не се налагат, това е нашата оценка, посочи той.

В момента няма ограничения в нито една област в страната.

Кацаров призова всички да бъдат отговорни. Според него засега здравните власти се справят добре, но това нямало да бъде така, ако се търсят поводи за протести.

Новото от днес е, че обектите могат да действат, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

От здравното министерство уточняват, че заповедта се отнася до:
-          конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
-          културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
-          спортни състезания с публика;
-          посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
-          посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
-          посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
10
 
! Отговори
void преди 2 години
Този е откровен лъжец - нали публикуваха неговата заповед?В заповедта се посочва, че всички работодатели и органи по назначаване следва да организират работния процес в дистанционна форма, допускайки присъствена работа на най-много 50% от служителите.Съгласно същата заповед, от 20 август, се въвежда ограничаване до 50% на капацитета на обекти/ мероприятия при условиe, че 100% от персонала е ваксиниран или преболедувал COVID-19 или има отрицателен (до 72 часа предварително) PCR тест.Ко? Не!
155
3
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Този на снимката, бихте ли го назначили във ваша фирма? Каквото и да е, портиер, пазач, каквото и да е. Не нали.
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
To vaccinate, or not to vaccinate - this is the question!
153
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!..................... Вярно. Стимулират ни да избираме: дали да се ваксинираме, или да се ваксинираме.
152
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм сигурен дали министър Кацаров разбира собствените си мерки които е измислил?
151
2
 
8
 
! Отговори
До Дo 153 преди 2 години
До Дo 153"Отгворът е един: за здравия ваксиниран рискът да се зарази е много по-малък (между 6% и 30%)" - Абе за здрав неваксиниран рискът да се зарази е 5%. Това не е повод да се ваксинираш с някакви експериментални препарати.
150
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, стимулиращи мерки. Тоя се шегува. Тоест стимулира хората да се ваксинират. Нещо друго вълнува ли днешните министри? Ваксини само са им в главите.
149
1
 
10
 
! Отговори
Антонио преди 2 години
Много обичам да влизам в магазин без маска и да гледам как се пъчат на касите или пък някой охрана тръчка по мен да ме моли да сложа маска. Пълен цирк, за какво са ни театри и кина?
148
2
 
3
 
! Отговори
до този с откраднати преди 2 години
90 млрд-извади си краката от легена,не си на море,пий успокоителни.Не 90 а 900млрд,не лева,а долари(зимбабвийски от преди няколко години),крупен бизнес-заводи за цветна паяжина.Абе всичко бе срутено,кризата на виденовата зима бе като цъфтяща пролет в сравнение с управлението на ГЕРБ(според тебе).Осъзнай се,не пиши смехории,защото заради тях и малка истина да казваш,няма да ти повярват.
147
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ще има колективен иск срещу държавата, че ни се ограничава правото на труд
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е този, че ще ми дава заповеди и за какво?!? Относно вируса на настинката ли? И ще ми заповядва дали да работя, или живея свободно????
145
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То така се почва, уж не е ограничение ама ваксани, и едно по едно та до всички, отсега трябва да им се стъпи на вратовете иначе ша я докараме и авокати за ваксината да искат да си сложим
144
0
 
3
 
! Отговори
Тези са големи преди 2 години
стимулатори:и скачащата инфлация страшно стимулира-яж,пий и се весели днес,че утре може и да не можеш.Вдигнатите цени на горивата пречистват въздуха,а политическата криза повишава желанието да участваш в демократичния процес,като виждаш,че те са негодни да управляват.Протестиращите станаха депутати,значи който иска да е депутат,с ненамалена заплата,участие в комисии и много екстри,пътят му е показан.
143
0
 
7
 
! Отговори
Баба и дядо преди 2 години
НЕВАКСИНИРАНИ си стоят във къщи и се пазят-- а внучето се мъчи да хване нещо във училище и да им го занесе ( детето не е виновно ) Кацата е виновен -такива са му идеите --тези дето работят по четирима в стая по държавната администрация да не би да не пренасят зараза,Какви мерки взе срещу идващите отвън заразоносители ,че ни напълни с делта ? Автобусите не пренасят ли зараза 0какво като си с маска от тоалетна хартия ? Някой като се разболее със какво ходи до ПСР-а със такси и автобус .
142
0
 
8
 
! Отговори
Ако са здравни мерки преди 2 години
Щеше за всички да е едно и също защо едни ще ходят на работа и училище и ще заразяват ,а другите ще са наказани да не работят-- ако найстина има такава голяма опасност ти щеше да затвориш и заводите и градския транспорт щеше да спреш КАТ и районните -- там има постоянни опашки -на гишето може и да са по един ,но отвън са ТЪЛПА ,,,Каца няма логика --значи сляпо изпълняваш някакъв план кой и от къде те командва ,цяла европа опитни мишки ли са ? Е ние няма да сме като тях --няма да стане !!!
141
0
 
7
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Много странна заповед. Правя уточнение, използвам "странна", за да бъда максимално учтив. Първо, от нея никак не се разбира това, което твърди Кацаров, даже напротив - точно обратното е. Второ, има толкова много въпроси и хипотези, които се пораждат от заповедта, а те не са изяснени. Трето-в тази заповед има дискриминационни текстове, които не са коректни изобщо. Имам чувството, че юристите, или който там му ги пише на министъра заповедите, греши за пореден път
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не се разбира Хаха,представяш ли си ситуацията.Пълно заведение,няма места.Влизате копмания и обявявате,че не сте ваксинирани или преболедували.Половината заведение става и излиза.И за вас места колкото искаш...хахаха
139
1
 
10
 
! Отговори
Кацаре преди 2 години
Кацаре, искам да ми покажеш едно заведението, където ти се спазват заповедите. Те сертвитьорите не се научиха ръцете да си мият, ти пускаш заповедени за ваксинации и сертификати. Татово време ли ти лиспва. Същата история като заповедта за понеделник до четвъртък - над 60 год. Никой не ги спазва, слез на земята. Контрол няма, държава няма, общество няма. На улицата е анархия, ти хабиш хартия да принтираш заповеди.
138
0
 
15
 
! Отговори
не се разбира преди 2 години
Не я разбирам тази заповед, някой може ли да обясни? Може да са на 100%, ако всички имат сертификат, ама ако един човек без сертификат влезе, 50% от заведението ще стане и ще си тръгне ли? Кой ще следи и проверява сертификатите, ресторантите ще имат ли връзка със системата? Поредното непроследимо и безсмислено нещо, което вкарват, за да отчетат дейност. Тотален хаос е в главата на този човек, Ангелов му бяха една идея по смислени заповедите.
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран съм но нямам намерение да вадя сертификат всеки път щом седна в ресторант за да хапна или пия бира с приятели. Това е мое право което няма да доказвам на никого.